BLOG

Miért nem akar senki sem beszélni a cellulitiszről?

M2Med Blog - Cellulit kezelések

Miért tabu téma még mindig a narancsbőr?!
Szinte minden nőt érinti, hiszen kisebb, vagy nagyobb mértékben, de a combokon, vagy a fenéken sajnos ott vannak azok a fránya gödröcskék. A cellulitisz még mindig tabunak vagy szégyenletesnek számít, mintsem hogy beszéljünk róla. Amikor azt mondom, hogy szinte minden nőt érint, komolyan gondolom. Egy kutatás szerint a pubertáson átesett nők 80-90 százaléka cellulitiszben szenved, miközben a férfiaknak kevesebb mint 10 százaléka érintett.

A nők többsége kényelmetlenül érzi magát a cellulitjáról beszélni, még néha az orvosával is. Ha szinte minden nőnek van cellulitisze, miért olyan kínos beszélni róla?

M2Med Blog - Cellulit kezelések

Az emberek gyakran úgy érzik, hogy a cellulitisz az ő hibájuk, ami persze nem igaz.

A legtöbb ember elfogadja, hogy a ráncok nagyrészt a természetes öregedésnek köszönhetőek, és nem nagyon van hatásunk rá a megfelelő bőrápoláson kívül, mégis ugyanezt mégsem alkalmazzák a cellulitiszre.
Amikor arról érdeklődünk, miért félnek a narancsbőr megvitatásától, ez leginkább az állapot miatti szégyenérzettel vagy bűntudattal kapcsolatos, miközben a valóságban ez természetes, nagyon gyakori és gyakran nehéz megelőzni vagy kezelni.

Nagyon-nagyon gyakori probléma, de az alak emiatti eldeformálódása vagy a túlsúly megbélyegzését is magával hozza. Ugyanakkor a valóság az, hogy a cellulitisz kialakulásának mögöttes anatómiai okai vannak, amelyek kívül esnek a páciens ellenőrzése alól, és amelyek nem feltétlenül kapcsolódnak a túlsúlyhoz.

Sok nő úgy gondolja, hogy valami miatt van cellulitja, amit tettek (vagy nem tettek), pedig ez valójában nem az ő hibájuk!

A cellulitisz általában a genetika és a hormonok működésének eredménye, nem pedig a nem megfelelő táplálkozás, vagy a testmozgás hiánya okozza.

Szerencsére mi azt tapasztaljuk, hogy pácienseink egyre nyitottabban beszélnek velünk a narancsbőrükről. Pedig sok páciens érez gátlást, mert férfi az orvosa, pedig kinek másnak beszélnél róla, mint az orvosodnak?!

Szerencsére ez a fajta stigma is enyhülni látszik

Noha még mindig észrevehető megbélyegzés van a cellulitisz témája körül, azt látjuk, hogy a megbélyegzés jelentősen csökkent, nagyrészt a testpozitív mozgalmaknak köszönhetően.

A testpozitivitás erőteljesen jelen van a mai társadalomban és a közösségi médiában, és arra ösztönzi az embereket, hogy elfogadók és nyitottabbak legyenek ezzel kapcsolatban.

Ugyan a testpozitív mozgalom segített enyhíteni a cellulitisz okozta megbélyegzés érzését, és arra bátorította a nőket, hogy szeressék természetes megjelenésüket, azért még van mit tenni.
Sajnos a cellulit jelenléte még mindig befolyásolja egyes nők napi döntéseit, például azt, hogy mit viselnek és milyen tevékenységekben vegyenek részt.

Ideje lenne normalizálni a narancsbőrről való beszélést, mivel ez egy igen gyakori állapot. Számunkra különösen fontos, hogy olyan bizalmi légkört teremtsünk pácienseinkkel, hogy ne legyen számukra kellemetlen problémáikat megosztani velünk.

A tudás hatalom, és a cellulit összetettségének megértése segíthet csökkenteni a megbélyegzést.
Sok félretájékoztatás kering a cellulitiszről, ezért nekünk, mint orvosi közösségnek jobb munkát kell végeznünk a nők felvilágosításában. Nyitottnak kell lennünk arra, hogy a cellulitról beszéljünk pácienseinkkel, és őszintének kell lennünk azzal kapcsolatban, hogy mi a narancsbőr és mi nem az, és valójában mi okozza. Úgy véljük, hogy segít a nőknek megérteni, hogy a cellulit az élet része, hogy nincsenek egyedül, és ez nem az ő hibájuk! Ez igenis segít enyhíteni az állapottal járó negatív érzéseket.

M2Med Blog - Cellulit kezelések

Ha téged zavar és csökkenteni szeretnéd a narancsbőrt, beszélj orvosoddal a lehetőségekről, még ha szkeptikus is vagy, mert otthon már olyan sok mindent kipróbáltál, eddig sikertelenül!

Manapság már olyan új eljárások állnak rendelkezésre, amelyek megbízhatóan kezelik a cellulit elsődleges szerkezeti okát. Ezek a minimálisan invazív kezelések a narancsbőr eltüntetésére kiválóan alkalmasak mind a fenék, mind a combok felületén.

A nők valójában ma már eldönthetik, hogy akarnak-e tenni valamit a cellulitisz ellen, vagy sem, ez mindenki egyéni döntése!

Akár van narancsbőröd, akár nincs, pont úgy vagy tökéletes, ahogy vagy, a lényeg az, hogy jól érezd magad a bőrödben és merj a cellulitról beszélni!

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty