BLOG

Minden, amit a zsírleszívásról tudni érdemes

M2Med BLOG - Zsírleszívás

Mindenről tájékozódtál már a zsírleszívás témájával kapcsolatban?
Az alábbi bejegyzésben igyekeztünk összeszedni azokat a fontos információkat, amikkel érdemes tisztában lenni, ha zsírleszívást fontolgatsz…

Nem csak az invazív eljárást részletezzük, hanem kitérünk arra is, hogyan is működik valójában, mennyi a hozzávetőleges felépülési idő, és milyen általános tévhitek keringenek a témával kapcsolatban.

A plasztikai sebészet iránti érdeklődés történelmi csúcson van, de még mindig megbélyegzés és félretájékoztatás övezi a szépségipart és a pácienseket.

Üdvözöljük az M2Med tabu-döntögető blog-sorozatában, amely minden olyan információt tartalmaz, amelyre szükséged van ahhoz, hogy a testednek megfelelő döntést hozz – ítélkezés nélkül, csak tényekre támaszkodva. Itt mindent megtalálsz, amit a zsírleszívásról tudnod kell.

M2Med Plasztikai Sebészet - Zsírleszívás

Az európai kozmetikai sebészeti és eljárások piacán a becslések szerint a piac közel 7%-os összetett éves növekedési ütemben fog fejlődni az elkövetkezendő években.

A statisztikák szerint 2020-ban a legnépszerűbb kozmetikai eljárás a mellnagyobbítás volt Európában. Ezt követte az orvos-esztétikai műtétek listájában a mellkisebbítés és a mellimplantátum-eltávolítás, valamint a lézeres fiatalító-szépészeti beavatkozások.

Ahogy az megjósolható volt, a ránctalanító injekciók és a töltőanyagok iránti kereslet tovább növekedett. 

A férfiak is egyre gyakrabban alkalmaznak kozmetikai eljárásokat Európa-szerte. A leggyakoribb sebészeti eljárások közé tartozik a lézeres szőrtelenítés, a felszívódó töltőanyagok használata, a fiatalító ránctalanító kezelések és az ajakformálás. A Penoplasty / Pénisz növelő beavatkozások iránti növekvő érdeklődés és a kozmetikai műtétekkel kapcsolatos tudatosság tovább fokozza ezen eljárások iránti keresletet. Ennek következtében szinte biztos, hogy a férfiak körében terjedő plasztikai sebészeti trendeknek köszönhetően az elkövetkező néhány évben az orvos-esztétikai és plasztikai sebészeti eljárások piacának hatókörét a férfiakra is kiterjeszthetjük.

M2Med - Hasplasztika

Mit takar a zsírleszívás eljárás?

A zsírleszívás javítja az arc és a test kontúrját a nem kívánt zsírlerakódások eltávolításával.

Az eljárás

A zsírleszívás csővel és vákuumkészülékkel távolítja el a nem kívánt zsírterületeket. A zsírleszívási technikákat, beleértve a tumescent vagy a super-wet zsírleszívást, általában azután hajtják végre, hogy a célzott zsírsejteket helyi érzéstelenítőt és adrenalint tartalmazó sóoldattal fújják be a vérveszteség csökkentése érdekében. Ennek a zsírleszívási technikának előnyei közé tartozik a fokozott biztonság, a könnyebb zsíreltávolítás, valamint a csökkent műtét utáni kellemetlenség. A műtét utáni bevérzések és duzzanatok is mérsékeltebbek.

A zsírleszívás leggyakoribb alkalmazási területe az áll, az arc, a nyak és a felkar, a mell feletti terület, valamint a has, a fenék, a csípő, a comb, a térd, a vádli és a boka.

Számos általánosan használt technika létezik, beleértve a „hagyományos technikát”, a „lézertechnikát” és az „ultrahangos technikát” (UH). A hagyományos technika egy üreges csövet használ a zsír eltávolítására, a lézeres és ultrahangos technika pedig lézeres vagy ultrahangos energiát használ a zsír feloldására, mielőtt eltávolítaná azt. Azzal kapcsolatban, hogy számodra melyik technika lenne a legmegfelelőbb, kizárólag a plasztikai sebész adhat felvilágosítást.

A zsírleszívás időtartama

A beavatkozás általában max. egy-két órát vesz igénybe. Több terület egyidejű kezelése, vagy nagyobb mennyiség eltávolítása esetén ez az időtartam több óra is lehet.

Érzéstelenítés

Alkalmazható általános érzéstelenítés, intravénás szedáció és helyi érzéstelenítés. Igény szerint a zsírleszívás altatásban is kérhető.

Fekvőbeteg ellátás / ambuláns beavatkozás

Ez egy kórházi bent tartózkodást nem igénylő, járóbeteg ellátásban végezhető eljárás.

Lehetséges mellékhatások

Átmeneti véraláfutások, duzzanat, zsibbadás, fájdalom vagy égő érzés előfordulhat.

Kockázatok

Fertőzés, aszimmetria, a bőr hullámzása, pigmentváltozások (hipo/hiper), bőrsérülés, folyadékretenció és/vagy túlzott vér- és folyadékveszteség.

Felépülés

A páciens általában öt-tizennégy nap elteltével térhet vissza dolgozni. A megerőltetőbb tevékenységek két-négy hét után folytathatók. Az eltávolított zsír mennyiségétől és a kezelt területektől függően a duzzanatok és a véraláfutások felszívódása, a teljes felépülés egy-hat hónapig is eltarthat.

Eredmények

A hatás tartós, azonban ésszerű, egészséges étrenddel és következetes testmozgással / egészséges életmódváltással érdemes kiegészíteni.

A beavatkozást megelőző konzultáció

A jó konzultáció legfontosabb szempontja, hogy a páciens kifejtse vágyait a keresett ideális eredménnyel kapcsolatban és hogy a sebész értékelje, hogy ez a cél elérhető-e, az adott beteg esetében (alkatát, állapotát, korát …stb. tekintve) kivitelezhető-e.

Fizikai vizsgálat is megelőzi a zsírleszívást, amely magában foglalja a bőr rugalmasságának felmérését is, mivel a zsírleszívás szó szerint eltávolítja a zsírt, ezért kritikus fontosságú, hogy a páciens megértse, mire számíthat a zsírleszívás után, melyek a testének korlátai, vagy például hogy az mit jelent, ha valakinek megnyúlt, vagy túl laza a bőre, a kötőszövete, vagy laza az izomzata, ugyanis ebben az esetben a zsírleszívás nem fog látványos mértékben változtatni a külsején.

A vizsgálatot követően egy őszinte és nyílt beszélgetés során, minden felmerülő kérdést érintve szükséges megvitatni a reális elvárásokat, a várható eredményeket. A zsírleszívásra vállalkozó páciensek az eljárás részleteiről, beleértve az érzéstelenítési lehetőségeket, a felépülést és a műtét utáni ellátást is, mindenre kiterjedő tájékoztatást kapnak.

Ki az ‘ideális jelölt’ zsírleszívásra?

Minden olyan beteg, aki egészséges és azokon a területeken rendelkezik zsírtöbblettel, amelyekről más módszerrel nem, vagy nehezen lehet eltüntetni a zsírt. De általános szabályként elmondható, hogy a zsírleszívás nem helyettesítheti a diétát és a testedzést sem.

Véleményünk szerint a zsírleszívást csak akkor szabad elvégezni, ha a páciensnek ideális a testsúlya vagy annak közelében van és a terület, amelyen a beavatkozást végeznénk, egyszerűen nem reagál az étrend változtatására és/vagy a testmozgásra.

A zsírleszívással leghatékonyabban kezelt területek a has és a külső combok felülete, de az abszolút felkapott területek a hátsó farokcsont feletti terület és a derék, mert a legharmonikusabb íveket ezeken a területeken lehet megalkozni a testen. A vékonyabb bőrrel fedett területek pl. a felkar vagy a comb belső része, vagy a magas idegkoncentrációjú helyek, például az arc nem jó ideális a zsírleszívásra. A comb elülső részét és a fenekét is ritkán szívják le, mert a zsírleszívás nem távolítja el az izmot.

Az előkészület

Bár a zsírleszívás rutin járóbeteg-eljárássá vált, még mindig mérsékelt, jól kezelhető előkészítést igényel, hogy a szervezet gyorsan és hatékonyan talpra álljon. Mindig arra kérjük a pácienseinket, hogy a műtét előtt legalább négy hétre hagyják abba a dohányzást és hagyják abba az alkohol fogyasztását egy héttel a műtétet megelőzően. A műtét előtt két hétig kerülni kell az olyan vérhígító hatású termékek szedését is, mint az aszpirin, az Advil, a Motrin, az Aleve, de még a vörösbor és a fokhagyma is kerülendő.

Az is fontos, hogy a konzultáció és a zsírleszívás közötti időszakban tartsa a súlyát, ne hízzon vagy fogyjon, mivel az orvos a [jelenlegi] súlyát ismerték meg és ahhoz képest határozták meg a megfelelő eljárásmódot. A zsírleszívás nagy részben valóban művészet, egyfajta testszobrászat formájában, ami azt jelenti, hogy a sebész személyre szabott műtéti tervet készít.

Az eljárás

A zsírleszívás ambuláns eljárás, amelyet helyi vagy általános érzéstelenítésben hajtanak végre, a területek számától, kiterjedtségétől, az eltávolított zsír mennyiségétől és az egyes páciensek egyéni tűrőképességétől függően. Ha több területről vagy nagyobb mennyiségről beszélünk, akkor az egyén kényelmét tartjuk szem előtt.

A helyi érzéstelenítés a lidokainnal vagy a belélegezhető dinitrogén-oxiddal való érzéstelenítő injekció formájában történik, amelyet általában a fogorvosi rendelőkben használnak.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty