BLOG

Mit tehetünk a dupla áll ellen? A zsírleszívás segíthet?

M2Med Blog - Mit tehetünk a dupla áll ellen? A zsírleszívás segíthet?

Hányan szenvedtünk már el attól a méltatlankodástól, hogy egy furfangos szelfi vagy esküvői fotón a semmiből feltűnt extra áll, amivel átkoztuk azt, aki azt mondta: „a fényképezőgép soha nem hazudik”?

A kettős áll gyakran összefüggésbe hozható azzal, hogy valaki túlsúlyossá válik, vagy rosszul táplálkozik, de az igazság az, hogy az életkor és a genetika ugyanúgy szerepet játszik a bőr megereszkedésében.

M2Med Blog - Mit tehetünk a dupla áll ellen? A zsírleszívás segíthet?

Mi okozza a kettős állat?

A tünetet a szakirodalom szubmentális teltségnek nevezi, melyet az áll és a nyak alatti túlzott térfogat okozza. A nyak körül meggyűrődik és megereszkedik a bőr, és egy ráncot hoz létre, amely úgy tűnik, mintha egy újabb állat alkotna.

Bizonyos kevésbé karakteres állkapocsvonalak is kettős áll látszatát kelthetik, akárcsak a gyors fogyás. A kettős áll problémája férfiakat és a nőket egyaránt érinti.

A túlzott zsírmennyiséget az áll területén gyakran számos tényező okozza:

  • Túlzott nyaki zsír
  • Laza bőr
  • Kicsi vagy gyenge áll
  • Megereszkedett platysma izom
  • Lelógó nyálmirigy

Elterjedt tévhit, hogy csak az extra zsírszövet okozza a kettős állát, ugyanis általában a fentiek kombinációja az ok.

A természetes öregedés szintén fő ok; az életkor előrehaladtával elveszítjük a bőr rugalmasságát, így az hajlamosabbá válik a megereszkedésre. Vannak, akiknél genetikailag nagyobb valószínűséggel alakul ki kettős áll, mint másoknál. A súlygyarapodás is hatással lehet, és az emberek ezen a területen a zsírt gyakran különösen zavarónak tartják, amitől nehéz megszabadulni a szigorú testmozgás és diéta ellenére.

A kettős áll mentálisan is pusztító hatású lehet és valóban ronthatja az önbizalmat; az emberek félnek emiatt mosolyogni vagy fényképet készíteni. A dupla áll éveket adhat a valódi életkorhoz látványra, vagy akár még elnehezültebbé teheti a meglévő ráncokat.

Egy szó, mint száz, számtalan tényező okozhatja. A dupla áll gyakori probléma pácienseink körében, azonban klinikánkon számos kezelés áll rendelkezésre, amelyek segítenek visszahozni a betegeink régi mosolyát.

Dupla áll eltávolítási eljárások

Számos eljárás áll rendelkezésre a kettős áll eltávolítására:

Zsírleszívás (vagy mikrolipo): A bőr alatti zsírt eltávolítjuk, ahogy az áll és a nyak körvonala formálódjon. Egy kis bemetszést ejtünk a bőr alatt, behelyezünk egy apró kanült, és kiszívjuk a zsírt. Ez az eljárás általában csak helyi érzéstelenítést igényel, a terület általános zsibbasztására van csak szükség.

Arcplasztika: Ez a műtét lehetővé teszi, hogy eltávolítsuk a zsírt és a laza, megereszkedett bőrt az áll és a nyak körül, megszüntetve ezáltal a kettős állat. Helyi érzéstelenítéssel is elvégezhető, bár a legtöbben általános érzéstelenítésben, bódítás alatt kérik.

Nyaklift: Többféle nyakemelési eljárás létezik. A nyakplasztika eltávolítja a felesleges bőrt, a platysma (nyaki bőrizom) plasztika pedig megfeszíti a nyak izmait, hogy javítsa a nyak és az áll kontúrját. Gyakran kombináljuk a hagyományos arcplasztikát ezzel az eljárással.


A dupla áll zsírleszívási eljárása

Helyi érzéstelenítőt, adrenalint és sóoldatot, más néven tumeszcens folyadékot fecskendezünk a kezelendő területbe. Ez egyrészt zsibbadttá teszi a területet, másrészt a megcélzott terület(ek) megduzzadását és feszességét is okozza, elválasztva a zsírsejteket az azt körülvevő közeli szövetektől.

Ezután egy apró, szinte láthatatlan bemetszést ejtünk és mikrokanülök segítségével eltávolítjuk a felesleges zsírt. Általában körülbelül 10-20 ml zsírt lehet ezzel a módszerrel egyszerre eltávolítani, ez általában több mint elég ahhoz, hogy csökkentse a kettős áll vagy a szubmentális teltség megjelenését. A műtét időtartama 45 perctől 2 óráig terjed.

Ha közvetlenül a műtét után tükörbe nézel, azonnali változást tapasztalhatsz, de kb. három-négy hétbe telhet, amíg a duzzanat teljesen lecsökken, és a végeredmény véglegessé válik.

Ennek az eljárásnak az eredménye a zsírsejtek eltávolítása miatt maradandó, de ahogy minden páciensünknek tanácsoljuk, az egészséges életmód a legfontosabb szempont a műtét utáni regeneráció során és fontos, hogy a páciens megőrizze az ideális testsúlyát.

A mikrozsírleszívás az egyik, ha nem a legjobb lehetőség a kettős áll megszüntetésére, a gyorsaság, a biztonság és az eredmények minősége miatt.

Dupla állú zsírleszívás regenerálódási ideje

A microlipo javasolt pihenési ideje minimális, és sokan 48 órán belül újra munkába állhatnak. Sokan úgy érzik, akár 7 napon belül visszatérhetnek szokásos tevékenységeikhez. Marjas doktor úr folyamatos felügyelete mellett segítünk, hogy mihamarabb újra a napi rutin szerint élhesd az életed. Általában 10-14 nap elegendő a felépüléshez, ezután térhetnek vissza a páciensek a normál tevékenységükhöz, és 2 hét elteltével kezdhetik a testmozgást.

Mennyibe kerül a dupla áll zsírleszívása?

Minden eset más, az ár pedig ettől és az eltávolítandó zsír mennyiségétől függ. A beavatkozást megelőző személyes konzultáció során tájékoztatjuk a részletekről. A személyes találkozó során a sebésszel történő konzultáció során az egyedi problémád megoldására célzottan, a számodra leginkább megfelelő eljárást fogjuk javasolni. Soha nem ösztönzünk semmiféle beavatkozást, nem beszélünk rá egy pácienst sem semmire, ha úgy gondoljuk, nem az a megfelelő megoldás.

Tisztában vagyunk vele, hogy ez egy érzékeny téma és nehéz lehet ezekről a kérdésekről beszélni. De biztosíthatunk, klinikánk évente többszáz embernek nyújt segítséget, nagy rutinnal rendelkezünk a témában.

Foglalj időpontot és beszélj velünk még ma.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty