M2Med / Esztétikai beavatkozások / Arc / Arcplasztika

M2Med - Arcplasztika

ARCPLASZTIKA

Az arcplasztikával tartósan fiatal, kellemes megjelenés varázsolható.

Mindössze 3 másodperc az első benyomás. Ezalatt feltérképezi az ember a másik arcának szimmetriáját, az íveket, a gödröcskéket és megállapítja, hogy vonzónak találja-e az illetőt, vagy sem.

Az arcot mindig egészében kezeljük – figyelembe véve az arcformát, a bőr minőségét és az esetlegesen kezelendő többi területet. Nem lehet természetes hatást elérni pusztán egyetlen vonalra koncentrálva.

Arc harmóniájának megőrzésére törekszünk, így érhető csak el a tökéletes összkép.

Az idő múlásával, a kollagén csökkenésével az arc is elveszíti rugalmasságát, térfogatát, a ráncok elmélyülnek.

A plasztikai sebészet széles palettája áll rendelkezésre tartós arcfiatalítás, arcfeszesítés, arcbőr regeneráció megvalósítására. Bizonyos esetekben, amikor a botolinum és a töltőanyagok, vagy a speciális fiatalító kezelések (pl. a lézeres arckezelés, az arcvasalás, vagy a peeling) sem elég hatékonyak, csak az arcplasztikával érhető el megfelelő eredmény.

#FORTIMELESSBEAUTY

FACELIFT

Az orvostudomány gyors fejlődésével az arcplasztika manapság már nagyon fejlett módszerekkel, innovatív technikákkal áll az sebészek rendelkezésére. Akár a látványos, akár a finom változtatásokat részesíti előnyben, Klinikánkon minden adott ahhoz, hogy kellő tapasztalattal és készséggel rendelkezve valóra váltsuk pácienseink álmait.

Miért is hagyná, hogy az arca tükrözze a valós életkorát? A méltósággal öregedés nem jelenti azt, hogy nem nézhet ki fiatalnak. Az évek, a káros napsugarak és a stressz mindannyiunk ellen hatnak, ráncokat és megereszkedett bőrt okozva az arcon, a nyakon.

KEZELÉSI LEHETŐSÉGEK

TERÜLETEK

A halánték, az arc és nyak, valamint az arc és homlok területei külön-külön is korrigálhatók, ez esetben a Mini lift, a mini arcplasztika jelenthet megoldást.

A teljes arc fiatalításának esetén a klasszikus arcplasztika hozhat tartós és látványos eredményt.

Azonban az a gyakoribb, hogy az arcplasztikát nyakplasztikával együtt végezzük el.

A műtétek helyi érzéstelenítésben, vagy altatásban is elvégezhetők.

FACE LIFT

A régóta ismert arcfelvarrás, az ún. facelift műtét biztonságosan végezhető helyi érzéstelenítésben, vagy altatásban. A korral megnyúlt bőrfelesleg eltávolítható, a ráncok elsimulnak, a bőr fiatalossá, feszesebbé válik.

SMAS-lift, MACS-lift

Tartós és természetes eredmény sokszor csak a mélyebb kötőszöveti lemezek, izomrétegek korrekciójával érhető el. A Superficial Musculo-Aponeurotic System – ismertebb nevén SMAS-lift, vagy a Minimal Access, azaz a MACS-lift beavatkozás során a megereszkedett lágyrészeket és a kötőszövetes vázat optimális helyükön rögzítjük. Saját zsírszövet vagy implantátum beültetésével a kontúr hiányok akár arcplasztikával egyben is jól korrigálhatók.

Ez a beavatkozás jóval korszerűbb, mint a korábbiak és sokkal rövidebb, kisebb bemetszésekkel jár.

A műtéti bemetszések, így a hegek nagy része is a hajas fejbőr területén és a fül mögött rejtve marad. Mivel a teljes arcplasztika nagy területet érint, a műtét után jelentős kiterjedésű duzzanat, elszíneződés lehetséges, erre érdemes lélekben is felkészülni.

A végleges eredmény csak hetekkel később várható. A regeneráció során a legfontosabb az orvos utasításainak betartása, a kímélő életmód, valamint a türelem.

RÉSZLETEK

Konzultáció:
Személyes egyeztetés, az elvárásai és általános állapota alapján a kezelési terv felállítása.
Műtét előtt megtörténik az altató orvosi vizsgálat.

Műtét:
Narkózisban vagy helyi érzéstelenítésben

A beavatkozás időtartama:
1-2 óra

Kötelező tartózkodás:
1 éjszaka

Munkaképesség:
7-10 nap után

Varratszedés:
10-14 nap, hegesedés vége 6-12 hónap

A műtét után

Az arcplasztika után egy szorítómaszkot kap az arc a szebb regenerálódás érdekében.
A műtét után véraláfutások, valamint néhány napig tartó, fájdalomcsillapítókkal jól csitítható fájdalom általános.
Kontroll megbeszélés szerint. Tartózkodni a megerőltetéstől, lehajlástól, minden olyan mozdulattól, (pl. szexuális élettől is), amely a vérnyomás megemelkedésével járhat, ugyanis az növeli a bevérzés kockázatát is.

A fejet érintő bármilyen kozmetikai kezelés, pl. a hajfestés is tilos.
A dohányzás, valamint a napozás a regenerálódás időszakában kerülendő.

Arcplasztika kockázatok

A sebészeti beavatkozás és az altatás lehetséges szövődményeiről, kockázatairól a páciens a konzultáció során részletes felvilágosítást kap.

Az arcplasztika a viszonylag komplikáció-, és szövődménymentes műtétek közé tartozik. Ahogy bármely sebészeti beavatkozás, ez is járhat kockázattal: pl. utóvérzés, gyulladások, fertőzés, gyengeség, az altatással szembeni túlérzékenység, vagy átmeneti mimikai izomzavar is előfordulhat.

ARCPLASZTIKA

Tartós eredményt garantál - fiatal, friss megjelenést biztosít.

ELŐTTE / UTÁNA