M2Med / Esztétikai beavatkozások / Arc / Szemhéjplasztika

M2Med - Szemhéjplasztika

Az arcot mindig egészében kezeljük – figyelembe véve az arcformát, a bőr minőségét és az esetlegesen kezelendő többi területet. Nem lehet természetes hatást elérni pusztán egyetlen vonalra koncentrálva.

Arc harmóniájának megőrzésére törekszünk, így érhető csak el a tökéletes összkép.

SZEMHÉJPLASZTIKA

Az elmúlt években a szemhéjplasztika filozófiája megváltozott. A mai esztétikai sebészet eredménye sokkal természetesebb és finomabb.

Idővel a szemünk alatti bőr veszít térfogatából, ennek következménye a karikás, vagy épp a táskás szem, a megereszkedett szemhéj. 

A duzzadt, megereszkedett szemek fáradtnak tűnnek, a lelógó szemöldök szomorúvá, öreggé vagy akár dühössé teszi az arcot. Ezektől az arc jóval idősebbnek is tűnhet, mint amilyen valójában.

A szemhéjakon azonnal látszik az életkor.  Az arc olyan központi területe, amely azonnal elárulja az életkorodat. Akár megereszkedett felső szemhéjad van, akár duzzadt alsó szemhéjad, sajnos nem elég, ha kipihened magad és egészségesen élsz, ugyanis a szemnek ez nem ad fiatalos csillogást. Pácienseink az ország minden tájáról, valamint a közeli országokból, mint Szlovákia, Lengyelország, vagy Ukrajna azért jönnek hozzánk, hogy a szemhéjplasztikával felélesszük az egész szemkörnyéküket.

A blefaroplasztika (szemhéj plasztikai műtét) elvégezhető a felső szemhéjon, az alsó szemhéjon vagy akár mindkettőn. Ez az eljárás felélénkíti a szem környékét azáltal, hogy eltávolítja a megereszkedett bőrt a felső szemhéjakról, meghúzza a lógó alsó szemhéjakat és csökkenti a duzzadt táskákat a szem alól. Az M2Medbe érkező páciensek gyakran döntenek úgy, hogy szemhéjplasztikai műtétjüket kombinálják más arcplasztikai eljárásokkal, például facelifttel, homlokplasztikával és orrműtétekkel.

#FORTIMELESSBEAUTY

SZEMHÉJ PLASZTIKA

Az orvostudomány gyors fejlődésével a szemhéjplasztika manapság már nagyon fejlett módszerekkel, innovatív technikákkal áll az sebészek rendelkezésére. Akár a látványos, akár a finom változtatásokat részesíti előnyben, Klinikánkon minden adott ahhoz, hogy kellő tapasztalattal és készséggel rendelkezve valóra váltsuk pácienseink álmait.

Miért is hagyná, hogy az arca tükrözze a valós életkorát? A méltósággal öregedés nem jelenti azt, hogy nem nézhet ki fiatalnak. Az évek, a káros napsugarak és a stressz mindannyiunk ellen hatnak, ráncokat és megereszkedett bőrt okozva a szemhéjakon, az arcon, a nyakon.

KEZELÉSI LEHETŐSÉGEK

TERÜLETEK

Függetlenül attól, hogy a felső szemhéjon, az alsó szemhéjon vagy mindkettőn végzik-e, a szemhéjfiatalító műtét (más néven felső és alsó blefaroplasztika) megköveteli, hogy a plasztikai sebész sok apró, pontos bemetszést kell ejtenie, eltávolítania és/vagy áthelyeznie a zsírt és a szövetet, majd át kell helyeznie az alatta lévő arcizmokat. A beavatkozás során a fedő bőrfelületet újrarajzoljuk, és a felesleges bőrt eltávolítjuk.

Az arc fiatalításának esetén a klasszikus szemhéjplasztika tartós és látványos eredményt hozhat.

A tipikus bemetszések a szemhéjplasztika során a felső szemhéj természetes ívén belül, az alsó szemhéjon belül vagy közvetlenül a szempillavonal alatt találhatók. Alternatív megoldás lehet a felső szemhéj ráncának bemetszése is. A hegek a szempilla vonalában vagy a szemhéj ráncaiban rejtőznek, és gyakorlatilag észrevehetetlenek lesznek a gyógyulás után.

A műtétek helyi érzéstelenítésben, vagy altatásban is elvégezhetők.

Az alsó szemhéj korrekciójánál a legmodernebb technológiával kifejlesztett töltőanyagok gyönyörűen képesek életet lehelni ezekbe a területekbe, műtétre nincs szükség.

Ezek az injektábilis anyagak segítenek a kollagén építésében is, így a sötét karikák is kevésbé láthatók idővel.

A szemkörnyék feltöltése drámai módon átalakítja a megjelenést, fiatalos csillogást varázsol a szemekbe, megszépíti az egész arcot. Olyan természetes hatást kelt, mintha legalább 12 órát aludtál volna! 🙂 

Lehetséges akár 10 évet fiatalodni egy órán belül?! Bizony, ez nagyjából fél órás kezeléssel megoldható!

Az ilyen beavatkozás során valójában ‘a fénnyel játszunk’. A szem alatti karikák, vagy épp duzzanatok attól függően látszanak jobban, vagy kevésbé, hogy mennyire kontrasztosak a körülöttük lévő bőrhöz képest. A kontúrok rendellenességei által létrehozott árnyékoknak köszönhetők ezek a mélyedések / duzzanatok.

Ha a szem alá hialuronsavat fecskendezünk, akkor úgymond ‘keverjük a kontúrokat’, enyhe mélyedések és ívek létrehozásával, amelyek helyreállítják a szemhéj természetes formáját. Ezzel a módszerrel a kontúrok találkozása már kevésbé lesz éles, a sötét karikák eltűnnek, mert már közel egy szintbe kerültek a környező területek bőrfelületeivel.

Ha ezt a területet csak egyszerűen feltöltenénk, nem lenne természetes az eredmény.
Szóval táskák, sötét karikák, lelógó szemhéjak és ráncok, viszlát! 

A beavatkozás fájdalommentes és gyors eredményt produkál. A befecskendezett anyag pedig még hosszú ideig ‘dolgozik’ a szövetekben, serkentve a kollagén termelést, valamint a bőr struktúrájának  természetes javulását.

A dermal fillerekkel történő kezelés nem, vagy csak minimális nyomot hagy az arcon, gyakorlatilag észrevétlen marad. Csak az fog feltűnni, hogy több a bók, milyen üde vagy! 🙂

A pácienseink egyöntetű véleménye az, bárcsak hamarabb megcsináltatták volna!

Az M2Med-ben Marjas doktor úr nagy gyakorlattal végez ráncfeltöltéseket és korrekciókat a innovatív Juvéderm töltőanyagokkal. 

Nem annyira a lágyrészek eltávolításáról és a magas szemhéjredő kialakításáról van szó; sokkal inkább a fiatalos térfogat és a sima kontúrok helyreállításáról van szó, amelyek elengedhetetlenek a legtermészetesebb hatás eléréséhez.

Az elmúlt években a szemhéjsebészet filozófiája megváltozott. A mai kozmetikai sebészet esztétikája természetesebb és egyenletesebb, ellentétben a múlt megjelenésével.

Függetlenül attól, hogy a felső szemhéjon, az alsó szemhéjon vagy mindkettőn végzik-e, a szemhéjfiatalító műtét (más néven felső és alsó blefaroplasztika) megköveteli, hogy a plasztikai sebésznek sok apró, pontos bemetszést kell eltávolítania és/vagy áthelyeznie a zsírt és a szövetet, majd át kell helyeznie az alatta lévő arcot. izom. A fedő bőrfelületet átrajzolják, és a felesleges bőrt eltávolítják.

A tipikus bemetszések a szemhéjplasztika során a felső szemhéj természetes ívén belül, az alsó szemhéjon belül vagy közvetlenül a szempillavonal alatt találhatók. Alternatív megoldás lehet a felső szemhéj ráncának bemetszése. A hegek a szempilla vonalában vagy a szemhéj ráncaiban rejtőznek, és gyakorlatilag észrevehetetlenek lesznek a gyógyulás után.

Nem annyira a lágyrészek eltávolításáról és a magas szemhéjredő kialakításáról van szó; sokkal inkább a fiatalos térfogat és a sima kontúrok helyreállításáról van szó, amelyek elengedhetetlenek a legtermészetesebb hatás eléréséhez.

Az alábbi problémákra nyújthat megoldást a szemhéjplasztika:
– a szem alatti mélyedések, karikák eltüntetésére,
– a szem alatti táskák vagy duzzanatok eltüntetésére,
– ha az alsó szemhéj lelógó vagy megereszkedett,
– ha a felső szemhéj ráncosodott,
– ha a felső szemhéj bőre megnyúlt.

ALSÓ SZEMHÉJ PLASZTIKA

Míg a peptideket, vitaminokat és folyadékot eltávolító összetevőket tartalmazó krémek és szérumok segíthetnek enyhíteni a duzzadt szem alatti területet, a legjobb tartós megoldás a szem alatti táskák eltüntetésére az alsó szemhéj plasztika.

A beavatkozás során kis mennyiségű zsírt és izmot távolítunk el, ezzel együtt a laza bőrt feszesebbé tesszük. (Régen az izmokat eltávolították, így a szem húzottnak tűnt.) Manapság az alsó szemhéjműtét nem az izom eltávolításáról szól, hanem inkább térfogatnövelőként, például töltőanyagként teltebbé teszi a területet, így a szemnek természetesebb megjelenést biztosít.

Bár nem feltétlenül szükséges mind a felső, mind az alsó szemhéj műtétet végrehajtani, egyes orvosok ezt tanácsolhatják, hogy a szemek felfrissüljenek és a teljes tekintet megfiatalodjon.

Az alsó blefaroplasztika segíthet megszüntetni a szem alatti területre gyakorolt ​​hatását azáltal, hogy csökkenti a puffadást és a bőr kidudorodását. Az eljárás magában foglalja a felesleges zsír és bőr eltávolítását vagy újraelosztását az alsó szempillák alatti vagy az alsó szemhéjon belüli kis bemetszéssel.

Az alsó szemhéjműtét többféle műtéti technikát is magában foglalhat a páciens igényeitől és a kívánt eredményektől függően. Amikor a szemhéjműtétről van szó, a sebészek általában a konzervatív eljárást választják. Ha a beteg bőrtónusa jó, általában csak a zsírt lehet eltávolítani. De összetettebb problémák esetén a blefaroplasztika magában foglalhatja az anatómia átalakítását az izmok, inak és bőr kezelésével.

Az alsó szemhéj műtét célja, hogy sima kontúrt készítsen az alsó szempillavonaltól az arc középső vonaláig. A szemhéjműtét során végzett lézeres bőrkezelés javíthatja a tónust és a feszességet.

FELSŐ SZEMHÉJ PLASZTIKA

A felső szemhéjak plasztikai műtétje során áthelyezhető a zsír és az izmok, és csökkenthető a bőrfelesleg, hogy mindez korrigálja a petyhüdséget és a puffadást, amitől az ember idősebbnek és fáradtabbnak tűnik, és amely akár látást is zavarhatja.

Az eljáráshoz olyan bemetszést kell végezni, amely követi a felső szemhéj természetes kontúrját, és kiterjedhet a szem külső zugáig. Miután teljesen meggyógyult, a heg alig látszik, ugyanis a metszésvonalat a szemhéj redőbe rejtjük és az könnyen elrejthető sminkkel. Idővel halvány vékony vonallá fog halványulni, amely a felső szemhéj természetes ráncában maximum csukott szemnél látható.

Az eljárás után a felső szemhéjak nyitottabbnak, az egész tekintet éberebbnek tűnik, és elmúlik az állandó szomorú tekintet, ami drámai változást jelent az arc összképében. A blefaroplasztika (felső és alsó szemhéjplasztika) szedációban és általános érzéstelenítésben is elvégezhető. A felépülés meglehetősen könnyű és gyors.

A felső szemhéjplasztika a leghatékonyabb módja a petyhüdt felső szemhéj bőrének korrigálásának. A beeső vagy a “csontvázszerű” megjelenés elkerülése érdekében fontos, hogy ne távolítsanak el túl sok zsírt a szemhéj bőre alól.

RÉSZLETEK

Konzultáció:
Személyes egyeztetés, az elvárásai és általános állapota alapján a kezelési terv felállítása.
Műtét előtt megtörténik az altató orvosi vizsgálat.

Műtét:
Narkózisban vagy helyi érzéstelenítésben

A beavatkozás időtartama:
1-3 óra

Kötelező tartózkodás:
ambuláns

Munkaképesség:
7-10 nap után

Eredményessége:
hosszan tartó

A műtét után

Egy-két napig kellemetlen érzést érezhetsz a bemetszés helyén, és a beavatkozást követő napokban sötét napszemüveget ajánlott viselni a fokozott kényelem érdekében. A látásod kissé homályos is lehet az átmeneti duzzanat miatt, és a szemed a szokásosnál szárazabbnak tűnhet.

Számíts rá, hogy néhány napig felpolcolt, emelt fejjel kell aludnod, hogy csökkentsd a duzzanatot, és tarts kéznél hideg borogatást legalább a műtét utáni első 24 órában. Speciális cseppek és kenőcsök gondoskodnak a kényelemről, és szükség lehet rá a gyógyulás során. A műtétet követő 5-7 napon belül eltávolítjuk az összes öltést.

Tipp:
A szemhéjműtét után, amíg az összes varrat eltávolítása nem történik meg (sőt még azután 24 órával) a biztonság kedvéért ne sminkelj és ne fedd le a műtéti hegeket, hogy nehogy beszennyezd a bemetszéseket baktériumokkal.

Bár az életkorral összefüggő változások, mint például a finom ráncok és a felső szemhéj lazasága jellemzően a 30-as évek közepére kezd megjelenni, a szemhéj műtét nem csak azoknak való, akik el akarják törölni az idő jeleit.

Kizárólag szakképzett, tapasztalt plasztikai sebészek végezhetnek szemhéjműtétet. Ez a beavatkozás egy komoly szakértelmet igénylő műtét, és minden megfelelő akkreditációs szabványt és biztonsági óvintézkedést be kell tartani. Szemhéjplasztika elvégzésére válassz körültekintően orvost!

Az alsó és a felső szemhéj plasztikai beavatkozása egyaránt végezhető ambulánsan, általános vagy helyi érzéstelenítésben, szedációval. Nagyjából egy hétig kisebb duzzanatra lehet számítani, és néhány hétig eltarthat, amíg a véraláfutások, vagy elszíneződések teljesen eltűnnek.

A legtöbb szemhéjplasztikán átesett páciens nem szorult fájdalomcsillapítóra a kellemetlen érzések kezelésére a regeneráció során.

A sebészeti beavatkozás és az altatás lehetséges szövődményeiről, kockázatairól a páciens a konzultáció során részletes felvilágosítást kap.

A szemhéjplasztika a viszonylag komplikáció-, és szövődménymentes műtétek közé tartozik. De ahogy bármely sebészeti beavatkozás, ez is járhat kockázattal: pl. utóvérzés, gyulladások, fertőzés, gyengeség, az altatással szembeni túlérzékenység, vagy átmeneti mimikai izomzavar is előfordulhat.

SZEMHÉJPLASZTIKA

Tartós eredményt garantál - fiatal, friss megjelenést biztosít.

ELŐTTE / UTÁNA