ARCPLASZTIKA
– professzionális plasztikai sebészeti eljárások
a legújabb módszerekkel,
innovatív technológiákkal –

Az arcplasztika sokat fejlődött az utóbbi években. Már számos hatékony és korszerű módszer és technika áll rendelkezésre az egyedi esztétikai preferenciáknak megfelelő eredmények létrehozására. Akár a látványos megújulás a cél, akár a finom apró változtatásokat részesítik előnyben, kellő tapasztalattal és szaktudással rendelkezünk, hogy valóra váltsuk álmát.

Az esztétikai sebészet plasztikai sebész által végzett szépészeti kezelés. A Plasztikai sebészeti klinikánkon az igényeknek és lehetőségeknek megfelelően, személyre szabott, speciális kezelést nyújtunk.
Bizonyos beavatkozások gyorsan, biztonságosan elvégezhetők, utána a páciens távozhat, akár azonnal munkába is állhat. Ide tartoznak a nem sebészi kezelések, pl. a ránctalanító vagy a töltőanyagok alkalmazása.

A hosszabb kezelés, altatásban végzett műtét azonban 1-2 napos szorosabb megfigyelést igényel, melyet klinikánk, plasztikai sebészünk biztosít. A beavatkozás ideje szabadon választott, így lehetőség van az alapos előkészítésre, tervezésre valamint utókezelésre.

ARCPLASZTIKA BEAVATKOZÁSOK / KEZELÉSEK / MŰTÉTEK

Az elmúlt 1 évben az esztétikai beavatkozások népszerűségi sorrendjét is átírta a covid. Mindent megelőzve az arcon végzett műtétek viszik a prímet.

A magyarázat is egyértelmű: az online térben való aktívabb részvétel. Az online meetingeken, a videochates megbeszéléseken többet látjuk magunkat, így a hibákat is.

Az orrplasztika továbbra is vezeti a legnépszerűbb műtéti eljárások listáját. Ezt követi az arcplasztika, szemhéjplasztika és a nyak bőrének korrekciója.

A felmérés szerint az orrplasztika iránti állandó kereslet ellenére – amely évek óta az összes többi arckezelés fölött áll – a műtétet igénybe vevő tizenévesek száma nőtt. Ezt valószínűleg az a vágy mozgatja, hogy jobban nézzen ki az online órákon.

A műtét iránti kereslet növekedését nemcsak a jelenlegi home office kultúra táplálta, hanem az is, hogy mindannyiunknak több ideje volt önmagunkra nézni – a Zoomon, a FaceTime-on és a tükörben egyaránt. Olyan módon láttuk az arcunkat, mint még soha, és több időnk volt alaposan megfigyelni.

A vírushelyzet inkább a “carpe diem” mentalitásba helyezte a pácienseket, a négy fal között történő könnyű felépülést kihasználva. Azt a tendenciát látjuk, hogy több beteg egyszerre több eljárást is kér.

Általában 2 vagy 3 eljárást is elvégzünk egy körben, ilyen pl. a szemöldökemelés és szemhéjplasztika, vagy a és szemhéj-, és arcplasztika.

→ ARCPLASZTIKA

Az arcplasztika (rhididectomia) javítja az arc alsó kétharmadának megjelenését azáltal, hogy ‘meghúzza’ a megereszkedett arcizmokat, kisimítja a ráncos bőrt és eltávolítja a felesleges zsírt. Ezt az eljárást gyakran kombináljuk nyakplasztikával az áll alatti bőrfeszesítés érdekében.

A műtétet általában általános érzéstelenítésben hajtjuk végre, de helyi érzéstelenítéssel, szedációval is végezhető. Az arcplasztikai műtét általában 2–4 órát vesz igénybe, az eljárás mértékétől függően.

Az M2Med-ben végzett arcfiatalító műtét tartós javulást nyújt, amely eredménye 5-10 évig is megmaradhat. Pácienseink gyakran azt tapasztalják, hogy fiatalos megjelenésük visszanyerésével javul megjelenésük és ennek köszönhetően nő önértékelésük.
Sajnos még ez az eljárás sem tudja megállítani a természetes öregedési folyamatot, az olyan tényezők, mint a bőr rugalmassága, a napsütés és az életmód (például a dohányzás és a testsúly megváltozása) befolyásolhatják a beavatkozások tartósságát.

→ SZEMHÉJPLASZTIKA

Idővel a szemünk alatti bőr veszít térfogatából, ennek következménye a karikás, vagy épp a táskás szem, a megereszkedett szemhéj. 

A duzzadt, megereszkedett szemek fáradtnak tűnnek, a lelógó szemöldök szomorúvá, öreggé vagy akár dühössé teszi az arcot. Ezektől az arc jóval idősebbnek is tűnhet, mint amilyen valójában.

A videós meetingek, a fokozott online jelenlét miatt az arcunkat a monitoron, és főleg a szem környékét jobban megfigyelhettük, a maszk viselése okán a fókusz áthelyeződött a szemekre, így nem meglepő, hogy sokkal többen fordulnak hozzánk szemhéjplasztikával kapcsolatban, mint korábban.

Számos hatékony módszer létezik, amely segítségével a szem környéke ‘fiatalítható’. A problémás területtől, a bőr állapotától, az egyéni adottságoktól függ, melyik eljárást választjuk.

A szemhéjplasztikai műtét iránti kereslet határozottan nőtt, azonban látványos eredményeket érhetünk el szemkörnyéki ráncfeltöltéssel, lézeres kezelésekkel, vagy a Dracula terápiával (PRP), sőt a szemöldökemeléssel is.

Ezen kezelések gyors, látványos eredményt produkálnak, ennek köszönhetően rendkívül népszerűek.

Méregeted te is a bőrödet a tükörben és elégedetlen vagy azzal, amit látsz?

→ SZEMÖLDÖK EMELÉS, HOMLOKPLASZTIKA

Az évek során a szemöldök területe is megereszkedik, emiatt fáradtnak, szomorúnak, vagy dühösnek tűnik az arc. A szemöldök emelés többféle módszerrel lehetséges: minimális metszéssel / szálbehúzással / feltöltéssel. Azt, hogy kinek melyik megoldás az ideális, a pácienstől – genetikájától, a bőrétől, a problémától függ. A szemöldök emeléssel éveket csalhatunk el a valódi korunkból.

Az M2Med-ben végzett szemöldökemelés jelentősen csökkentheti a szem közötti ráncokat is, sőt, az optimális eredmények elérése érdekében gyakran a felső szemhéj műtéteivel együtt hajtjuk végre.

→ ORRPLASZTIKA

Legtöbben csak akkor figyelnek fel valaki orrára, ha az nincs harmóniában az arcával, legyen akár túl nagy, túl széles, vagy görbe. Ha valaki elégedetlen az orra alakjával, vagy annak arányával, akkor valószínűleg nem elégedett az arca általános megjelenésével sem. Ebből következően, ha változtatunk az orr formáján / méretén, akkor az egész arc karaktere összességében változhat meg.

Az orrplasztika egy olyan műtéti eljárás, amely korrigálja az orr alakját, méretét és szimmetriáját, és átalakítja azt úgy, hogy arányosabb legyen az arc többi részéhez képest, miközben javítja az orr működését azáltal, hogy orvosolja a sérülés, trauma vagy születési rendellenesség okozta légzési problémákat.

→ FÜLPLASZTIKA

A fülkorrekció az egyik leggyakoribb plasztikai beavatkozás, amelyet gyerekeken is biztonsággal lehet végezni. Az otoplasztika során az elálló füleket korrigáljuk, amely által ‘helyes pozícióba’, a fejhez közelebb szorítjuk azokat. Az eljárás nem fájdalmas, kisebb kellemetlen érzést okoz, ami enyhébb fájdalomcsillapítókkal az első 2 napban csillapítható.

A kor előrehaladtával a fülcimpák formája is megváltozik, elnyúlik, ez a probléma férfit, nőt egyaránt érinthet. A megereszkedett, elvékonyodó fülek esetében kiválóan használhatók az  olyan töltőanyagok, mint a Juvederm Ultra vagy az Ultra Plus, amely teljesebbé és feszesebbé teszi a fülcimpát, és helyreállítja fiatalos megjelenését.

→ NYAKPLASZTIKA

Az apró ráncok idővel elmélyülnek, petyhüdtté, megereszkedetté válik a nyak bőre. Klinikánkon számtalan nem sebészi megoldással tudjuk orvosolni a megereszkedett nyak és dekoltázs bőrének problémáját.

A népszerű töltőanyagokon és ránctalanító injekciós kúrákon túl lézeres kezeléssel, vagy akár PDO szálbehúzással viszonylag gyors, sőt akár, hogy azonnali eredményt produkálunk! 

→ ÁLLKORREKCIÓ

Az áll és az állkapocs kulcsfontosságú az általános megjelenés szempontjából, az arc karaktere szempontjából. A kicsi, vagy hátra hajló, vagy inkább férfiakra jellemző gödrös áll felborítja arc egyensúlyát, torzítva annak sziluettjét.

Számukra jó hír, hogy műtéti beavatkozás nélkül, injektálással akár 15 perc alatt fájdalommentesen, látványos eredmény érhető el.

A nem műtéti állkorrekció eredményei átmeneti jellegűek, így ha mégsem tetszik, egy második kezeléssel megváltoztatható a forma, vagy akár hagyni lehet a fillert felszívódni. Általában 4-6 hónapig tart a hatás, így ha elégedett az eredménnyel, nagyjából ilyen időközönként szükséges ismételni.