M2Med / Esztétikai beavatkozások / MELL / Mellfelvarrás

M2Med BLOG - Mellemelés

MELLFELVARRÁS / MELLEMELÉS

Az eljárást esztétikai vagy rekonstrukciós célból végezzük. A mellfelvarrás műtét magában foglalja a mellek vonzóbb formájának kialakítását, amely számos problémát képes javítani az átalakítás során.

Idővel a gravitáció átveszi az uralmat és a mellek megereszkednek. Ha hozzáadjuk a korral járó bőrelváltozásokat, a súlygyarapodást vagy súlycsökkenést és pluszban még a terhességet, nem meglepő, hogy egykor feszes melleid most egy kis segítségre szorulnának. A mellfelvarrás, más néven mastoplexia, az egyetlen módja annak, hogy ‘visszahelyezzük a mellet a helyére’. A mellemelés célja a mell magasabb, fiatalosabb helyzetbe állítása. A megereszkedett bőrt a mellemelő műtét során megfeszítjük, a bőrfelesleget eltávolítjuk, az alatta lévő mellszövetet megfeszítjük, így a mell magasabb pozícióba kerülhet.

A terhesség alatt a mellek megnőnek, hogy helyet adjanak a táguló tejcsatornáknak, amikor azonban a mirigyek összezsugorodnak, a mellek elveszítik teltségüket és térfogatukat. Ha a mellbimbók felfelé vagy előre mutatnak, valószínűleg nem kell emelni, hanem csak némi volumennövelésre van szükség. Ha lefelé mutatnak, akkor valószínűleg mellemelésre van szükséged. Ha tartós megoldást szeretnél, érdemes megfontolni ezt a fajta beavatkozást. Azonban a mellemelés önmagában nem oldja meg mindenkinél a problémát. Ha térfogatcsökkenés és megereszkedett bőr is jelentkezik, akkor valószínűleg implantátummal kell emelni, hogy visszanyerje a formáját.

A mellfelvarrás több hegesedést hagy maga után, mint egy mellnagyobbítás.

Azok számára, akik ódzkodnak a gondolattól, hogy nagy hegek legyenek a mellükön, és jó jelöltek az implatos műtétre, egy kicsit nagyobb implantátum beültetése némileg megemelheti a melleket és sokkal kisebb hegeket eredményez.

A bimbóudvaron vagy környékén, függőlegesen a bimbóudvartól lefelé és a mell alatti ívben a mellráncnál bemetszést készítünk. Az orvos által választott bemetszés a mell méretétől és alakjától, valamint a mellbimbó területének kiterjedtségétől, méretétől és alakjától függ.

M2Med BLOG - Mellemelés
Ha segíthetünk, hogy újra boldognak érezd magad a testedben, fordulj hozzánk bizalommal.

KÉRJ SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓT

Klinikánkon kellő tapasztalattal a hátunk mögött, készséggel állunk rendelkezésre, hogy valóra váltsuk pácienseink álmait.
A gyönyörű, formás mellek segítenek visszanyerni a magabiztosságot!

Mellplasztikai eljárások az M2Med Klinikán

Dr. Marjas László plasztikai sebész sokéves szakmai tapasztalattal rendelkezik a mell plasztikai beavatkozásaiban, különös tekintettel a mastectomia vagy lumpectomia utáni mell rekonstrukciós műtétekre, az emlősebészet, bőrsebészet, daganatsebészet és helyreállító sebészet területeire, melyek ellátása folyamatos szakmai felkészültséget követel.

Az orvostudomány gyors fejlődésével a mellplasztika ma már nagyon fejlett módszerekkel, innovatív technikákkal áll az sebészek rendelkezésére.

Akár a látványos változtatásokról, akár a finom korrekcióról legyen is szó, Klinikánkon kellő tapasztalattal és készséggel állunk rendelkezésre, hogy valóra váltsuk pácienseink álmait.

Ha mellfelvarrást fontolgatsz, weboldalunk segíthet a témával kapcsolatos információkban és a lehetőségekkel kapcsolatos fontos döntések meghozatalában. Ha még vannak megválaszolatlan kérdéseid, vagy még bizonytalan vagy, kérj időpontot személyes konzultációra Dr. Marjas László plasztikai sebész főorvoshoz.

Az M2Med Plasztikai Sebészet a mell esztétikai és rekonstrukciós eljárásainak átfogó skáláját kínálja miskolci magánklinikáján: mellnagyobbítás implantátummal, mellfelvarrás, kombinált mellplasztika, mellkisebbítés műtéteitől kezdve az olyan speciális beavatkozásokig, mint a mellbimbó korrekció, a mell rekonstrukció, vagy a mellimplantátum eltávolítás.

Más jellegű mellplasztikai beavatkozásra lenne szükséged?

Tekintsd meg az alábbi kategóriákat is, hogy választ kapj a témával kapcsolatosan felmerülő kérdéseidre!

MELLPLASZTIKA MŰTÉTEK / MELLFELVARRÁS

M2Med - Dr. Marjas László / Mellnagyobbitás (előtte) M2Med - Dr. Marjas László / Mellnagyobbitás (utána)
M2Med - Dr. Marjas László / Mellnagyobbitás (előtte) M2Med - Dr. Marjas László / Mellnagyobbitás (utána)
M2Med - Dr. Marjas László / Mellnagyobbitás (előtte) M2Med - Dr. Marjas László / Mellnagyobbitás (utána)
M2Med - Dr. Marjas László / Mellnagyobbitás (előtte) M2Med - Dr. Marjas László / Mellnagyobbitás (utána)

MELLFELVARRÁS - MINDEN, AMIT TUDNI ÉRDEMES

M2Med Plasztikai Sebészet / BLOG - Mennyi ideig tartanak igazán a mellimplantátumok?

ALAP INFORMÁCIÓK

 • Átlagos költsége:
  990 000 Ft-tól
 • Az eljárás időtartama:
  2-5 óra
 • Az eljárás módja:
  altatásban
 • Érzéstelenítés:
  általános, vagy helyi intravénás szedációval
 • Gyógyulási / regenerálódási idő:
  10-14 nap
  megerőltető tevékenység leghamarabb 2-3 héten belül
 • Az eredmény várható időtartama:
  hosszan tartó
Mi az a mellfelvarrás?

A mellemelési eljárás inkább értelmezhető a mell alakjavító eljárásaként. A mellbimbó ideálisabb helyzetbe kerül, a mell körüli bőrburok pedig megfeszül, így a mell fiatalosabbnak, teltebbnek és magasabb tartásúnak tűnik.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy az emberek mikor döntenek a mellemelés mellett, egy 2020-as tanulmány szerint, amely a betegek demográfiai adatait életkor szerint bontotta, megállapította, hogy a páciensek több, mint 50%-a 55-69 év közötti, 27%-uk pedig 40-54 év közötti korosztály.

Azok számára javasolt elsősorban, akiknek
– szép formájú, de megereszkedett mellei vannak,
– lógó, tartását vesztett mellei vannak,
– szoptatás, vagy nagyobb fogyás után szinte ‘elfogyott’ a mellük,
– a mell aszimmetriája, vagy formájának korrigálása esetén.

Mellfelvarrás implantátumokkal

A többszörös terhességen átesett nők számára ideálisabb eredményt nyújthat az implantátummal végzett mellemelés. A terhesség alatti jelentős mellméret-növekedés eredményeként két dolog történhet a mellekkel szülés és szoptatás után, bár ezeknek a változások mértéke a mértéke egyéneknként változó: a szalagok megnyúlhatnak, így már nem tudják úgy függeszteni a mellet, mint a terhesség előtti időben, és a bőr nem zsugorodik vissza a mell méretének szülés utáni csökkenésével. A mellfelvarrás mindkét problémát megoldja, de nem változtat a nő mellszövetének mennyiségén, ezért sok nő választja az implantátum behelyezését az emeléssel együtt. A méret növelése mellett ez a feszességet is növelheti. Az implantátum úgy működhet, mint egy belső sín és segíthet megelőzni a további megereszkedést.

Mire lehet számíthati a mellemelés során?

A bemetszésekből származó mellemelés műtét hegei nagyjából három hónapon belül halványodni kezdenek. A helyi szteroid krém vagy szilikon gél elősegítheti a gyógyulást.

A gyakori mellékhatások a következők:

 • Emlőérzékenység
 • Duzzanat és kisebb zúzódások
 • Az érintett területen feszülés vagy kellemetlen érzés
 • Vörösség, kellemetlen érzés vagy viszketés a bemetszés helyén
 • Megnövekedett vagy csökkent emlőérzékelés, emelkedett, vörös vagy szabálytalan hegek kialakulása.

MI TÖRTÉNIK, HA MÉGSEM TETSZIK?

Semmi baj, a beavatkozás nem visszafordíthatatlan.

Noha az implantátummal végzett mellnagyobbítás az egyik legtartósabb eljárás, nem visszafordíthatatlan. Ha úgy döntesz, hogy nem tetszenek az implantátumok, vagy szeretnéd megváltoztatni a formáját vagy méretét, az implantátumok ugyanolyan egyszerűen eltávolíthatók, ahogyan behelyezték.

Kinek érdemes megfontolni a mellemelést?

Az ideális jelölt a mellemelésre az, aki az alábbi feltételekkel rendelkezik:

 • Megereszkedtek a mellei, amelyek nem feszesek
 • Mellbimbók, amelyek inkább lefelé kezdtek mutatni, mint egyenesen előre
 • Többszörös terhesség
 • Egy életen át tartó súlyingadozás
 • Az életkorral összefüggő mellmegereszkedés

Ezen kívül a műtéti módszerek függnek a mell megereszkedésének mértékétől. Minden attól függ, hová esik a mellbimbó a mell ráncához képest. Ha oldalról nézed a tükör előtt, láthatod, melyik stádiumban van a saját melled.

1. stádium:
A mellbimbó a mellredő felett van. Gyakran egy implantátum önmagában is képes lehet finom emelést adni neki.

2. stádium:
A mellbimbója a mell alatti ráncnál vagy kissé felette van. Az ilyen mértékű megereszkedés megkövetelheti az implantátum behelyezését, a felesleges bőr eltávolítását vagy a mellbimbó áthelyezését – vagy e megközelítések kombinációját.

3. stádium:
A mellbimbója a mell alatti ránc alatt van. Ha implantátumot használnak, a felesleges bőrt el kell távolítani, és a mellbimbót át kell helyezni.

M2Med BLOG - Mellemelés
Miért ereszkednek meg a mellek?

A megereszkedés a test változásainak normális része. És bár egyesek azt mondják, hogy a megereszkedett mellek a súlygyarapodás és -fogyás, valamint a terhesség következményei, valójában az emlő involúciója (amikor a tejtermelő mirigyek összezsugorodnak és elkezdenek leállni), ezekkel a testváltozásokkal párosulva okozzák a mellek ‘leesését’. Az életkornak is köze van a megereszkedett mellekhez, de fontosabb tényező a terhesség és a genetika.

A mellekben nincs izom, hanem helyette felfüggesztő szalagokból és szövetekből áll. Amikor a mell szalagjai, amelyek felfüggesztik a mellszövetet, megnyúlnak, nem tudnak visszahúzódni, és a támasztékukat elvesztik. És ha a bőr megnyúlik, a dermis is megsérülhet (és nem tud visszahúzódni), ezért jelennek meg striák.

A fogyás is okozhatja a mellek megereszkedését, mivel csökken a térfogat. Sok zsír van a mellben, és ha valaki hajlamos fogyni a mellből is, valószínűleg a térfogatot is elveszíti. Minél nagyobbak a mellek, annál gyorsabb és észrevehetőbb lesz megereszkedése.

Mire számíthatsz a mellemelést követően

Jellemzően 10 napon belül újra visszatérhetsz a könnyebb mindennapi teendőidhez, de pl. autót még ne vezess és nagyjából 1 hónapig még tartózkodj a sportolástól is.
Attól függően, hogy milyen mértékben veszi igénybe fizikálisan a testedet, vagy milyen mértékű fizikai aktivitásra van szükséged a munkahelyeden, a műtétet követően nagyjából 1 héttel már tudsz dolgozni.

A hegek négy-hat héten belül kezdenek halványodni; helyi szteroidos krém, szilikon gél, vagy szilikon tapasz segítheti a gyógyulást és csökkenti a kiemelkedő, vörös vagy szabálytalan hegek kialakulásának esélyét. A legtöbb páciens komplikációmentesen gyógyul, azonban a hegesedés betegenként változik, és nem teljesen kiszámítható.

A szép és problémamentes heggyógyulás érdekében a műtétet követő 6 hónapban nem érheti közvetlen napsugárzás a hegeket, ahogyan semmiféle UV sugárzás sem.

A mell alakja 6 héten belül kezd rendeződni, de 6 hónaptól 1 évig is eltarthat, mire a végső formájukat elnyerik és a hegek teljesen elsimulnak.

A lehető leghamarabb kezdj el sétálni és végezz könnyű tevékenységeket, de kerüld a lökést, tolást, húzást, emelést, csavarást vagy megerőltető gyakorlatokat, amíg a plasztikai sebészed erre nem ad engedélyt. Fontos, hogy kövesd a sebész összes műtét előtti és utáni utasítását a tökéletes eredmény elérése érdekében.

A mellemelés utáni regeneráció

A mellműtét után az általunk felírt szorító / támasztó melltartóban fogsz ébredni. Előfordulhat, hogy kis, vékony csöveket helyezünk a bemetszésekbe a felesleges folyadék levezetésére.
A melled kemény lesz tapintásra és fájni fog, de nem elviselhetetlen ez az érzés. Azonban ha erős fájdalmat érzel, azonnal értesítsd az orvosodat.

A műtétet követően előfordulhat:
– emlőérzékenység,
– mellbimbó érzésének felfokozottsága vagy hiánya,
– duzzanat és/vagy kisebb zúzódások, véraláfutások,
– vörösség, kellemetlen érzés vagy viszketés a bemetszés helyén.

Ahhoz, hogy ezeket a mellékhatásokat a lehető legkisebbre csökkentsd, a műtétet követő napokban próbálj meg egyenesebb testhelyzetben, a hátadon aludni. A mell helyreállítása során mindenképp kövesd az összes utasítást, beleértve a szorító melltartóban való alvást is. Az elöl záródó pamut melltartó lehet a legkényelmesebb ilyenkor, merevítős, vagy push-up melltartót semmiképp ne viselj egészen addig, amíg a plasztikai sebészed erre zöld utat nem ad. A hosszútávú megtámasztás elengedhetetlen a mell végleges formájának kialakításához és hosszú élettartamához.

A legtöbb esetben a szoptatást, vagy a tejtermelést a mellimplantátumok nem befolyásolhatják. Ha mégis nehézségeket tapasztalsz is a szoptatással, az nem biztos, hogy a mellfelvarrással függ össze.

Feltétlenül tájékoztasd kezelőorvosodat, ha a jövőben terhességet tervezel, vagy szoptatni kívánsz. A jövőbeli terhesség, a súlyingadozások és az öregedés befolyásolhatja a mell alakját és állapotát.

Mindig ellenőrizd a melleid egészségét nőgyógyászod és a plasztikai sebész utasításai szerint. Ez magában foglalja a rendszeres emlő-önvizsgálatot, és speciális mammográfiás vizsgálatokat is, amelyek különösen fontosak a behelyezett implantátumok folyamatos ellenőrzése miatt.

Orvos-esztétikai kezelések

SZEMÉLYRE SZABVA

Konzultálj Marjas doktor úrral, hogy a vágyott formák elérésére számodra melyik mellplasztikai módszer lenne az ideális.

Tudd meg, hogyan zajlik egy ilyen műtét, mik a kockázatai, mit kell tenned előtte, mire számíts utána a regeneráció során és főleg, hogy mennyibe fog kerülni a beavatkozás.

Ezekre a kérdésekre nem tudunk neked üzenetben, vagy telefonon válaszolni, mert szükség van a személyes konzultációra, hogy a méretedhez, alkatodhoz, stílusodhoz és igényeidhez megfelelő megoldást ajánljunk!

Mivel minden test más és más, mindig rád szabva teszünk javaslatot, veled együtt tételesen végigbeszélve a részleteket.

Ez egy fontos döntés, és biztos kell legyél a döntésben, ezért kérjük alaposan tájékozódj a témában és szánj időt egy személyes konzultációra!

  Dr. Marjas László
  ‘Az ember a fehér köpeny mögött…’
  Dr. Marjas László
  sebész, plasztikai sebész főorvos

  “Minden páciensünket az M2Med Plasztikai Sebészet családtagjának tekintünk. Büszke vagyok arra, hogy sok boldog pácienst segítettünk esztétikai céljaik megvalósításában. A sikeres beavatkozás ismérve az elégedett ügyfél.
  Hiszek abban, hogy valóban egy egész életen át tartó kapcsolatot alakíthatunk ki a betegeinkkel…”

  #Review
  PÁCIENSEINK ÍRTÁK…

  M2MED BEJEGYZÉSEK MELLPLASZTIKÁVAL KAPCSOLATBAN

  MELLNAGYOBBÍTÁS implantátummal

  KÉRDEZZ BENNÜNKET A TÉMÁRÓL EMAILBEN

   GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

   A legtöbb mellimplantátum operáció nagyjából 1 óra alatt befejeződik és a nők néhány nap múlva már visszatérhetnek normál tevékenységükhöz (bizonyos korlátozások betartásával). Az M2Med-ben Miskolcon végzett mellnagyobbítási eljárásainkat ambulánsan, általános vagy helyi érzéstelenítéssel végezzük.

   Teljesen természetes, ha aggodalmaid vannak a mellimplantátumok biztonságával kapcsolatban. Sebészeink elkötelezettek abban, hogy segítsenek megérteni a kockázatokat és megalapozott döntéseket hozni az eljárással kapcsolatban.

   Természetesen igen, valamivel nehezebbek, hiszen belekerül több köbcenti anyag. Pácienseink gyakran úgy írják le, mint amilyen elnehezülést éreztek a szoptatás időszakában. Normális, hogy a mellek nehezebbnek tűnnek a műtét után. Ne feledd, hogy megnövelted a méretüket, és valószínűleg még nem szoktál hozzá a súlyukhoz, emiatt tűnhetnek elsőre nehéznek. Ahogy a tested hozzászokik az új melleidhez, nem találod majd elnehezültnek őket.

   A teljes regenerálódást követően a mellek ugyanolyan szenzitívek maradnak, mint a beavatkozás előtt, tehát a szexualitásról sem kell lemondani.
   A legtöbb páciens arról számol be, hogy a mellműtétjét követően sokkal magabiztosabb, a testét büszkébben vállalja, sokkal kívánatosabbnak érzi magát intimitás során is.

   A legelterjedtebb mellnagyobbító műtétek során implantátumokat használunk, amelyből választhatsz kerek, vagy könnycsepp formájú szilikon implantátumokat és sóoldatos implantátumokat is. Alternatív megoldás is létezik: egyre népszerűbb a saját zsírral való feltöltés.

   Konzultálj az orvosoddal, hogy a vágyott formák elérésére számodra melyik módszer lenne az ideális. Tudd meg, hogyan zajlik egy ilyen műtét, mik a kockázatai, mit kell tenned előtte, mire számíts utána a regeneráció során és főleg, hogy mennyibe fog kerülni a beavatkozás. 

   Sok nő szeretné megnövelni a mellei méretét.
   Ha te is ezek közé a nők közé tartozol, és elmúltál már 18 éves, fizikailag egészséges, érzelmileg stabil vagy és reális elvárásaid vannak a plasztikai műtétekkel kapcsolatban, akkor alkalmasnak bizonyulhatsz mellnagyobbításra.

   Mivel egyénenként változó, kinek melyik módszer a legideálisabb, nem tudunk fix árat mondani. Aktuális áraink az ÁRAINK menüpontban találhatók.

   A megfelelő sebész kiválasztása a legfontosabb döntés, amelyet a mellnagyobbítással kapcsolatban meghozhatsz. Csakis szakképzett plasztikai sebész orvosra bízd ezt! Járj utána, milyen szakmai tudással és gyakorlattal rendelkezik, milyen referenciái vannak, milyen emberileg. Fontos, hogy megbízz benne.

   Még ha a legkörültekintően járunk is el, bármilyen sebészeti beavatkozáshoz kockázatok társulhatnak. Ezek közé tartozik a bevérzés, duzzanat vagy fertőzés. Kifejezetten a mellnagyobbításhoz kapcsolódó lehetséges kockázatok közé az ún. tokzsugorodás (amikor túlzott hegszövet képződik az implantátumok körül), az implantátum szakadása és egyéb szövődmények tartoznak. Ezekre is kitérünk a műtétet megelőző részletes tájékoztatás során a személyes konzultáción.