M2Med / Esztétikai beavatkozások / Arc / Nyakplasztika

M2Med - Arcplasztika

NYAKPLASZTIKA

A nyakplasztikával tartósan fiatal, feszes megjelenés varázsolható.

Mindössze 3 másodperc az első benyomás. Ezalatt feltérképezi az ember a másik arcának szimmetriáját, az íveket, a gödröcskéket és megállapítja, hogy vonzónak találja-e az illetőt, vagy sem.

Az arcot mindig egészében kezeljük – figyelembe véve az arcformát, a bőr minőségét és az esetlegesen kezelendő többi területet. Nem lehet természetes hatást elérni pusztán egyetlen vonalra koncentrálva.

Arc harmóniájának megőrzésére törekszünk, így érhető csak el a tökéletes összkép.

Az idő múlásával, a kollagén csökkenésével a bőr is elveszíti rugalmasságát, térfogatát, a ráncok elmélyülnek.

A plasztikai sebészet széles palettája áll rendelkezésre tartós nyakfiatalítás, nyakfeszesítés, nyaki bőr regeneráció megvalósítására. Bizonyos esetekben, amikor a botolinum és a töltőanyagok, vagy a speciális fiatalító kezelések (pl. a lézeres kezelések, vagy a peeling) sem elég hatékonyak, csak az arcplasztikával kiegészített nyaklifttel érhető el megfelelő eredmény.

#FORTIMELESSBEAUTY

NYAK LIFTING

A nyaklifting eredménye 5-10 évig is tarthat. A végeredmény kipihentebb és fiatalosabb megjelenést kölcsönöz a nyak bőrének látható javulásával.

Az orvostudomány gyors fejlődésével az arcplasztika manapság már nagyon fejlett módszerekkel, innovatív technikákkal áll az sebészek rendelkezésére. Akár a látványos, akár a finom változtatásokat részesíti előnyben, Klinikánkon minden adott ahhoz, hogy kellő tapasztalattal és készséggel rendelkezve valóra váltsuk pácienseink álmait.

Miért is hagyná, hogy az arca tükrözze a valós életkorát? A méltósággal öregedés nem jelenti azt, hogy nem nézhet ki fiatalnak. Az évek, a káros napsugarak és a stressz mindannyiunk ellen hatnak, ráncokat és megereszkedett bőrt okozva az arcon, a nyakon.

KEZELÉSI LEHETŐSÉGEK

TERÜLETEK

A nyakplasztika, más néven nyaklifting műtét, vagy nyakemelés korrigálja az öregedés jeleit a nyakon és az állkapocs vonalán, és gyakran arcplasztikai műtéttel együtt végezzük az átfogóbb arcfiatalítás érdekében.

A teljes arc fiatalításának esetén a klasszikus arcplasztika a nyakplasztikával / nyak liftinggel kiegészítve hozhat tartós és látványos eredményt.

Nagyon gyakori, hogy az arcplasztikát nyakplasztikával együtt végezzük el.

A műtétek helyi érzéstelenítésben, vagy altatásban is elvégezhetők.

NYAK LIFTING

A régóta ismert arcfelvarrás, az ún. facelift műtét biztonságosan végezhető helyi érzéstelenítésben, vagy altatásban. A korral megnyúlt bőrfelesleg eltávolítható, a ráncok elsimulnak, a bőr fiatalossá, feszesebbé válik.

SMAS-lift, MACS-lift

Ahogy öregszünk, ez az arcunkat és nyakunkat különbözőképpen érinti. Vannak, akiknél ráncosodás és napsugárzás okozta bőrkárosodás jelenik meg az egész arcon és nyakon. Vannak, akik elveszítik az arczsírt, zsírt halmoznak fel a nyaki területen, vagy az öregedés előrehaladottabb jelei jelennek meg a nyakukon. Az M2Med Plasztikai Sebészetnél végzett “nyakemelő műtét” korrigálja az öregedés jeleit a nyakon és az állkapocs vonalon, és gyakran kíséri az arcplasztikai műtétet az átfogóbb arcfiatalítás érdekében.

NYAKEMELÉSI (NYAK LIFTING) ELJÁRÁS

Betegeink az ország minden tájáról, és határon túlról is felkeresnek bennünket, ha arcfiatalítási beavatkozásban gondolkodnak. A nyaki terület fiatalítását célzó ún. nyak lifting műtét drámaian látványos eredményeket hozhat, különösen, ha más arcfiatalító eljárásokkal kombináljuk. A beavatkozást általában járóbeteg-műtétként végezzük helyi érzéstelenítéssel. A laza bőrt fel- és hátrahúzzuk, a felesleges részeket eltávolítjuk.

A bemetszések észrevétlenül a fülek mögött rejtőznek. Az eredmény egy fokozott, kellemesebb nyaki megjelenés és feszes állkapocs. További nyakfiatalító eljárásokat is kínálunk, amelyek külön-külön, vagy más kezelésekkel kombinálva is elvégezhetők az ideális eredmények elérése érdekében. A nyakon lévő zsírlerakódások zsírleszívással távolíthatók el a fül mögött és az áll alatt elhelyezett apró bemetszéseken keresztül.

A beavatkozást minden esetben személyes konzultáció előzi meg, amely során segítünk kiválasztani azt az eljárást vagy eljárások kombinációját, amely a legjobban megfelel a páciens céljainak. Ha nyakliftingre van szükség, az M2Med Plasztikai Sebészet készséggel áll rendelkezésre.

Nyakplasztika kockázatok

A sebészeti beavatkozás és az altatás lehetséges szövődményeiről, kockázatairól a páciens a konzultáció során részletes felvilágosítást kap.

A nyakplasztika a viszonylag komplikáció-, és szövődménymentes műtétek közé tartozik. Ahogy bármely sebészeti beavatkozás, ez is járhat kockázattal: pl. utóvérzés, gyulladások, fertőzés, gyengeség, az altatással szembeni túlérzékenység, vagy átmeneti mimikai izomzavar, vérzés, az arc aszimmetriája, fertőzések, tartós fájdalom, hosszan tartó duzzanat, hegesedés, idegkárosodás, egyéb bőrelváltozások is előfordulhatnak.

A NYAKPLASZTIKA 10 OKA
  • eltávolíttatni a felesleges nyaki zsírt vagy bőrt,
  • megszüntetni a barázdákat és a ráncokat a nyak körül,
  • megszüntetni a kettős állat, vagy a toka miatt kialakult akár hármas állat,
  • eltüntetni a “pulykanyakat” és a laza nyakbőrt,
  • megszabadulni a megereszkedett vagy felesleges bőrtől és zsírtól a nyaka körül,
  • karakteresebbé varázsolni az állkapcsot és az állkapocs alatti zsírt eltüntetni,
  • simább nyakat varázsolni,
  • a nap káros hatásai által okozott bőr javítására,
  • a nyak feszesítésére,
  • – határozottabb állkapocsvonal megalkotására, hogy el legyen választva a nyak az arctól
RÉSZLETEK

Konzultáció:
Személyes egyeztetés, az elvárásai és általános állapota alapján a kezelési terv felállítása.
Műtét előtt megtörténik az altató orvosi vizsgálat.

Műtét:
Narkózisban vagy helyi érzéstelenítésben

A beavatkozás időtartama:
1-2 óra

Kötelező tartózkodás:
1 éjszaka

Munkaképesség:
7-10 nap után

Varratszedés:
10-14 nap, hegesedés vége 6-12 hónap

A műtét után

A plasztikai műtét után egy szorítómaszkot kap az arc és a nyaki terület szebb regenerálódás érdekében.
A műtét után véraláfutások, valamint néhány napig tartó, fájdalomcsillapítókkal jól csitítható fájdalom általános.
Kontroll megbeszélés szerint. Tartózkodni a megerőltetéstől, lehajlástól, minden olyan mozdulattól, (pl. szexuális élettől is), amely a vérnyomás megemelkedésével járhat, ugyanis az növeli a bevérzés kockázatát is.

A fejet érintő bármilyen kozmetikai kezelés, pl. a hajfestés is tilos.
A dohányzás, valamint a napozás a regenerálódás időszakában kerülendő.

A gyógyulás folyamata

A nyakemelési eljárás után kötést lehet helyezni az arc és a nyak köré a duzzanat csökkentése érdekében. Érdemes a fejet a szív fölé emelni, hogy ne duzzadjon. A fejet tartsa egyenesen, hogy ne csavarja emiatt a nyakát. Vékony csövet is beszerezhetünk a bőr alatt összegyűlő felesleges vér vagy folyadék levezetésére. Jeget semmiképpen ne tegyen a nyakára, mert az károsíthatja a véráramlást, és bőrelhaláshoz vezethet. Ezenkívül ügyeljen a fertőzések elkerülésére a bemetszés helyén, mivel ezek a gyulladások azt jelzik, hogy nem gyógyul megfelelően. Feltétlenül forduljon hozzánk, ha a dolgok nem a várt módon gyógyulnak. Az eljárást követő első napokban otthon is segítségre szorulhat. A felépülés során ágynyugalom javasolt. A mozgás nehéz lesz, és kerülni kell a szokásos tevékenységeit. A vényköteles fájdalomcsillapítók némileg enyhíthetik a kényelmetlenséget. Az Ön által végzett munka típusától függően számíthat arra, hogy egy-két hétig nem lesz képes ellátni a munkáját és a munkába való visszatérés után is vigyáznia kell egy ideig, hogy ne vigye túlzásba a fizikai megerőltetéssel járó dolgokat. Néhány hétig kerülnie kell minden megerőltető tevékenységet, beleértve a sportot is.

MI A KÜLÖNBSÉG AZ ARCEMELÉS ÉS A NYAKEMELÉS KÖZÖTT?

A nyak liftingje az áll, az állkapocs és az állkapocs alatti terület alól húzza ki a felesleges bőrt, míg az arcplasztika az orcáknál a homlok felé. A nyak megemelése javíthatja a pulykanyak, a rettegett dupla áll, a megereszkedett és felesleges bőr és felgyülemlett zsír okozta problémákat. Az arcplasztika csökkentheti a ráncokat és korrigálja a megereszkedett bőrt az orcákon, az állkapocsnál, és az arc alsó részén. Ha a bemetszésekről van szó, általában a fülek mögé, és az áll alá helyezzük el a nyakemeléshez szükséges hegeket, ami elég jól elfedhető, illetve arcplasztika esetén a fül elé.

NYAKPLASZTIKA

Tartós eredményt garantál - fiatal, friss megjelenést biztosít.

ELŐTTE / UTÁNA