M2Med / Esztétikai beavatkozások / MELL / Mell aszimmetria

M2Med BLOG: Mit jelent, ha az egyik melled nagyobb, mint a másik?

Az átgondolt és vágyott szépészeti műtétek eredménye a pácienst boldogsággal tölti el, ezáltal javul a közérzete, az énképe, így a kisugárzása is változik.

Az M2Med Plasztikai Sebészet a mell esztétikai és rekonstrukciós eljárásainak átfogó skáláját kínálja miskolci magánklinikáján: mellnagyobbítás implantátummal, mellfelvarrás, kombinált mellplasztika, mellkisebbítés műtéteitől kezdve az olyan speciális beavatkozásokig, mint a mell aszimmetriája, vagy deformitása miatti mellbimbó korrekció, a mell rekonstrukció, vagy a mellimplantátum eltávolítás.

MELL ASZIMMETRIA

A nők nagyjából 90%-ának aszimmetrikus mellei vannak, legtöbbször ezek a különbségek alig észrevehetők, máskor azonban egészen nyilvánvalóak lehetnek.

Az aszimmetria leggyakoribb okai hormonális változások.

A mell aszimmetriája leginkább pubertás korban figyelhető meg, ahol a gyors növekedési rohamok miatt lehetséges, hogy az egyik emlő jobban reagál a megugrott ösztrogén szintre, mint a másik. Az egyik mellben a valódi mellszövet százalékos aránya eltérő lehet a zsírszövethez képest, ezért másképp reagálhat a hormonális változásokra, ez a tudományos magyarázat.

A genetika is nagy szerepet játszik: ha egy nő anyjának, vagy nagyanyjának aszimmetrikus melle volt, nagyobb az esélye annak, hogy neki is aszimmetriája van.

A pubertás alatti hormonális változások mellett a szervezet fizikai fejlődése is befolyásolhatja a mell megjelenését.

A mell korrekció segíthet abban, hogy újra jól, sokkal magabiztosabban érezd magad a bőrödben.

Dr. Marjas László plasztikai sebész sokéves szakmai tapasztalattal rendelkezik a mell plasztikai beavatkozásaiban, különös tekintettel a mastectomia vagy lumpectomia utáni mell rekonstrukciós műtétekre, az emlősebészet, bőrsebészet, daganatsebészet és helyreállító sebészet területeire, melyek ellátása folyamatos szakmai felkészültséget követel.

Ha segíthetünk, hogy újra boldognak érezd magad a testedben, fordulj hozzánk bizalommal.

KÉRJ SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓT

Klinikánkon kellő tapasztalattal a hátunk mögött, készséggel állunk rendelkezésre, hogy valóra váltsuk pácienseink álmait.
A gyönyörű, formás mellek segítenek visszanyerni a magabiztosságot!

A mellek testvérek és nem ikrek

Az aszimmetria nagyon gyakori jelenség a nők körében.

Az M2Med-ben még soha nem láttunk tökéletesen szimmetrikus természetes mellű hölgyet.

A plasztikai sebészetben van egy mondás, miszerint „A mellek testvérek, nem ikrek”, ezért mindig lesz némi eltérés a két oldal között. Egyeseknél ez szembetűnőbb, mint másoknak, és nem csak méretben, hanem a mellbimbók helyzetében, magasságában, a bimbóudvar méretében, az ívek helyzetében és szélességében is mutatkoznak eltérések.

Mitől lesz különböző méretű és formájú a két mell?
Az aszimmetria leggyakoribb okai hormonális változások.

A mell aszimmetriája leginkább pubertás korban figyelhető meg, ahol a gyors növekedési rohamok miatt lehetséges, hogy az egyik emlő jobban reagál a megugrott ösztrogén szintre, mint a másik. Az egyik mellben a valódi mellszövet százalékos aránya eltérő lehet a zsírszövethez képest, ezért másképp reagálhat a hormonális változásokra, ez a tudományos magyarázat.

A genetika is nagy szerepet játszik: ha egy nő anyjának, vagy nagyanyjának aszimmetrikus melle volt, nagyobb az esélye annak, hogy neki is aszimmetriája van.

A pubertás alatti hormonális változások mellett a szervezet fizikai fejlődése is befolyásolhatja a mell megjelenését.

Bármilyen gerincferdülés például nem csak egyenetlenné teheti a melleket, de ha a gerincferdülés a pubertás alatt jelentkezik, akkor a mellek fejlődése is eltérő lehet.

Hasonlóan előfordulhat az is, hogy egy személy bordaívének alakja jobbról balra nem azonos. Még akkor is, ha az ember mellei pontosan ugyanolyan méretűek és alakúak, ha az alap, amelyen ül (bordaív) nem szimmetrikus, egyenetlennek tűnik az egész.

Egy nő atletikus alkata is befolyásolhatja a bordaív arányát. Azok számára, akik nagyon sportosak, a bal bordaív valamivel magasabban lehet, mint a jobb, mert a szív és a környező izmok kissé megemelték azt. Sok embernek van ilyen bordaíve.

Néhány jobbkezes vagy balkezes beteg izomzatának teltsége is eltérést mutathat az egyes oldalakon, különösen akkor, ha olyan sportot űznek, ahol túlnyomórészt egy kezet használnak, például teniszeznek.

A mell aszimmetriája sok nőt érint világszerte. Szóval ha mondjuk a bal melled nagyobb, mint a jobb, nem kell izgulnod, úgy tűnik, ez egyike azoknak a megmagyarázhatatlan anatómiai titkoknak, amelyek sok, különböző alakú és magasságú nőt érintenek minden különösebb ok nélkül. De ha az aszimmetriád jelentős és zavar téged, az többféleképpen korrigálható.

Hogyan korrigálhatók az asszimetrikus mellek?

A mell aszimmetriája a legtöbb embert nem zavarja.
Azok számára, akik viszont aggódnak emiatt, örömhír, hogy léteznek már olyan eljárások – mell korrekció zsírfeltöltéssel, mell korrekció mell implantátummal, mell korrekció mellfelvarrással -, amelyek segítségével kijavíthatjuk ezeket. Akár a bimbóudvar és a mellbimbók aszimmetriái is kezelhetők.

Az, hogy önmagadról és a saját testedről pozitív szemlélettel vélekedsz, nem azt jelenti, hogy nem változtathatod meg. Főleg, ha egy kis korrekcióval magabiztosabbnak és vonzóbbnak érzed magad, akkor ez bizony nem más, mint pozitív szemlélet!

A testeddel kapcsolatos döntés csak a tiéd és senki másé!

Nem szabad, hogy befolyásoljanak: hogy az épp aktuális trendeket hajtogató média, vagy a párod nyomására dönts műtét mellett, vagy épp azért ne vállald be az oly vágyott korrekciót, mert valaki azt vallja a környezetedben, hogy fogadd el magad úgy, ahogy vagy és mert szerinte a “plasztikáztatni gáz”.

Ne szégyelld, ha te úgy érzed, boldogabb lennél, ha egy mérettel nagyobb, vagy kisebb melleid lennének, vagy más formájú cicikre vágy és ezért plasztikai műtétet is bevállalsz, mint ahogy csak azért sem szabad kés alá feküdni, mert valaki a környezetedben ezt szeretné!

A te tested, a te döntésed.

Orvos-esztétikai kezelések

SZEMÉLYRE SZABVA

Konzultálj Marjas doktor úrral, hogy a vágyott formák elérésére számodra melyik mellplasztikai módszer lenne az ideális.
Tudd meg, hogyan zajlik egy ilyen műtét, mik a kockázatai, mit kell tenned előtte, mire számíts utána a regeneráció során és főleg, hogy mennyibe fog kerülni a beavatkozás.

Ezekre a kérdésekre nem tudunk neked üzenetben, vagy telefonon válaszolni, mert szükség van a személyes konzultációra, hogy a méretedhez, alkatodhoz, stílusodhoz és igényeidhez megfelelő megoldást ajánljunk!

Mivel minden test más és más, mindig rád szabva teszünk javaslatot, veled együtt tételesen végigbeszélve a részleteket.

Fontos, hogy biztos légy a döntésben, ezért kérjük tájékozódj és szánj időt egy személyes konzultációra!

    Dr. Marjas László
    ‘Az ember a fehér köpeny mögött…’
    Dr. Marjas László
    sebész, plasztikai sebész főorvos

    “Minden páciensünket az M2Med Plasztikai Sebészet családtagjának tekintünk. Büszke vagyok arra, hogy sok boldog pácienst segítettünk esztétikai céljaik megvalósításában. A sikeres beavatkozás ismérve az elégedett ügyfél.
    Hiszek abban, hogy valóban egy egész életen át tartó kapcsolatot alakíthatunk ki a betegeinkkel…”

    Az orvostudomány gyors fejlődésével a mellplasztika ma már nagyon fejlett módszerekkel, innovatív technikákkal áll az sebészek rendelkezésére.

    Akár a látványos változtatásokról, akár a finom korrekcióról legyen is szó, Klinikánkon kellő tapasztalattal és készséggel állunk rendelkezésre, hogy valóra váltsuk pácienseink álmait.

    Ha mellnagyobbítást, mell korrekciót vagy más plasztikai sebészeti eljárást fontolgatsz, weboldalunk segíthet a témával kapcsolatos információkban és a lehetőségekkel kapcsolatos fontos döntések meghozatalában. Ha még vannak megválaszolatlan kérdéseid, vagy még bizonytalan vagy, kérj időpontot személyes konzultációra Dr. Marjas László plasztikai sebész főorvoshoz.

    M2Med Plasztikai Sebészet - Mellplasztika
    #Review
    PÁCIENSEINK ÍRTÁK…

    MELLPLASZTIKA

    KÉRDEZZ BENNÜNKET A TÉMÁRÓL EMAILBEN

      GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

      A legtöbb mellimplantátum operáció nagyjából 1 óra alatt befejeződik és a nők néhány nap múlva már visszatérhetnek normál tevékenységükhöz (bizonyos korlátozások betartásával). Az M2Med-ben Miskolcon végzett mellnagyobbítási eljárásainkat ambulánsan, általános vagy helyi érzéstelenítéssel végezzük.

      Teljesen természetes, ha aggodalmaid vannak a mellimplantátumok biztonságával kapcsolatban. Sebészeink elkötelezettek abban, hogy segítsenek megérteni a kockázatokat és megalapozott döntéseket hozni az eljárással kapcsolatban.

      A legelterjedtebb mellnagyobbító műtétek során implantátumokat használunk, amelyből választhatsz kerek, vagy könnycsepp formájú szilikon implantátumokat és sóoldatos implantátumokat is. Alternatív megoldás is létezik: egyre népszerűbb a saját zsírral való feltöltés.

      Konzultálj az orvosoddal, hogy a vágyott formák elérésére számodra melyik módszer lenne az ideális. Tudd meg, hogyan zajlik egy ilyen műtét, mik a kockázatai, mit kell tenned előtte, mire számíts utána a regeneráció során és főleg, hogy mennyibe fog kerülni a beavatkozás. 

      Sok nő szeretné megnövelni a mellei méretét.
      Ha te is ezek közé a nők közé tartozol, és elmúltál már 18 éves, fizikailag egészséges, érzelmileg stabil vagy és reális elvárásaid vannak a plasztikai műtétekkel kapcsolatban, akkor alkalmasnak bizonyulhatsz mellnagyobbításra.

      Mivel egyénenként változó, kinek melyik módszer a legideálisabb, nem tudunk fix árat mondani. Aktuális áraink az ÁRAINK menüpontban találhatók.

      A megfelelő sebész kiválasztása a legfontosabb döntés, amelyet a mellnagyobbítással kapcsolatban meghozhatsz. Csakis szakképzett plasztikai sebész orvosra bízd ezt! Járj utána, milyen szakmai tudással és gyakorlattal rendelkezik, milyen referenciái vannak, milyen emberileg. Fontos, hogy megbízz benne.