M2Med / Esztétikai beavatkozások / MELL / Mellnagyobbítás

M2Med Plasztikai Sebészet - Mellplasztika / Mellnagyobbítás

MELLNAGYOBBÍTÁS

A mellnagyobbítás a legnépszerűbb plasztikai beavatkozás, világszerte ez az első számú a plasztikai műtétek között.

Az eljárást esztétikai vagy rekonstrukciós célból végezzük. A mellnagyobbító műtét magában foglalja a mellek megnagyobbítását, vonzóbb formájának kialakítását. A mellnagyobbítás számos problémát képes javítani az átalakítás során a teltség pótlásával és a mell aszimmetriájának korrigálásával.

Sok nő számára a mell mérete fontos ahhoz, hogy egészségesnek, vonzónak és magabiztosnak érezze magát. Keményen dolgozhatsz, hogy fitt legyél és karcsúsodj, de ha nem olyan mellekkel születsz, amelyek tetszenek neked, esetleg a szoptatást követően változtak meg a melleid, a műtét lehet a legjobb megoldás.

A leggyakrabban végzett plasztikai sebészeti beavatkozás az implantátum beültetésével történő mell nagyobbítás. Ez a módszer tökéletes az asszimetrikus mellek korrigálására is, mert lehetővé teszi különböző méretű / formájú implant behelyezését a mellplasztika során.

Ha segíthetünk, hogy újra boldognak érezd magad a testedben, fordulj hozzánk bizalommal.

KÉRJ SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓT

Klinikánkon kellő tapasztalattal a hátunk mögött, készséggel állunk rendelkezésre, hogy valóra váltsuk pácienseink álmait.
A gyönyörű, formás mellek segítenek visszanyerni a magabiztosságot!

Mellplasztikai eljárások az M2Med Klinikán

Dr. Marjas László plasztikai sebész sokéves szakmai tapasztalattal rendelkezik a mell plasztikai beavatkozásaiban, különös tekintettel a mastectomia vagy lumpectomia utáni mell rekonstrukciós műtétekre, az emlősebészet, bőrsebészet, daganatsebészet és helyreállító sebészet területeire, melyek ellátása folyamatos szakmai felkészültséget követel.

Az orvostudomány gyors fejlődésével a mellplasztika ma már nagyon fejlett módszerekkel, innovatív technikákkal áll az sebészek rendelkezésére.

Akár a látványos változtatásokról, akár a finom korrekcióról legyen is szó, Klinikánkon kellő tapasztalattal és készséggel állunk rendelkezésre, hogy valóra váltsuk pácienseink álmait.

Ha mellnagyobbítást fontolgatsz, weboldalunk segíthet a témával kapcsolatos információkban és a lehetőségekkel kapcsolatos fontos döntések meghozatalában. Ha még vannak megválaszolatlan kérdéseid, vagy még bizonytalan vagy, kérj időpontot személyes konzultációra Dr. Marjas László plasztikai sebész főorvoshoz.

Az M2Med Plasztikai Sebészet a mell esztétikai és rekonstrukciós eljárásainak átfogó skáláját kínálja miskolci magánklinikáján: mellnagyobbítás implantátummal, mellfelvarrás, kombinált mellplasztika, mellkisebbítés műtéteitől kezdve az olyan speciális beavatkozásokig, mint a mellbimbó korrekció, a mell rekonstrukció, vagy a mellimplantátum eltávolítás.

Más jellegű mellplasztikai beavatkozásra lenne szükséged?

Tekintsd meg az alábbi kategóriákat is, hogy választ kapj a témával kapcsolatosan felmerülő kérdéseidre!

MELLNAGYOBBÍTÁS - MINDEN, AMIT TUDNI ÉRDEMES

M2Med Plasztikai Sebészet / BLOG - Mennyi ideig tartanak igazán a mellimplantátumok?

ALAP INFORMÁCIÓK

 • Átlagos költsége:
  1 590 000 Ft-tól
 • Az eljárás időtartama:
  1-2 óra
 • Az eljárás módja:
  ambuláns
 • Érzéstelenítés:
  általános, vagy helyi intravénás szedációval
 • Gyógyulási / regenerálódási idő:
  10 nap
  megerőltető tevékenység leghamarabb 2-3 héten belül
 • Az eredmény várható időtartama:
  hosszan tartó
Mi az a mellnagyobbítás?

Sok nőnek nincsenek arányban a mellei a testével. A mellek lehetnek túl nagyok, vagy túl kicsik, és a formája is komoly hatással lehet a nő énképére.

A mammoplasztika, vagyis a mellnagyobbítás úgy történik, hogy minden emlő mögé implantátumot helyeznek be, amely megváltoztatja a mell méretét, formáját és tapintását. A mellnagyobbítás általában járóbeteg ellátással történik, általános érzéstelenítésben, vagy helyi érzéstelenítésben, szedációval. Alkalmanként egy éjszakás kórházi tartózkodás javasolt.

A világon a mellkisebbítési és mellnövelő műtétek a leggyakrabban végzett plasztikai beavatkozások. Érdemes tájékozódni a mellimplantátumok különböző típusairól, a bemetszések fajtáiról, az implantok méretéről és elhelyezési lehetőségeiről, mielőtt belevágnál egy mellplasztikai beavatkozásba.

Felkészülés a mellnagyobbításra

Nem egyszerű meghozni a döntést, szükséged van-e mellplasztikai műtétre. Az egyik legfontosabb pont a folyamatban a (számodra) megfelelő plasztikai sebész kiválasztása. Kizárólag jól képzett, engedélyekkel rendelkező plasztikai sebészt válassz, olyat, aki emberileg is passzol a személyiségedhez, hiszen nagyon fontos, hogy teljesen megbízz benne.

A műtétet megelőzően konkrét útmutatást adunk a mellnagyobbításra való felkészüléshez, beleértve az étkezésre, ivásra, a dohányzásra, valamint a vitaminok, tabletták és bizonyos gyógyszerek szedésére vagy elkerülésére vonatkozó irányelveket. Ha megfázás vagy bármilyen fertőzés, különösen bőrfertőzés alakul ki, előfordulhat, hogy a műtétet el kell halasztani. Ezen kívül az előkészületek során gondoskodj arról, hogy valaki haza tudjon vinni a beavatkozás után, és szükség esetén egy-két napig a segítségedre legyen otthon.

A műtétet megelőző konzultáció(k) során segítünk eldönteni, hogy az egyéni szükségleteidnek leginkább mely típusú mellnagyobbító műtét lenne a megfelelő, milyen fajta és milyen méretű implantátumot válassz és válaszolunk minden kérdésére az eljárással kapcsolatban.

A megfelelő implantátumok kiválasztása

A mellimplantátumok a természetes megjelenés érdekében számos méretben, formában készülnek.

További fontos jellemzők közé tartozik az implantátum héjának textúrája és a héjat kitöltő anyag. Ez az engedélyezett fajták szerint fiziológiás sóoldattal, vagy szilikonnal töltött lehet, ami befolyásolja a mellimplantátum megjelenését és érzetét, és persze befolyásolja a mellek általános megjelenését.

A sebészeti mellnagyobbítás az egyetlen garantált módja a mell méretének hosszú távú, természetes hatást keltő növelésére. Mindig tartsd szem előtt, hogy mi a te testalkatodhoz, a természetes méretedhez, alakodhoz és testarányodhoz leginkább ideális implantátum. Természetesen segítünk meghozni ezt a döntést és tájékoztatunk az implantátum kiválasztásán kívül vannak más tulajdonságairól is, amelyeket érdemes megtudnod, mielőtt döntést hozol.

→  Sóoldatos implantátumok
Ezek az implantátumok töltőanyagként sós vízre támaszkodnak, és ezt a műtét során töltik bele, ami kisebb bemetszést tesz szükségessé.
Előnye: Kisebb bemetszést igényel, valamint ha az implantátum hibás és szivárogni kezd, a töltőanyag gond nélkül felszívódik. Ha a szövet elég vastag, a sóoldatos implantátumok puhának és természetesnek tűnhetnek.
Hátránya: Egyes esetekben nem tűnnek olyan természetesnek, és jobban hullámoznak.

→  Szilikon implantátumok – a természetes megjelenés

Az előre töltött szilikon implantátumok kohéziós gélt tartalmaznak, erős kötéssel, amely megakadályozza, hogy a szilikon átvándoroljon a testen, ha az implantátum szivárogna vagy elrepedne.
Előnye: természetesebbnek tűnik, kevésbé hullámzik.
Hátránya: Hosszabb bemetszést kell ejteni.

MI TÖRTÉNIK, HA MÉGSEM TETSZIK?

Semmi baj, a beavatkozás nem visszafordíthatatlan.

Noha az implantátummal végzett mellnagyobbítás az egyik legtartósabb eljárás, nem visszafordíthatatlan. Ha úgy döntesz, hogy nem tetszenek az implantátumok, vagy szeretnéd megváltoztatni a formáját vagy méretét, az implantátumok ugyanolyan egyszerűen eltávolíthatók, ahogyan behelyezték.

Bemetszés helye

A mellnövelő műtét esetében mind a bemetszés, mind annak helye választható, függetlenül attól, hogy milyen formájú vagy típusú implantátumot ültetünk be. A kiválasztott fajtától függően a pácienssel együtt meghatározzuk, mely bemetszés lenne az ideális, amely kellően kicsi ahhoz, hogy a teljes gyógyulási folyamat után egyáltalán ne, vagy csak minimális hegesedés nyomát hagyja. (A hegesedés betegenként jelentősen eltér, és számos tényezőtől függ, nagyban a genetikától is.)
Az esztétikai okok mellett a legfontosabb, hogy az implantátumot a lehető legpontosabban és legbiztonságosabban tudjuk behelyezni.

→ Inframammárisan, azaz a mell alatti redőben: A legtöbb plasztikai sebész egyetért abban, hogy a mell redőjében elhelyezett bemetszés a legjobb módszer a szimmetria biztosítására. Ezenkívül, ha a jövőben revíziós műtétre van szükség, akkor a meglévő heg mentén elvégezhető a beavatkozás. Ez a leggyakrabban használt metszés fajta, mert ez a legegyszerűbb módja az implantátum behelyezésének.

→  Periareolárisan, azaz a mellbimbó udvar körüli metszés: Sokan ezt részesítik előnyben, mivel ez gyógyul a legjobban, és a bemetszések kicsik, kevésbé láthatók. Ez a verzió azonban a különösen kicsi bimbóudvarral rendelkezők számára nem megfelelő, nem kellően feltárható.

→  Hónalj ívében végzett metszés: Ez a lehetőség ugyan a mell területét hegmentesen hagyja, azonban a hónalj területe nem takarható el olyan könnyen és technikailag az implantátum hónaljon keresztül történő behelyezése meglehetősen nehéz és a hónaljban lévő mirigyek miatt a fertőzés veszélye is magasabb. Az ilyen beavatkozáshoz  endoszkópot használata szükséges, hogy az implantátum pontosan a számára kialakított zsebbe kerüljön, különben fennáll annak a veszélye, hogy az implantátum “túl magasan ül”.

Kinek érdemes megfontolni a mellnagyobbítást

Általánosságban elmondható, hogy ha úgy érzed, hogy tartósan, hosszú távra szeretnéd javítani a melleid formáját és/vagy méretét, akkor érdemes megfontolni a mellnagyobbítást.

Mire számíthatsz a mellnagyobbítást követően

Jellemzően 7-10 napon belül újra visszatérhetsz a mindennapi teendőidhez. Attól függően, hogy milyen mértékben veszi igénybe fizikálisan a testedet, vagy milyen mértékű fizikai aktivitásra van szükséged a munkahelyeden, a műtétet követően nagyjából 1 héttel már tudsz dolgozni. A hegek négy-hat héten belül kezdenek halványodni; helyi szteroidos krém, szilikon gél, vagy szilikon tapasz segítheti a gyógyulást és csökkenti a kiemelkedő, vörös vagy szabálytalan hegek kialakulásának esélyét. A legtöbb páciens komplikációmentesen gyógyul, azonban a hegesedés betegenként változik, és nem teljesen kiszámítható. A mell alakja hat héten belül kezd rendeződni, de hat hónaptól egy évig is eltarthat, mire a végső formájukat elnyerik és a hegek teljesen elsimulnak.

A lehető leghamarabb kezdj el sétálni és végezz könnyű tevékenységeket, de kerüld a lökést, tolást, húzást, emelést, csavarást vagy megerőltető gyakorlatokat, amíg a plasztikai sebészed erre nem ad engedélyt. Fontos, hogy kövesd a sebész összes műtét előtti és utáni utasítását a tökéletes eredmény elérése érdekében.

Kinek nem ajánlott a mellnagyobbítás

A természetes megjelenés érdekében figyelembe kell venni a mell átmérőjét, valamint az implantátumok profilját, alakját és elhelyezkedését, hiszen az implantátumoknak megfelelően kell illeszkedniük a testhez. Ha túl nagyok a tested természetes átmérőjéhez képest, az implantátum az oldalakon kilóghat, vagy túl magasan lesz a mellkason, és összességében túl nagynak tűnhet.

A mellnagyobbítás utáni regeneráció

A mellműtét után az általunk felírt szorító / támasztó melltartóban fogsz ébredni. Előfordulhat, hogy kis, vékony csöveket helyezünk a bemetszésekbe a felesleges folyadék levezetésére.
Kemény lesz tapintásra és fájni fog, de nem elviselhetetlen ez az érzés. Azonban ha erős fájdalmat érzel, azonnal értesítsd az orvosodat.

A műtétet követően előfordulhat:
– emlőérzékenység,
– mellbimbó érzésének felfokozottsága vagy hiánya,
– duzzanat és/vagy kisebb zúzódások, véraláfutások,
– vörösség, kellemetlen érzés vagy viszketés a bemetszés helyén.

Ahhoz, hogy ezeket a mellékhatásokat a lehető legkisebbre csökkentsd, a műtétet követő napokban próbálj meg egyenesebb testhelyzetben, a hátadon aludni. A mell helyreállítása során mindenképp kövesd az összes utasítást, beleértve a szorító melltartóban való alvást is. Az elöl záródó pamut melltartó lehet a legkényelmesebb ilyenkor, merevítős, vagy push-up melltartót semmiképp ne viselj egészen addig, amíg a plasztikai sebészed erre zöld utat nem ad. A hosszútávú megtámasztás elengedhetetlen a mell végleges formájának kialakításához és hosszú élettartamához.

A legtöbb esetben a szoptatást, vagy a tejtermelést a mellimplantátumok nem befolyásolhatják. Ha mégis nehézségeket tapasztal is a szoptatással, az nem feltétlenül függ össze a mellnagyobbítással. Feltétlenül tájékoztasd kezelőorvosodat, ha a jövőben terhességet tervezel, vagy szoptatni kívánsz. A jövőbeli terhesség, a súlyingadozások és az öregedés befolyásolhatja a mell alakját és állapotát. Mindig ellenőrizd a melleid egészségét nőgyógyászod és a plasztikai sebész utasításai szerint. Ez magában foglalja a rendszeres emlő-önvizsgálatot, és speciális mammográfiás vizsgálatokat is, amelyek különösen fontosak a behelyezett implantátumok folyamatos ellenőrzése miatt.

ELŐTTE / UTÁNA

Orvos-esztétikai kezelések

SZEMÉLYRE SZABVA

Konzultálj Marjas doktor úrral, hogy a vágyott formák elérésére számodra melyik mellplasztikai módszer lenne az ideális.

Tudd meg, hogyan zajlik egy ilyen műtét, mik a kockázatai, mit kell tenned előtte, mire számíts utána a regeneráció során és főleg, hogy mennyibe fog kerülni a beavatkozás.

Ezekre a kérdésekre nem tudunk neked üzenetben, vagy telefonon válaszolni, mert szükség van a személyes konzultációra, hogy a méretedhez, alkatodhoz, stílusodhoz és igényeidhez megfelelő megoldást ajánljunk!

Mivel minden test más és más, mindig rád szabva teszünk javaslatot, veled együtt tételesen végigbeszélve a részleteket.

Ez egy fontos döntés, és biztos kell legyél a döntésben, ezért kérjük alaposan tájékozódj a témában és szánj időt egy személyes konzultációra!

  Dr. Marjas László
  ‘Az ember a fehér köpeny mögött…’
  Dr. Marjas László
  sebész, plasztikai sebész főorvos

  “Minden páciensünket az M2Med Plasztikai Sebészet családtagjának tekintünk. Büszke vagyok arra, hogy sok boldog pácienst segítettünk esztétikai céljaik megvalósításában. A sikeres beavatkozás ismérve az elégedett ügyfél.
  Hiszek abban, hogy valóban egy egész életen át tartó kapcsolatot alakíthatunk ki a betegeinkkel…”

  #Review
  PÁCIENSEINK ÍRTÁK…

  M2MED BEJEGYZÉSEK MELLPLASZTIKÁVAL KAPCSOLATBAN

  MELLNAGYOBBÍTÁS implantátummal

  KÉRDEZZ BENNÜNKET A TÉMÁRÓL EMAILBEN

   GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

   A legtöbb mellimplantátum operáció nagyjából 1 óra alatt befejeződik és a nők néhány nap múlva már visszatérhetnek normál tevékenységükhöz (bizonyos korlátozások betartásával). Az M2Med-ben Miskolcon végzett mellnagyobbítási eljárásainkat ambulánsan, általános vagy helyi érzéstelenítéssel végezzük.

   Teljesen természetes, ha aggodalmaid vannak a mellimplantátumok biztonságával kapcsolatban. Sebészeink elkötelezettek abban, hogy segítsenek megérteni a kockázatokat és megalapozott döntéseket hozni az eljárással kapcsolatban.

   Természetesen igen, valamivel nehezebbek, hiszen belekerül több köbcenti anyag. Pácienseink gyakran úgy írják le, mint amilyen elnehezülést éreztek a szoptatás időszakában. Normális, hogy a mellek nehezebbnek tűnnek a műtét után. Ne feledd, hogy megnövelted a méretüket, és valószínűleg még nem szoktál hozzá a súlyukhoz, emiatt tűnhetnek elsőre nehéznek. Ahogy a tested hozzászokik az új melleidhez, nem találod majd elnehezültnek őket.

   A teljes regenerálódást követően a mellek ugyanolyan szenzitívek maradnak, mint a beavatkozás előtt, tehát a szexualitásról sem kell lemondani.
   A legtöbb páciens arról számol be, hogy a mellműtétjét követően sokkal magabiztosabb, a testét büszkébben vállalja, sokkal kívánatosabbnak érzi magát intimitás során is.

   A legelterjedtebb mellnagyobbító műtétek során implantátumokat használunk, amelyből választhatsz kerek, vagy könnycsepp formájú szilikon implantátumokat és sóoldatos implantátumokat is. Alternatív megoldás is létezik: egyre népszerűbb a saját zsírral való feltöltés.

   Konzultálj az orvosoddal, hogy a vágyott formák elérésére számodra melyik módszer lenne az ideális. Tudd meg, hogyan zajlik egy ilyen műtét, mik a kockázatai, mit kell tenned előtte, mire számíts utána a regeneráció során és főleg, hogy mennyibe fog kerülni a beavatkozás. 

   Sok nő szeretné megnövelni a mellei méretét.
   Ha te is ezek közé a nők közé tartozol, és elmúltál már 18 éves, fizikailag egészséges, érzelmileg stabil vagy és reális elvárásaid vannak a plasztikai műtétekkel kapcsolatban, akkor alkalmasnak bizonyulhatsz mellnagyobbításra.

   Mivel egyénenként változó, kinek melyik módszer a legideálisabb, nem tudunk fix árat mondani. Aktuális áraink az ÁRAINK menüpontban találhatók.

   A megfelelő sebész kiválasztása a legfontosabb döntés, amelyet a mellnagyobbítással kapcsolatban meghozhatsz. Csakis szakképzett plasztikai sebész orvosra bízd ezt! Járj utána, milyen szakmai tudással és gyakorlattal rendelkezik, milyen referenciái vannak, milyen emberileg. Fontos, hogy megbízz benne.

   Még ha a legkörültekintően járunk is el, bármilyen sebészeti beavatkozáshoz kockázatok társulhatnak. Ezek közé tartozik a bevérzés, duzzanat vagy fertőzés. Kifejezetten a mellnagyobbításhoz kapcsolódó lehetséges kockázatok közé az ún. tokzsugorodás (amikor túlzott hegszövet képződik az implantátumok körül), az implantátum szakadása és egyéb szövődmények tartoznak. Ezekre is kitérünk a műtétet megelőző részletes tájékoztatás során a személyes konzultáción.