M2Med / Esztétikai beavatkozások / Arc / Orrplasztika

M2Med - Orrplasztika

ORRPLASZTIKA

Az orrplasztika egy olyan műtéti eljárás, amely korrigálja az orr alakját, méretét és szimmetriáját, valamint átalakítja azt úgy, hogy arányosabb legyen az arc többi részével, miközben javítja az orr működését azáltal, hogy orvosolja a sérülés, trauma vagy születési rendellenesség okozta légzési problémákat is.

A legtöbben csak akkor veszik észre valakinek az orrát, ha nincs egyensúlyban az arcával, legyen az túl nagy, túl széles vagy deformált.

Mindössze 3 másodperc az első benyomás. Ezalatt feltérképezi az ember a másik arcának szimmetriáját, az íveket, a gödröcskéket és megállapítja, hogy vonzónak találja-e az illetőt, vagy sem.

Az arcot mindig egészében kezeljük – figyelembe véve az arcformát, a bőr minőségét és az esetlegesen kezelendő többi területet. Nem lehet természetes hatást elérni pusztán egyetlen vonalra koncentrálva.

Arc harmóniájának megőrzésére törekszünk, így érhető csak el a tökéletes összkép.

Ha valaki elégedetlen az orra formájával vagy annak arányával, akkor valószínűleg nem elégedett az általános arckinézetével sem.

Az orrplasztika továbbra is vezeti a legnépszerűbb műtéti eljárások listáját.

Az elmúlt 1 évben az esztétikai beavatkozások népszerűségi sorrendjét is átírta a covid. Mindent megelőzve az arcon végzett műtétek viszik a prímet.

A magyarázat is egyértelmű: az online térben való aktívabb részvétel. Az online meetingeken, a videochates megbeszéléseken többet látjuk magunkat, így a hibákat is.

A felmérés szerint az orrplasztika iránti állandó kereslet ellenére – amely évek óta az összes többi arckezelés fölött áll – a műtétet igénybe vevő tizenévesek száma nőtt. Ezt valószínűleg az a vágy mozgatja, hogy jobban nézzen ki az online órákon.

A műtét iránti kereslet növekedését nemcsak a jelenlegi home office kultúra táplálta, hanem az is, hogy mindannyiunknak több ideje volt önmagunkra nézni – a Zoomon, a FaceTime-on és a tükörben egyaránt. Olyan módon láttuk az arcunkat, mint még soha, és több időnk volt alaposan megfigyelni.

A vírushelyzet inkább a “carpe diem” mentalitásba helyezte a pácienseket, a négy fal között történő könnyű felépülést kihasználva. Azt a tendenciát látjuk, hogy akár egyszerre több eljárást is kérnek pácienseink.

#FORTIMELESSBEAUTY

RHINOPLASTY

Az orvostudomány gyors fejlődésével az arcplasztika manapság már nagyon fejlett módszerekkel, innovatív technikákkal áll az sebészek rendelkezésére. Akár a látványos, akár a finom változtatásokat részesíti előnyben, Klinikánkon minden adott ahhoz, hogy kellő tapasztalattal és készséggel rendelkezve valóra váltsuk pácienseink álmait.

Az orrplasztikai műtéten átesett pácienseket általában izgalommal tölti el arcuk harmónikusabb és vonzóbb megjelenése. Akár nőkről, akár férfiakról legyen is szó, öröm látni, hogyan javíthatja a megjelenést és önbecsülést mindössze az arc egyetlen részének, az orrnak a korrigálása.

KEZELÉSI LEHETŐSÉGEK

TERÜLETEK

Mivel az orr egész életünk során növekszik, és meghatározó szerepet tölt be az arcunk karakterisztikájában, markánsan meghatározza az összeképet. Az életkor előrehaladtával – épp az orr növekedése miatt – egyre többen fordulnak plasztikai sebészhez az orr formájának finomítására, vagy megszüntetni a fennálló légzési problémákat, amelyet az orr esetleges deformitása okoz. Az orrplasztika alkalmas az ilyen jellegű problémák korrigálására.

Az orrplasztikával nőhet az önbizalom, a magunkról alkotott kép, ezáltal befolyásolja azt is, ahogyan mások látnak bennünket.

Sok nő és férfi páciensünk nyilatkozott úgy a beavatkozás után, hogy megnőtt az önbizalma és sokkal elégedettebbek az arcuk megjelenésével, vagy egyszerűen csak szabadabban lélegeznek, miután orrműtéten estek át az M2Med Plasztikai Sebészeten. Pácienseink az ország számos pontjáról ellátogatnak hozzánk, sőt határon túli pácienseket is rendszeresen fogadunk orrplasztikai beavatkozásokra.

Ha rhinoplasztikára van szüksége, akkor az M2Med Plasztikai Sebészete az a hely, ahová bizalommal fordulhat az orr megjelenését tekintve, és elérheti az oly vágyott orrformát. Az orrplasztikai beavatkozás kiegészítéseként, ugyanazon műtéten belül elvégezhető az orrsövény ferdülés korrekciója is.

Mivel az orr a végleges formáját nagyjából 16-17 éves kor körül éri el, ezért a 17 éves kor előtt végzett műtétek eredménye bizonytalan.

AZ ORRPLASZTIKA TÍPUSAI

NYÍLT VAGY ZÁRT ORRPLASZTIKA
A nyílt orrplasztika egy kis külső bemetszéssel járó beavatkozás, amelyet az orr alsó részén végzünk. Ez az eljárás csak bizonyos típusú orrműtéteknél, nem minden fajta orrformálás esetén alkalmazható technika. A nyílt orrplasztika nagyon szépen gyógyul, és idővel kevésbé látható.

A zárt orrplasztika olyan beavatkozás, amely során az orr belsejében végezzük a metszést. Ennek során az orrcsontokat és a porcokat is a kívánt formához alakítjuk. A zárt orrplasztika esetén nincsenek hegek. A beavatkozás endonasalis rhinoplasztikaként is ismert. Ez az eljárás speciális, minimálisan invazív teleszkópokat használ az orr formálására. A gyógyulás zárt orrplasztikával még gyorsabb, mivel a bőrön nem ejtünk bemetszést.

AZ ORRPLASZTIKA ELŐNYEI

✔︎ elvégezhető más arcszobrászati ​​eljárásokkal, például szemhéjplasztikával, vagy arcplasztikával együtt,
✔︎ Csökkenti az orrcsúcs méretét,
✔︎ Formálható vele az orr mérete, vagy alakja,
✔︎ Korrigálja a görbe orrot,
✔︎ Javítja vagy helyreállítja a trauma vagy születési rendellenesség okozta légzési problémákat,
✔︎ Visszaállítja az orr szimmetriáját deformitás esetén,
✔︎ Korrigálja a korábbi sérülés okozta problémát,
✔︎ Karcsúsítja a széles orrot,
✔︎ Elsimítja az orrhíd kitüremkedéseit.

RÉSZLETEK

Konzultáció:
Személyes egyeztetés, az elvárásai és általános állapota alapján a kezelési terv felállítása.
Műtét előtt megtörténik az altató orvosi vizsgálat.

Műtét:
Jellemzően narkózisban, de helyi érzéstelenítésben is elvégezhető

A beavatkozás időtartama:
1-1,5 óra

Kötelező tartózkodás:
1 éjszaka

Munkaképesség:
10-12 nap után

Varratszedés:
felszívódó varratokkal dolgozunk, nincs varratszedés.

Kontrollvizsgálat:
A műtét után 1 héten át orrgipsz viselése, kb. 10-12 napig az orr és szem körül duzzanat és véraláfutás látható, mely fokozatosan felszívódik. Nagyjából 14 nap elteltével már nincs külső látható nyoma a beavatkozásnak, a duzzanat és a bevérzések is elmúlnak.
A műtét után kb. 6-8 héttel éri el az orr a végleges formáját, de a teljes sebgyógyulás eltarthat 18 hónapig is.

A műtét után

Az orrplasztika után egy orrgipszet kap a páciens az orr a szebb regenerálódása érdekében.
A műtét után véraláfutások, valamint néhány napig tartó, fájdalomcsillapítókkal jól csitítható fájdalom általános.
Kontroll megbeszélés szerint. Tartózkodni a megerőltetéstől, lehajlástól, minden olyan mozdulattól, (pl. szexuális élettől is), amely a vérnyomás megemelkedésével járhat, ugyanis az növeli a bevérzés kockázatát is.

A fejet érintő bármilyen kozmetikai kezelés, pl. a hajfestés is tilos.
A dohányzás, valamint a napozás a regenerálódás időszakában kerülendő.

Orrplasztika kockázatok

A sebészeti beavatkozás és az altatás lehetséges szövődményeiről, kockázatairól a páciens a konzultáció során részletes felvilágosítást kap.

Az orrplasztika a viszonylag komplikáció-, és szövődménymentes műtétek közé tartozik. Ahogy bármely sebészeti beavatkozás, ez is járhat kockázattal: pl. utóvérzés, sebfertőzés, gyengeség, az altatással szembeni túlérzékenység, keloidos hegképződés vagy aszimmetria is előfordulhat.

Bizonyos orrformáló beavatkozások esetén nincs szükség műtétre. Non-invazív kezeléssel is korrigálhatók az orr bizonyos deformitásai: az orr formája és íve bizonyos mértékben nem sebészi úton is korrigálható szálbehúzással, esetleg dermal fillerek segítségével. Részletek »

M2MED PLASZTIKAI SEBÉSZET

BLOGBEJEGYZÉSEINK ORRPLASZTIKA TÉMÁBAN

Az orrműtét látványos eredményeket biztosít az általános megjelenésében. De fontos megérteni, hogy a műtét mit tud nyújtani és mit nem. Ha irreálisak az elvárások, vagy a páciens nem alkalmas az eljárásra, előfordulhat, hogy nem lesz elégedett az eredménnyel. A témában írt cikkek segítenek a tájékozódásban...
M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezze magát a bőrében, forduljon hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy a páciens esetében mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőség feltenni a kérdéseket.

Érdeklik a részletek? Kérjen időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141


#M2Med #ForTimelessBeauty