Egynapos
sebészeti műtétek

az M2Med Klinikán

Az egynapos sebészet keretében az egyszerű beavatkozástól az egészen bonyolult műtétig, innovatív megoldásokkal, a legfejlettebb orvosi technika segítségével, sokkal rövidebb ápolási idő mellett végezhetőek el a műtétek. Az egynapos sebészettel jelentősen csökkenthető az altatásban végzett műtéti megterhelés, a páciens a műtétet követően maximum 24 órán belül távozhat.

A Covid-19 pandémia és az egészségügy leterheltségével, beláthatatlan várólistáival egyre nagyobb az igény az egynapos sérvműtét, az egynapos laparoszkópos lágyéksérv műtét, az egynapos proktológiai műtét, az egynapos érsebészeti műtét, esetleg az egynapos kézsebészeti műtét, vagy egyéb egynapos sebészeti beavatkozás iránt.

M2Med Klinika - Egynapos Sebészet
M2Med Klinika - Egynapos Sebészet

Ahogy minden egyéb műtét esetén, az egynapos sebészet esetén is szükséges az alapos előzetes járóbeteg kivizsgálás, előkészítés.

Az egynapos sebészetnek törvényileg szabályozott szakmai és szociális feltételei vannak.

Az ellátás privát egészségügyi kezelés, OEP által nem finanszírozott, azonban magyar és a külföldi egészségügyi biztosítókkal együtt működünk.

Biztonságos műtéti technikával, jó általános állapotú beteg esetében rövidebb a lábadozás, felesleges, sőt szükségtelen a sokáig tartó kórházi tartózkodás.

Otthoni körülmények között, szoros kontroll mellett, gyors gyógyulás várható, a páciens pedig rövidebb ideig marad keresőképtelen.

A plasztikai sebészeti műtétek jelentős részét is egynapos sebészeti beavatkozás keretében végezzük.

Miskolc szívében,
elegáns környezetben

Az M2 Med Klinikán tapasztalt, nagy gyakorlattal rendelkező szakorvosok, fejlett technikai háttérrel, elegáns körülmények között, napi rendszerességgel végeznek laparoszkópos és egynapos sebészeti műtéteket.

Orvosaink, szakdolgozóink és valamennyi munkatársunk munkájukkal az Ön mielőbbi gyógyulásához kívánnak hozzájárulni!

M2Med Plasztikai Sebészet
M2Med Klinika - Egynapos Sebészet
M2Med Klinika - Egynapos Sebészet
LAPAROSZKÓPOS
EGYNAPOS SEBÉSZET

A has felnyitása nélküli, a hasüreg-, valamint a medenceüreg diagnózisát és operációját lehetővé tevő endoszkópos beavatkozások – pl. lágyéksérv műtét, köldöksérv műtét esetén alkalmazzuk.

A fent felsoroltakon kívül belgyógyászati megbetegedések diagnosztikai céljából, a probléma okainak kiderítésére, illetve egyéb belgyógyászati megbetegedések felderítésére, megszüntetésére is használjuk a laparoszkópiát. A laparoszkóppal végzett sebészet fő célja a minimális műtéti-, és műtét utáni kellemetlenséggel történő gyógyítás és az eredményes kezelés biztosítása.

M2MED
SZEMÉLYRE SZABOTT
BETEGCENTRIKUS ELLÁTÁS

Szakorvosaink hosszú évek óta dolgoznak az egészségügyben, így pontosan tudjuk, mi szükséges ahhoz, hogy garantálni tudjuk a betegek elégedettségét. Minden páciens és hozzátartozói számára a legfontosabb, hogy jó kezekben, biztonságban legyenek, megfelelő ápolást és ellátást kapjanak és a lehető legrövidebb időn belül otthon regenerálódhassanak tovább. Az M2Med-nél arra törekszünk, hogy a szükséges itt tartózkodást a lehető legkomfortosabbá tegyük pácienseink számára.

M2Med Klinika - Egynapos Sebészet
M2Med Klinika - Egynapos Sebészet
M2Med Klinika - Egynapos Sebészet
MAGÁN SEBÉSZET
RÖVID KÓRHÁZI TARTÓZKODÁSSAL

A sebészeti konzultációs szakrendelés szerves része a betegpanaszok és a leletek értékelése, a fizikális vizsgálat, a műtéti terv felállítása, a szükséges vizsgálatok megtervezése.

Ambuláns kivizsgálás után, választott időben történik a műtét. A műtét utáni időszakot fekvőbeteg részlegünkön szoros megfigyelés mellett tölti a páciens.

Jellemzően az éjszakát is a klinikán töltik betegeink, viszont bizonyos esetekben lehetőség van a kórházi gyakorlatban is bevált, 6-8 óra megfigyelés után a távozásra.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Az egynapos sebészeti ellátás keretében műtét csak akkor végezhető, ha a beteg:
 • általános állapota jó, legfeljebb olyan enyhe rendszerbetegsége van, amely miatt nem igényli a műtét utáni 24 órát meghaladó megfigyelést;
 • várhatóan a műtét alatti vérvesztesége miatt vérátömlesztést nem igényel, és a műtét utáni fájdalma várhatóan minimális lesz;
 • Betöltött 16. életév
 • A műtétet követően a beteg nem távozhat egyedül a részlegről, nem vezethet személygépkocsit, nem mehet betegszállítóval, mentővel és tömegközlekedéssel. A beteg csak előzőleg kijelölt kísérővel és személygépkocsival vagy taxival távozhat.
 • nyilatkozik arról, hogy
  – lakás- és higiénés körülményei megfelelőek,
  – tartózkodási helyétől az ellátó egészségügyi intézmény személygépkocsival (mentővel) – átlagos forgalmat figyelembe véve – 30 perc alatt elérhető,
  – telefonos elérhetőség biztosított,
  – haza szállításakor és a tartózkodási helyén a műtétet követő 48 óra alatt részére felügyelet, valamint szükség esetén a megfelelő egészségügyi ellátáshoz jutás lehetősége biztosított,
  – hozzájárul a műtét egynapos sebészeti ellátás formájában történő elvégzéséhez.
Az egynapos sebészeti ellátás keretében műtét nem végezhető, ha a betegnél fennáll:
 • kezeletlen szív és érrendszeri betegség
 • kezeletlen anyagcsere betegség
 • véralvadási zavar, vérzékenység
 • nem kezelt magas vérnyomás betegség
 • súlyos elhízás (ha testsúly a magassághoz tartozó súlyt 35%-kal meghaladja
Műtét előtti teendők

– Szakorvosi beutaló
Az egynapos sebészeti beavatkozást szakorvosi beutalóval vehetik igénybe. Előzetes szakvizsgálat során páciensünk kezelőorvosával egyezteti a tervezett műtétet és az időpontját. Megtervezik a kezeléshez és az altatáshoz szükséges kivizsgálást. (Friss labor, EKG, mellkas Rtg., stb.) Az egynapos sebészeti műtétre és az érzéstelenítésre (altatásra) való alkalmasságát az operáló sebész, ill. az altató szakorvos dönti el.

A műtét napján éhgyomorral (se rágó, se dohányzás), az előzetesen egyeztetett időpontban pontosan érkezzen. A tervezett altatás előtt 6 óra evés-, és 4 óra ivás tilalom szükséges, amennyiben a szakorvosa mást nem javasol.

– Nagyobb összegű készpénzt, ékszert ne hozzon magával, mert azok megőrzéséről nem tudunk gondoskodni, azokért felelősséget nem tudunk vállalni. Egyetlen ékszer – ide értjük a piercingeket / testékszereket is- sem lehet Önön, mivel súlyos melléksérülést is okozhat.

– A műtét előtt meglátogatja a kezelőorvosa és az altatóorvos. Újra lehetősége nyílik arra, hogy felmerülő kérdéseire választ kapjon. Ezután a szükséges dokumentumokat, a kórlapot, a felvilágosító és beleegyező nyilatkozatot közösen kitöltik és aláírják. Alkalmanként, a műtét előtt az altatóorvos által elrendelt gyógyszert kell bevenni. Vénabiztosítás céljából valamelyik kar vénájába egy “branül” –t vezetünk, melyen keresztül történik a gyógyszerelés, altatás. Közvetlenül távozása előtt távolítjuk el. Amennyiben kivehető fogsora vagy kontaktlencséje van, kérjük, hogy távolítsa el. Amennyiben szükség van rá, felkeresi a műtőssegéd, hogy a műtét típusának megfelelő testfelületet előkészítse, megborotválja és a műtőbe kísérje.

Műtét után

Beavatkozás után páciensünk a kórterembe kerül. Állapottól függően, és az altatóorvos utasításai alapján egy óra múlva lehet folyadékot és háztartási kekszet fogyasztani. Szakápoló nővér felügyelete mellett a következő néhány órában biztosított a gyors felépülés, cél az önellátás a jó közérzet: ágyból való felkelés az ápolónő segítségével, az első lépesek megtétele, a bő folyadékfogyasztás, a vizelés, a megfelelő fájdalomcsillapítás. A hazabocsátás előtt az operáló orvosa vizitet tart, megvizsgálja, utasításokkal, recepttel látja el, megbeszélik az első kontroll és a kötéscsere időpontját.

Amennyiben általános állapota és közérzete megfelelő, a zárójelentés és a többi dokumentum átvétele után kísérővel távozhat. Biztonságos gyógyulása érdekében Ön legalább 48 órás otthoni felügyeletet, segítséget igényel. A műtét napján operáló orvosát telefonon el tudja érni, bármilyen problémával hozzá fordulhat a zárójelentésen található telefonszámon.

M2MED EGYNAPOS SEBÉSZET

Foglaljon időpontot

Nincs
várólista

Csupán
szakorvosi beutaló szükséges

Nagy gyakorlattal rendelkező szakorvosok

Max. 24 órán belül távozhat

M2Med Klinika - Egynapos Sebészet

KÉRDÉSE VAN
AZ EGYNAPOS SEBÉSZETTEL KAPCSOLATBAN?

  MILYEN PROBLÉMA ESETÉN FORDULHATNAK HOZZÁNK?

  Jóindulatú lágyrész daganatok, hasfali sérvek, az emlő jóindulatú daganatai, bőrgyógyászati elváltozások, belgyógyászati betegségek, végbél betegségek, aranyeresség és visszér kezelésében, műtéti gyógyításában.

  Részletesen:
  Anesztézia, altatóorvosi kivizsgálás
  Egynapos sebészet
  – laparoszkópos hasfali sérv,
  – laparoszkópos lágyéksérv,
  – laparoszkópos köldöksérv,
  – diagnosztika,
  – emlősebészet (jóindulatú)

  – emlő helyreállítás,
  – bőrdaganatok, jóindulatú bőrelváltozások – lágyrész műtétek,
  – proktológiai,
  – érsebészet, kéz sebészet
  Bőrgyógyászat – jó-, és rosszindulatú bőrelváltozások szűrése, diagnosztikája, kezelése
  – esztétikai kezelés
  Plasztikai sebészet

  LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

  Telefon: +36 30 271 4141
  Email: informacio@m2med.hu

  Klinikánk:
  3525 Miskolc, Horváth Lajos utca 24.

  Kérdése van az egynapos sebészettel kapcsolatosan, amelyre itt nem talált választ?
  Küldjön nekünk emailt, vagy hívjon bennünket telefonon és igyekszünk mihamarabb megválaszolni.

  EGYNAPOS SEBÉSZETI MŰTÉTEK AZ M2MED KLINIKÁN

  BEJEGYZÉSEK AZ EGYNAPOS SEBÉSZETI BEAVATKOZÁSOKKAL KAPCSOLATBAN

  Laparoszkópos műtétek az M2Med Klinikán