BLOG

Zsírleszívás térdről

M2Med Blog - Zsírleszívás térdről

A térd zsírleszívási technikája az elmúlt néhány évben sokat fejlődött. A zsírleszívás során az ultrahang hatására egy térdről átlagosan 1-1,5 dl zsír oldódhat fel. Ez a csekély mennyiség is elég azonban ahhoz, hogy a térd formája jelentősen megváltozzon, persze az elérhető eredmény a csontok méretétől is függ. Ugyanez a bokákon akár 1-2 cm-es körfogat csökkenést is eredményezhet.

Általánosságban elmondható, hogy minden nő több zsírt halmoz fel a térd középső része felett, mint szeretne. Még a sportos páciensek is hajlamosak zsírt felhalmozni a térd részen.

M2Med Blog - Zsírleszívás térdről

Ennek a lokalizált zsírpárnának az eltávolítása gyakori pácienseink körében, ezzel a lábaidat karcsúbbnak érezheted és vonzóbbá teheted a megjelenésedet. Ezenkívül a térd bőre egyébként is általában jó textúrával rendelkezik, és a zsír eltávolításakor a bőr innen szépen visszahúzódik.

A térd zsírleszívás tehát egy olyan sebészeti eljárás, amely a zsírlerakódások eltávolítását jelenti a belső térd területéről. Az eljárást gyakran a combok zsírleszívásával együtt végzik a kontúrosabb megjelenés elérése érdekében.

A zsírleszívás az egyik leghatékonyabb zsíreltávolító eljárás a térd területén felhalmozódott zsír végleges eltávolítására. Sokan úgy jönnek hozzánk, hogy kipróbáltak már mindenféle a diétát és a edzést, de a térdről egyszerűen képtelenek eltüntetni ezt, mert annyira ellenállók ezek a zsírsejtek.

A zsír a térd elülső részén is felhalmozódhat, amelyet ugyancsak nehéz eltüntetni kizárólag diétával és testmozgással. A térd zsírleszívását leggyakrabban speciális vibrációs kanüllel végezzük, hogy hatékonyan elválasszuk a zsírt a környező részeitől, mielőtt vákuumszívással eltávolítanák a testből.
A betegek általában nagyon elégedettek a térd zsírleszívás utáni eredménnyel. Az eljárás célja karcsúbb és kontúrosabb térd kialakítása, amely arányosabbnak tűnik ezáltal a láb többi részéhez képest. A térd zsírleszívását gyakran kombinálják a comb zsírleszívásával, hogy összességében karcsúbb és formásabb lábat alakítsanak ki.

Mit takar a térd zsírleszívása?

Az összes térd-zsírleszívási eljárást az M2Med Plasztikai Sebészeti Klinikánkon végezzük Miskolc központjában. Amikor egy páciens megérkezik a beavatkozásra, ápoló személyzetünk fogadja, mielőtt aneszteziológusa megvizsgálná. Ezután a sebész átvizsgálja a pácienst, és preoperatív jelöléseket készít a térd körül. Miután elaltatták a térd-zsírleszívás műtétre, a plasztikai sebész hozzáfér a térd körüli zsírfelesleghez úgy, hogy 3 mm-es bemetszéseket végez, hogy lehetővé tegye a zsírleszívó kanül behelyezését. A zsírleszívó kanült úgy tervezték, hogy vibrálva hatékonyan lebontsa a zsírsejteket, mielőtt azokat vákuumszívással eltávolítanák. Az eljárás befejezése után a kis bemetszésekből kinyomjuk a maradék érzéstelenítő folyadékot, ami elősegíti a zsírleszívás utáni regenerációt. Steril kötszert alkalmazunk, majd pihenőbe toljuk, ahol néhány órával később már felkészítünk a hazabocsátásra.

Minden általános érzéstelenítésben részesülő betegnek felnőtt kísérővel kell érkezni, aki haza tudja fuvarozni őket a klinikáról, és vigyáz rájuk a térd zsírleszívás utáni első 24 órában.

A térd zsírleszívással eltávolított zsírja nem nő vissza. A térd új formája mindaddig megmarad, amíg valaki továbbra is egészségesen táplálkozik és rendszeresen mozog.

Sok genetikailag hajlamos embernél a térd belső része gyakran halmoz fel zsírt, és a térd zsírleszívása hatékonyan eltávolíthatja ezeket a makacs zsírsejteket. Az eljárás helyi érzéstelenítésben is elvégezhető, ha a térd zsírleszívását önállóan végzik. Ha a térd zsírleszívását kombinálják más területeken végzett beavatkozással, például comb zsírleszívással, akkor általános érzéstelenítést javaslunk a páciens kényelme érdekében.

A térd zsírleszívása önmagában képes karcsúbb térdeket produkálni anélkül, hogy el kellene távolítani a felesleges bőrt. Az eljárás a makacs zsírsejtek kezelésére is alkalmas, amelyek a térd elején, a térdkalács felett helyezkednek el.

Nem minden térdzsírt lehet zsírleszívással eltávolítani, különösen a térd elülső részén található zsírfelhalmozódások egy részét nem.

A térd zsírleszívás legjobb eredményének elérése attól függ, hogy teljes mértékben betartod-e a sebész posztoperatív utasításait. A speciális kompressziós ruhadarabot legalább hat hétig kell viselned, és legalább négy hétig kerülni kell a megerőltető edzést. A zsírleszívás teljes gyógyulása 6-8 héten belül várható.

Melyek a duci térd okai?

A kövér térd egyik leggyakoribb oka a túlzott súlygyarapodás kialakulása. Azok, akik híznak, gyakran egészségtelenül táplálkoznak és keveset vagy egyáltalán nem mozognak. Sok nőnek a térde a terhesség alatt hízott meg, amikor gyakran megemelkedik az ösztrogénszint. A terhességet követően ez a tünet gyakori. A pubertás az ösztrogén jelentős emelkedését eredményezi, és ez lehet a kövér térd oka. A menopauza felé közeledő nők gyakran észlelik a testzsír fokozatos növekedését, ami jobban észrevehető lehet a térd környékén. Anyagcserénk természetesen csökken az életkor előrehaladtával, növelve a túlzott zsírosodásra való hajlamot, ami különösen a zsíros térdben nyilvánulhat meg.

A kövér térdek ritkán léteznek elszigetelten. A comb belső zsírja gyakran ezzel egyidejűleg kialakul, és általában kezelni kell az arányos, karcsúbb és kontúrozott lábak elérése érdekében. Persze a genetika is okozhat ‘boci’ térdeket, ami hatékonyan kezelhető térdzsírleszívással az egyébként általában vékony embereknél is.

M2Med Blog - Zsírleszívás térdről

Miért szükséges ez az eljárás?

Bár a térd zsírleszívása egy egyszerű eljárás, sok páciens önbizalma jelentősen megnő a beavatkozás hatására. Az ilyen típusú zsírleszívási műtétet karcsúbb térd kialakítására tervezték. A comb zsírleszívását általában a térd zsírleszívásával kombináljuk, hogy karcsúbbnak tűnő, kontúrozott lábakat eredményezzen. A térd-zsírleszívás eredménye fokozható, ha kombináljuk az említett comb zsírleszívásával. A térd zsírleszívása hatékonyan távolítja el a lokalizált zsírrétegeket mind a belső, mind a felső részen.

Sok embernél előfordulhat térd aszimmetria, ami gyakran szembetűnőbb. A térd-zsírleszívás egy kiváló technika az aszimmetrikus térd korrekciójára is, mindezt gyors és egyszerű eljárással. A térd-lipó-ból történő felépülést követően a pácienseink nagyon elégedettek. Sok hozzánk forduló beteg panaszkodik amiatt, hogy kövér térde van, és gyakran nem tud bizonyos ruhadarabokat, például fürdőruhát, szoknyát vagy rövidnadrágot viselni emiatt. Ezért szívesen vetik alá magukat a térd lipo beavatkozásnak, hogy visszanyerjék önbizalmukat.

A cellulit gyakran érintheti a külső combokat, és néha a térdig is kiterjedhet. Fontos megjegyezni, hogy a zsírleszívás nem képes megszabadulni a cellulitisztől, és bizonyos esetekben akár ronthatja is azt.

Ki az ideális jelölt?

A térd zsírleszívása egy gyors és egyszerű eljárás. A konzultáció során felmérjük alkalmasságodat,  a következő tényezőket vesszük ilyenkor figyelembe:

  • Fizikailag jó egészségnek örvendsz, és nincs krónikus betegséged
  • 30 alatti a testtömegindexed van
  • Kipróbáltál már számos a diétát és a testmozgást, amelyek nem javították a kövér térded megjelenését
  • Tisztában vagy az eljárás kockázataival és szövődményeivel, és reális elvárásaid vannak azzal kapcsolatban, hogy mi érhető el a térd zsírleszívásával
  • Önbizalomvesztés alakult ki a térd ilyen formája következtében

A térd zsírleszívása kombinálható más kezelésekkel?

Sebészeink rendszeresen kombinálják a térd zsírleszívását a test más területein végzett zsírleszívással, beleértve a combot, a vádlit és a bokát, a hasat, a hátat és akár a mellkast. A legtöbb embernél a térd belső részén túlzott térdzsír alakul ki, amely gyakran együtt létezik a comb belső zsírjával. A legtöbb páciensünk ezért a térd zsírleszívását a comb zsírleszívással kombinálva választja.

Sebészeink kíméletes zsírleszívási módszert alkalmaznak a zsírleszívási eljárás részeként. Ez segít megőrizni a zsírsejtek finom szerkezetét, amelyek aztán felhasználhatók lehetnek akár egy zsírtranszfer eljárásban is. A zsírtranszfer magában foglalja a zsír eltávolítását a test nem kívánt részeiről, majd befecskendezhető a kívánt területekre, ahol térfogatnövelést szeretnénk elérni. A zsír “átköltöztetése” az arcra általában a térd zsírleszívását foglalja magában a zsírsejtek kinyerésére, mielőtt az arc különböző részeibe, például az orcába, a halántékba vagy az ajkakba injektálják.

A terhesség gyakran olyan időszak, amikor a nők híznak, és bizonyos testrészeken túlsúly alakulhat ki, beleértve a térdeket is. A túlzott zsírtartalom kövér térd megjelenését eredményezheti. Sok nő a szülés után választja a teljes átalakítási eljárást, a Mommy Makeovert, amely egy rendkívül hatékony kombinált kezelés, ami magában foglalja a mellműtétet és hasplasztikai műtétet, valamint zsírleszívást más területeken, akár a térdben is. A nők az önbizalom jelentős növekedése által így hatékonyan helyre tudják állítani a terhesség előtti alkatukat ezzel a kombinált kezeléssel.

Ha szeretnél többet megtudni a térdzsírleszívással kombinálható kezelési lehetőségekről, vedd fel velünk a kapcsolatot még ma, és forduljon hozzáértő betegkoordinátorunkhoz, foglaljon időpontot egy személyes konzultációra.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty