BLOG

Toka zsírleszívás vagy nyak-lifting a megfelelőbb?

M2Med Blog - Toka zsírleszívás vagy nyak-lifting a megfelelőbb?

avagy mit kell tudni a nyak zsírleszívásáról és a nyakliftingről a legideálisabb arckontúrozási eredmény érdekében?

Az esztétikai fejlesztések világában a kifinomult és fiatalos nyak- és állrész formálása soha nem volt még elérhetőbb. A pácienseink manapság számos lehetőség közül választhatnak, a kevésbé invazív kezelésektől az átfogóbb plasztikai sebészeti eljárásokig. Ebben a bejegyzésben végigvesszük a nyaki zsírleszívás és a nyaklifting közötti különbségeket, hogy könnyebben hozhass döntést, számodra melyik módszer a legjobb az arcfiatalító / átalakító eljárások közül.

A nyak zsírleszívása vagy az áll zsírleszívása legyen?

Kezdésként tisztázzuk a nyaki zsírleszívás és az áll zsírleszívása közötti különbségeket. A nyak zsírleszívása és az áll zsírleszívása lényegében ugyanaz az eljárás. Általában helyi érzéstelenítésben, vagy más arckezeléssel együtt végzett nyaki vagy álli zsírleszívás kis, rejtett bemetszések segítségével szakszerűen távolítja el a zsírt az áll alatti és az állkapocs alatti területről.

Nyaki zsírleszívás vagy nyaklifting?

A nyaki zsírleszívás magában foglalja a bőr alatti zsír eltávolítását az egész nyaki régióban. Ez az áll alatti és az állkapocsvonal mentén lévő területeket is jelenti, amelyek potenciálisan lejjebb vagy a nyak hátsó része felé terjednek. A nyak “meghúzása” megköveteli a mélyebb tartóréteg szorosabbá tételét közvetlen varrással, újrarajzolással és a felesleges bőr eltávolításával. Ehhez bemetszést kell végezni a fül körül és a fül mögötti hajvonalban, valamint bizonyos esetekben az áll alatt.

Azonban nem mindenki alkalmas mindkettő beavatkozásra. A zsírleszívás önmagában csak a jó bőrminőséggel és kiváló bőrrugalmassággal rendelkező egyéneknek ideális, mivel ezek a tényezők jelentős szerepet játszanak a természetes kontúros megjelenés elérésében a gyógyulási folyamat során. Ez a minimálisan invazív lehetőség, amely helyi érzéstelenítésben vagy szedációban végezhető, a legmegfelelőbb azok számára, akiknek kisebb zsírfelhalmozódásaik vannak.

A nyaklifting művészete

Amikor belemélyedünk a nyaki plasztikai beavatkozások birodalmába, egy igen nagy átalakító műtéti területre lépünk. A nyaki bőr feszesítése sokkal többet foglal magában, mint a helyi zsír eltávolítását; igen sokrétű megközelítést jelent. Gyakran zsírleszívással kombinálva az eljárás az izomfeszesítést, a bőr eltávolítását célozza meg, és magában foglalhatja a mély nyaki zsír és mirigyek kimetszését is. A nyakliftingre gyakran idősebb, laza bőrű és legyengült nyaki izomzatú páciensek jelentkeznek, míg azok, akiknél elsősorban zsírlerakódások vannak és minimális a bőr lazasága, megfelelő jelöltek lehetnek a nyaki zsírleszívásra.

Fiatalabb páciensek és az arcformálás

A nyaki zsírleszívás a legmegfelelőbb olyan fiatalabb páciensek számára, akiknek makacs zsírsejtjeik vannak ebben a régióban, amely a súlycsökkentési erőfeszítések ellenére is fennmaradhat. A nyaki zsírleszívás során jellemzően a submentum területet célozzuk meg, amely az áll alatt található. Ez a terület a nyaki zsírleszívás elsődleges fókusza, és általában kerüljük a nyak oldalának kezelését. A fő cél az, hogy az áll alatti zsírt a nyálkahártya vagy a gége közelében lévő területre irányítsák, háromszög alakú területet képezve. A sikeres eredmények eléréséhez azonban jó bőrminőségre van szükség. A korosabb páciensek, akiknél jelentős a bőr lazaság, fokozott bőr megereszkedést tapasztalhatnak, ha csak a zsírt távolítják el, így a bőr rugalmassága kulcsfontosságú tényezővé válik az optimális eredmény érdekében.

Praxisunkban a nyaki zsírleszívást minimálisan invazív eljárásnak tartjuk a szükséges kis bemetszések és a gyors helyi érzéstelenítő használata miatt. Az injekciós készítmények használata, amelyek több kezelést tesznek szükségessé, nem feltétlenül távolítják el teljesen az összes zsírt. Léteznek alternatív bőrfeszesítő módszerek is, de ezek meg nem feltétlenül oldanak meg minden bőrlazulási problémát. A kezelés megválasztása a páciens egyedi megjelenésétől és igényeitől függ. Ha a nem-sebészi megoldások nem megfelelőek, a betegeknek tisztában kell lenniük a műtét nélküli beavatkozások eredményeinek korlátaival.

Szakértői tanácsok

A természetes hatású eredmények elérése a sebész szaktudásán és a megfelelő jelöltek kiválasztásán is múlik! Míg a zsírleszívás hatékony eszköz a szubmentális teltség csökkentésére jó bőrrugalmassággal rendelkező egyéneknél, kulcsfontosságú felismerni, hogy nem univerzális megoldás, így nem alkalmazható minden páciens esetében, vagy nem vezet tökéletes eredményre!

A technológia fejlődésével kevésbé invazív alternatívákat is találni. Fiatalabb, jó bőrminőségű páciensek számára a zsírleszívás önmagában is elegendő lehet. A zsírleszívás olyan kezelésekkel, mint a Renuvion vagy a rádiófrekvenciás microneedling kombinálva javíthatja az eredményeket, miközben minimalizálja a regenerációra fordítandó időt.

Mi az a Renuvion kezelés?

A Renuvion, más néven J Plazma kezelés során rádiófrekvenciás hullámok segítségével héliumplazmát juttatnak a bőr alá, hogy feszesítse és javítsa a meglazult bőr megjelenését. A Renuvion egy minimálisan invazív eljárás, amelyet néha zsírleszívással együtt végeznek.

Bár érdemes lehet rövidebb felépülési idővel és kevesebb kockázattal járó, nem sebészi beavatkozásokat választani, fontos megjegyezni, hogy ezek nem hoznak ugyanolyan szintű (látványos) javulást, mint a plasztikai sebészeti eljárások. Különösen azoknál a betegeknél, akiknél jelentős a bőr megereszkedése, vastag a zsírszövete vagy jelentős az izomlazulása, egy személyes konzultáció segíthet felmérni és meghatározni, hogy konkrét céljaik és saját anatómiájuk alapján melyik a számukra legmegfelelőbb kezelés. A plasztikai sebészeti eljárások továbbra is az arany standardot jelentik a nyak és áll átfogó fiatalításában, tartós és látványos eredménnyel.

Ahhoz, hogy eldönthesd, számodra melyik módszer a megfelelő, egy képzett plasztikai sebésszel konzultálj, aki jártas az arcesztétikai műtétekben. Ne feledd, hogy a természetes és lenyűgöző eredményhez vezető út nagy részben a gyakorlott szakértői útmutatásoktól és a kezelés gondos és körültekintő kiválasztásától függ.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty