BLOG

Egy zsírleszíváson átesett beteg naplója 2.

M2Med Blog - Egy zsírleszíváson átesett beteg naplója 2.

Őszintén szólva a zsírleszívás utáni napon viszonylag jól voltam, mármint ahhoz képest, hogy úgy éreztem magam, mintha valaki jól megvert volna egy baseballütővel.

Otthon gyógyultam. A folyadék elkezdett apadni, és az extra lepedők és betétek gondoskodtak a bemetszés helyéről még mindig szivárgó kis folyadék nagy részéről is. Sikerült bekászálódnom a zuhany alá és megmosakodni, és őszintén szólva, attól, hogy sétáltam egy kicsit, tényleg jobban éreztem magam. Persze próbáltam egy kicsit otthonról dolgozni, na ezt tényleg nem tanácsolom. Ne csináld! Csak lazíts és pihenj. Szánj rá pár napot, hogy a szervezeted tényleg csak a gyógyulásra koncentrálhasson.

M2Med Blog - Egy zsírleszíváson átesett beteg naplója
M2Med Blog - Egy zsírleszíváson átesett beteg naplója
M2Med Blog - Egy zsírleszíváson átesett beteg naplója
M2Med Blog - Egy zsírleszíváson átesett beteg naplója

A zsírleszívás utáni 2-4 nap

Véraláfutások mindenütt és még mindig egy kicsit fáj, de alapvetően jól éreztem magam, minden nap tudtam zuhanyozni és sétáltam is. Azt javaslom, hogy olyan ruhadarabot válassz az otthoni pihenéshez, amit rém könnyű felvenni. Én egy két oldalán megkötős nyári, lenge, átlapolós nadrágot választottam, ami megváltás volt, mert nem kellett áthúzgálnom a fájdalmas testrészeken, egyszerűen csak magamra kötöttem. Mivel a szorítónadrág nem túl kényelmes, és ugye nem szabad levenni, ez nagy segítséget jelentett. Egy fontos szabály: ha fáj, csillapítsd fájdalomcsillapítóval. Nem fog neked senki szobrot állítani azért, mert tűröd a fájdalmat. Ne csináld ezt magaddal! Ha fájdalmad van, vegyél be rá gyógyszert és próbálj meg sokat pihenni. Őszintén szólva én sem sok mindenre emlékszem ebből a néhány napból, mivel be voltam fájdalomcsillapítózva és szerencsére sikerült rengeteget aludnom. Az is kiderült, hogy igazán nagyszerű szerelmi tanácsokat adok fájdalomcsillapítók hatása alatt, félálomban. 😉

A zsírleszívás utáni 5-6. nap

Ekkor már hétfő van, és a zsírleszívás után öt nappal indulok vissza dolgozni. Határozottan sokkal lassabban haladtam, mint a szokásos sebességem. 🙂 Kicsit nehéz volt visszaállni a régi kerékvágásba, de nem tudom megmondani, ez a zsírleszívás okozta tünetek, vagy pusztán amiatt volt, hogy pár napig szabin voltam 🙂 Az első munkanap horror volt, fizikailag nagyon lefárasztott, de túléltem. Ez a néhány “első nap” fájdalmas volt, csak fájdalomcsillapítóval tudtam végigcsinálni és éjszakára is szükség volt rá, hogy túléljem a következő pár napot.

Zsírleszívás utáni 7. nap

Kivettem ezt a napot, mert úgy éreztem, túl korán pörögtem vissza a munkába, megviselte a testemet. Azt hiszem egész nap ki se másztam az ágyamból, azt leszámítva, hogy ajtót nyitottam a kézbesítőnek. Kicsit duzzadtnak és fájdalmasnak éreztem magam az előző napok végigdolgozott napjai miatt (soha nem mértem, mennyit mászkálok egy munkanapon, de a fájdalmakból ítélve elég sokat).

Őszintén mondhatom, hogy a zsírleszívás után öt nappal fizikailag tényleg képes vagy visszatérni a munkába, a tapasztalatomból adódóan mégis inkább azt javaslom a betegeknek, hogy ha van rá lehetőség, inkább szánjanak a gyógyulásra pár plusz napot, hogy testük teljesen felépüljön. A pihenés továbbra is a legjobb orvosság egy műtét után, beleértve a szépészeti műtéteket is!

Marjas doktor úr mindig azt vallja, ‘a fájdalom majd jelzi, mikor állsz készen’ és ez nálam is pont így történt. Hiába a papírforma, az a fajta munka, amit én végzek – ami napközben sok-sok szaladgálással jár – még korai egy ilyen műtét után. Ha te irodai munkát végzel és nem vagy nagyobb fizikai igénybevételnek kitéve (értsd. ülve dolgozol), akkor probléma nélkül tudod venni az akadályt már az 5. naptól kezdve! A többieknek pedig még pár nap pihi ajánlott!

A zsírleszívás utáni 8. nap

Arra ébredtem, hogy újra a régi én vagyok, oké, talán a 70 éves verzióm. 🙂 Még mindig fájt egy kicsit, de úgy éreztem, készen állok arra, hogy visszatérjek a mindennapi életemhez és a napi rutinomhoz. Mindig is észben tartottam, hogy egy műtétet hajtottak rajtam végre, és nem egy nagy kirándulást tettem és csak izomlázam van, így egy pillanatra sem felejtettem el, hogy a szervezetemnek helyre kell állnia és meg kell gyógyulnia.

Így a 8.nap tájékán kezdtem úgy érezni, mintha tényleg jobban lennék. Ezen a ponton határozottan jól éreztem magam, kipihent voltam, és csak ibuprofént kellett bevennem, hogy enyhítsem a még mindig fennálló kényelmetlenséget. Azt is éreztem, hogy a feketenadálytőkrém rendkívül sokat segített.

A hét végére a legjobb tanácsom, hogy kényeztesd magad egy “énidő”-nappal. Menj el manikűröshöz, kényeztesd magad a pedikűrösnél, menj el fodrászhoz. Csodálatos, amikor úgy érzed, hogy jól nézel ki, hidd el, sokkal jobban érzed ettől az egésztől magad, még akkor is, ha a ruhád alatt egy “fullasztó gumiruhába” vagy is csomagolva, és tele vagy véraláfutásokkal. Határozottan még a gyógyulási folyamatban voltam ekkor még, és igen, voltak olyan foltok, duzzanatok, véraláfutások, amelyek még durvának tűntek, de napról-napra kevésbé látszottak és egyre kevésbé fájtak, így határozottan azt éreztem, hogy a gyógyulás felé haladok. Alig vártam, hogy lássam az M2Med munkatársai által végzett kemény munka végeredményét. És életemben először nagyon vártam a bikiniszezont! 🙂

És az eredmények? Nem is lehetnék boldogabb!

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty