BLOG

Egy zsírleszíváson átesett beteg naplója 1

M2Med Blog - Egy zsírleszíváson átesett beteg naplója

Sokan ismernek engem egy budapest Plasztikai Sebészeti Központ betegkoordinátoraként. Én vagyok az, aki végigvezeti a betegeket a plasztikai műtét során. Én vagyok az a barátságos arc, akit akkor látsz, amikor először belépsz a rendelőbe.

Azért írtam ezt az összefoglalót, hogy válaszoljak minden kérdésére, segítsek az esztétikai eljárás ütemezésében, meghallgassam aggodalmaidat és félelmeidet, és osztozzak abban az örömben, amit az átalakulás után érzel majd.

M2Med Blog - Egy zsírleszíváson átesett beteg naplója
M2Med Blog - Egy zsírleszíváson átesett beteg naplója

Évek óta fontolgattam a zsírleszívást, és majdnem négy év plasztikai sebészeti iparban végzett munka után végre magam is belevágtam. Mivel nagyon sok páciensünk osztja meg velem nap mint nap a saját történetét, szeretnék őszinte lenni, és megosztani tapasztalataimat a zsírleszívást fontolgatókkal.

ÍME EGY ZSÍRLESZÍVÁSOS BETEG NAPLÓJA – ESZTER TÖRTÉNETE

Zsírleszívás műtét napja
A plasztikai műtétem napján tényleg nem volt sok idegességem. Teljes zsírleszívást végeztettem a törzsemen, hogy megszabaduljak a makacs zsírtól, amelyet a legtöbb alma testtípus ‘ajándékba kap’ az élettől. 🙂 Köszönetet kell mondanom az M2Med minden munkatársának azért a csodálatos törődésért és együttérzésért, amit kaptam. A legnagyobb köszönet Marjas dokinak jár, az a tökéletes perfekcionista hozzáállása miatt – ami egyébként pontosan az, amit egy plasztikai sebésztől alapból elvársz.
Őszintén meglepett, milyen nyugodt voltam egész nap, mikor bementem a műtőbe. Azt hiszem, annak köszönhetem, hogy tudom, milyen csodálatos a személyzetünk. Teljesen át tudom érezni egyébként azokat a betegeket, akik idegesek amiatt, hogy nem tudják, mire számíthatnak, amikor felébrednek a műtétből, és hogyan néznek majd ki. Egyáltalán nem számítottam arra, hogy ennyi folyadék szivárog majd ki belőlem, mint ami kijött, de ez várható a zsírleszívás műtét után. Gyakori, hogy a bemetszésekből némi folyadék távozik, mivel az eljárás során folyadékot fecskendeznek be. Ez a szervezet tisztulási reakciója arra, hogy megszabaduljon a felesleges folyadéktól. A személyzet nagy gondossággal bánt velem, és a barátommal is, aki tiszta ideg volt, és nem tudott mit kezdeni velem…

Hasznos tippjeim a zsírleszívás éjszakájára
Íme néhány tipp, egyenesen tőlem a műtét éjszakájára (bízz bennem, később meg fogod köszönni).

Először is, egyáltalán nem szégyen a felnőtt pelenka, vagy intim betétek, amelyek segítenek felszívni a felesleges folyadékot. Erősen javaslom a Depends-et vagy a nagy bírású maxi betéteket (furcsa pillantásokat kaptam a boltban, mikor megvettem, de megéri). A matrac védelme érdekében szemeteszsákokat javaslok az ágyneműk alá, vagy ha szeretnél egy védőhuzatot, vagy gumilepedőt, amit a kisgyerekeknél is használnak, az is jó. Jobb felkészülni, mint utólag sajnálkozni.

Más dolgok, amelyek megmentettek, a feketenadálytő krém (egy homeopátiás szer, amely segít a duzzanatok és zúzódások ellen), és hülyén hangzik, de a szívószálak kötelezőek.

Jól átaludtam az éjszakát, ami a barátomról nem mondható el, szinte ötpercenként kaptam tőle üzeneteket „fel kellett volna fogadnunk valakit, hogy vigyázzon rád”, és a “remélem, nincs baj és csak azért nem válaszolsz, mert békésen alszol” között számtalan verziót :), szerencsére én átaludtam az egészet és a kapott gyógyszerek is általában segítettek.

Hogy őszinte legyek, a partneredet érdemes felkészíteni, különösen akkor, ha olyan férfi :), hogy mire számítson, hiszen fogalma sincs róla, honnan is lenne. Mindig azt hallom a betegektől, hogy a műtét után jól vannak, de tényleg nem készítjük fel az őket otthon ápolókat az utókezelésre. Lehet, hogy ez egy női dolog, hogy nem akarunk senkinek kellemetlenséget okozni, de hidd el nekem, mégiscsak jobb nekik is, ha előre tudják. Nemcsak mentálisan készülhetnek így fel arra, hogy milyen leszel, de magadat is megóvod egy felesleges fejfájástól, amikor már eleve “ki vagy ütve”.

Ha többet szeretnél megtudni Eszter zsírleszívással kapcsolatos tapasztalatairól, olvasd tovább a következő erről szóló blogbejegyzésünkben Eszter zsírleszívási történetét egy héttel a műtét után.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141


#M2Med #ForTimelessBeauty