BLOG

Zsírleszívás utáni gyakran ismételt kérdések

M2Med BLOG / Miért az év vége a legideálisabb a zsírleszívásra?

Zsírleszívásra készülsz, de szeretnél tisztában lenni mindennel, mielőtt belevágsz?
Olyan kérdések érdekelnek, hogy mikor szexelhetsz zsírleszívás után, vagy hogy mikor mehetsz szoliba zsírleszívást követően? Esetleg hogy mikor térhetsz vissza újra az edzéshez, ha zsírleszívást végeztek rajtad?

Mindenki bőre más és más, és a maga módján reagál, de van néhány alapvető szempont, amelyet érdemes megjegyezni, ha zsírleszívást fontolgatsz, ezért összeállítottunk egy rövid listát arról, hogy mi lesz (és mi nem) a zsírleszívás után a pácienseink által leggyakrabban feltett kérdések alapján.

Remélhetőleg ez a bejegyzés segít megalapozott döntést hozni ezzel kapcsolatban.

M2Med Blog / Zsírleszívás után GYIK

Mi történik a bőrömmel a zsírleszívás után?

A zsírleszívást fontolgatók fő aggodalma az esetleges hegesedés, valamint az, hogy a műtét milyen hatással lesz a bőrre, és az hogyan fog kinézni utána. “Mennyire leszek sebhelyes a zsírleszívást követően? Milyen mértékben?”

A zsírleszívás utáni hegek előfordulhatnak, de a nyomok általában minimálisak, mivel a technikák az utóbbi években nagyot fejlődtek.

A mikrokanülből származó bemetszések olyan kicsik, hogy a hegesedés 99%-ban az egyén genetikájától függ, és attól, hogy a bőr hogyan reagál a szúrásra. A sebész technikája ugyan szerepet játszik, de a tapasztalt és szakavatott kezek kiválasztása biztosítja, hogy a bőr sima és hegmentes maradjon.

Ritka esetekben diszkrómiaként ismert hegesedés fordulhat elő, akár sötét (hiperpigmentáció), akár világos (hipopigmentáció) jelekkel a bőrön. A zsírleszívás összes lehetséges mellékhatása közül valószínűleg ez a legvalószínűbb azoknál, akik hajlamosak a hegesedésre, és a kanül vagy a zsír eltávolítására használt tubus használatából ered.

A műtét után megjelenő hegek azonban vagy olyan kicsik, hogy csak nagyon közelről láthatók, vagy stratégiailag olyan helyen helyezkednek el, amely nem látható könnyen. A sötétebb bőrpigmentációval rendelkező betegek bőrpigmentációjában észrevehetőbb változásokat tapasztalhatnak.

A bőröm nem túl rugalmas, milyen hatással lesz rám a zsírleszívás?

A zsírleszívás szinte mindig teljesen természetesnek tűnik, de vannak olyan kérdések, amelyeket figyelembe kell venni a bőr rugalmasságával kapcsolatban.

Azoknál, akiknek a bőre rugalmas (általában a fiatalabbak bőre ilyen), a végeredménynek is simának kell lennie. Minél idősebbek vagyunk, annál inkább csökken a bőr rugalmassága, és hasonló reakció lép fel az elhízottaknál is, de összességében a bőr jól bírja a zsírleszívást, és nem kell indokolatlanul aggódni a rugalmasság csökkenése miatt.
Sokkal fontosabb az egészséges táplálkozás és életmód a műtét után, és mindent megtenni a bőr megfelelő védelméért.

A lipo hatásai nagyon hasonlóak a diéta után tapasztaltakhoz, azzal a különbséggel, hogy kisebb az esélye a ráncok kialakulásának a bőrön. Bár a rugalmasság csökkenése mellékhatás lehet, ez rendkívül ritka, és általában nem veszik figyelembe annak eldöntésekor, hogy elvégezzék-e a műtétet vagy sem.

Mit tesz a zsírleszívás a bőröm megjelenésével? Megjavítja a megereszkedett pocakomat, vagy rosszabbul néz majd ki?

Testünk sokkal strapabíróbb, mint amilyennek gyakran hisszük, és figyelemre méltó módon képes helyreállítani magát. A zsírleszívás után a bőr általában egyszerűen úgy néz ki, mintha a beteg fogyókúrázott volna a diéta és a testmozgás segítségével, és egyáltalán nem látszanak a beavatkozásra utaló jelek, vagy mellékhatások.

A már meglévő ráncokat, a megnyúlt bőrt sajnos a zsírleszívás semmilyen módon nem változtatja meg.

Pocakunk egyik csodája, hogy a bőr minősége eltérhet a felső és az alsó részek között, a gerincünk különböző szintű rugalmassága, valamint a bőr alatti zsír összehúzódási tulajdonságainak eltérése miatt. A természet ezen furcsasága miatt az alhasi régión végzett műtét simább bőrt eredményezhet, mint a felső hason végzett zsírleszívás.

Mennyibe kerül a zsírleszívás?

A zsírleszívás költsége elsősorban a kezelendő terület kiterjedtségétől, az eltávolítandó zsír mennyiségétől, az alkalmazott módszertől és a beavatkozás bonyolultságától függ.

A zsírleszívás költsége a következőket tartalmazhatja:
– Érzéstelenítési díjak
– Kórházi ellátási költségek (az M2Med Klinikán)
– Orvosi vizsgálatok
– Orvosi beavatkozás utáni kompressziós ruhadarabok
– Gyógyszer receptek
– Sebészi megbízás

Attól függően, hogy milyen területekkel kell foglalkozni, a zsírleszívás költsége nagyjából előre meghatározható. Jelen bejegyzés írásakor a has, vagy derék, vagy comb területét érintő zsírleszívás költsége nagyjából 650 000 Ft-tól kezdődik.

Az M2Med Klinikán végzett zsírleszívás aktuális árait ide kattintva találod » ZSÍRLESZÍVÁS ÁRAK

Szex zsírleszívás után

Sok ember számára az elsődleges motiváló tényező a vágy, az, hogy minden eddiginél szexisebbnek érezze magát, épp emiatt vállalkozik alakformáló beavatkozásra, zsírleszívásra. Na de meddig akadályoz a zsírleszívás a szexuális életedben?

Bármely kis területet is érint, a zsírleszívás egy sebészeti eljárás, ezért szükség lesz némi felépülési időre. A jó hír az, hogy a zsírleszívás nem olyan invazív, mint mondjuk a hasplasztika vagy a mellplasztika, így a felépülési idő is sokkal rövidebb. Hamarabb “visszaülhetsz a nyeregbe” – ezúttal a nyeregtáskák nélkül –, mint gondolnád! 😉

A zsírleszívás után néhány napig elég fájdalmas lehet a terület ahhoz, hogy vényköteles fájdalomcsillapítót szedj. Több hétbe is telhet, amíg a duzzanat lecsökken, és láthatod az új, karcsú testedet.

Tudjuk, most mire gondolsz: atyaég, néhány hét?!

Nyugi, az telik néhány hétbe, hogy a végeredményt lásd! A kezelt területtől függően sok páciensünk néhány napon belül visszaáll normál aktivitási szintjére.

A zsírleszívás utáni szexuális kapcsolat újrakezdése a kezelt területektől és a zsír eltávolításának mértékétől függ. Fontos, hogy kövesd az utasításainkat és figyelj a testedre. Azt javasoljuk, hogy akkor érkezett el az időpont, ha már több napja tünetmentes vagy. Ha vársz még egy kicsit, még izgalmasabbá teheted az első újra-együttlétet a partnereddel!

Ha jól gyógyulsz, jól érzed magad, és éled a mindennapjaidat, akkor valószínűleg megpróbálhatod a szexet is. Figyelj rá, hogy a kimaradt időszak ellenére legyen annyira gyengéd, amennyire csak lehetséges és kerüld a még gyógyuló területeket – ne markolásszátok, ne gyűrődjön, de üsd meg, de szorítsd oda, tehát semmiféle nyomásnak ne legyen kitéve.

Csak kövesd az orvos utasításait, és hagyd, hogy a tested megmondja, mikor áll készen a szexre a zsírleszívás után.

Mikor szexelhetek zsírleszívás után?

És a legtöbbeket foglalkoztató kérdések egyike: mikor élhetsz újra szexuális életet, ha zsírleszívásra vállalkozol?

Ha zsírleszívást végeztek az állad alatt, a térded hátsó részén vagy a felkarodon, akár néhány napon belül készen állhatsz a szexuális élet folytatására. De ha eltávolítottuk a felesleges zsírt a combod, vagy a hasas és/vagy a fenék nagyobb területéről, akkor előfordulhat, hogy várnod kell legalább 1 hetet – 10 napot, mielőtt belevágsz újra.

Általánosságban elmondható, hogy amint alig vagy egyáltalán nem érzel kellemetlenséget, biztonságos lehet a szexuális együttlét folytatása. Általában zsírleszívás esetén ez körülbelül 1-2 hét után következik be.

Lényegében rajtad múlik, hogy mikor érzed magad készen a szexre az eljárást követően.

A lipo bizonyos területeken, ahogy fentebb is láttad, például az állon vagy a felkaron, nem korlátozza túlságosan a szexuális életet. De ha eltávolítuk a zsírt azokról a területekről, amelyek jobban igénybe vannak téve az aktus során, akkor bármennyire is gyengéden próbálkoztok, lesz, ami fájdalmassá teheti a szexuális tevékenységet. Ezért a legjobb, ha vársz legalább egy hetet a szex előtt.

Néhány ember számára 10 nap-2 hét megfelelő, mielőtt úgy érzik, készen állnak rá. Nem szabad elhamarkodni semmit, ami veszélyeztetheti a gyógyulási folyamatot vagy az eredményt. Egy rossz mozdulat és a regenerálódási folyamat kezdődhet elölről, vagy még rosszabb, esetleg valami komplikáció, szövődmény lép fel.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty