BLOG

Elmúltál 40? Akkor ezt tedd a bőrödért!

M2Med Blog - Elmúltál 40? Akkor ezt tedd a bőrödért!

Egy tökéletes világban lenne egy útmutató a kecsesen öregedéshez is… De sajnos nincs.
Bőrünk szépsége és egészsége szervesen összekapcsolódik a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozással, a folyadékbevitellel, az egészséges életmóddal, valamint a megfelelő bőrápolással.
Míg valaki fel nem találja az Örök Fiatalság szérumát, addig is álljon itt egy elismert bőrgyógyászok által írt lista a 40 feletti bőrápolásról.

40 éves kor fölött már nem csak az egész test, hanem a bőr is változik, így a korábbi napi rutin már nem elegendő. Éveket fiatalodhatsz, ha odafigyelsz ezekre:

M2Med Blog - Elmúltál 40? Akkor ezt tedd a bőrödért!

Használj antioxidáns szérumot

Vezető bőrgyógyászok szerint az antioxidánsok elengedhetetlenek 40 év felettiek számára. Válassz tartósítószer-, színezék- és parfümmentes szérumot, amely visszafordítja a fényöregedés jeleit.

Bebizonyosodott, hogy ez az anyag csökkenti a szabad oxigén gyököket, ami lelassítja az öregedés jeleit, valamint a bőrrák kialakulását is csökkenti.

Léteznek a piacon már olyan termékek, amelyek elősegítik a kollagén és elasztin képződését, mivel megbirkóznak a nap által okozott pigmentációval.

Az antioxidánsok szuper tulajdonsága, hogy képesek harcolni a káros, kollagénromboló szabadgyökökkel szemben. A smart aging hatóanyagok egyik legfontosabb csoportját jelentik, szuper ötlet reggelente használni őket fényvédő alá.

Soha ne felejtsd el a fényvédő krémet!

Ha csak egy terméket választhatnánk ki, az a fényvédő lenne. Ugyanis segít megelőzni az öregedést, például a barna foltok megjelenését, a melasmát, a ráncok kialakulását, a nem kívánatos szeplők megjelenését stb., és megelőzi a bőrrákot (plusz a bőrrákos hegeket!) is.

A legjobb megelőzés érdekében magas cink- és titánszintet kell keresned a termékek leírásában, ha a leghatékonyabbat keresed.

Emlékeztetnénk arra, hogy a férfiak sincsenek mentesülve e szabály alól, az ő bőrüket ugyanúgy károsítja a napsugárzás, így a napi fényvédelem számukra is elengedhetetlen!

A klinikai bőröregedést nagymértékben befolyásolják a külső tényezők, különösen a napártalom. Az UV-sugaraknak való kitettség az arcon megjelenő bőröregedés jeleinek mintegy 80%-áért felelős!

M2Med Blog - Elmúltál 40? Akkor ezt tedd a bőrödért!
M2Med Blog - Elmúltál 40? Akkor ezt tedd a bőrödért!

Fektess be egy minőségi nyakápoló krémbe

Megkockáztatjuk azt, hogy a 40 év feletti nőknél a nyak és a dekoltázs az a terület, amelyről a leginkább hajlamosak megfeledkezni, ha bőrápolásról és öregedésgátlásról van szó, pedig pont ezeken a területeken láthatók elsők között az öregedés jelei! Ha nem ápoljuk pont olyan gondossággal, mint az arcot, a nyak bőre hajlamos gyorsabban öregedni. Egy jó nyakfeszesítő krém képes feltölteni a ráncokat, hidratál, táplál és késlelteti a bőr öregedését.

A nyak területe sajnos hamar öregszik, hiszen állandó mozgásban van, a bőr gyűrődik, emellett kevés a faggyúmirigy, ami újrazsírozná a bőrt, ami ráadásul vékonyabb, mint a test többi részén.

Igazán hatékony és hosszú távú megoldást a nyakplasztika jelent. A beavatkozás során a bőrből kivágunk egy kis darabot, majd a maradékot ‘meghúzzuk’, így az feszesebb lesz.

Használj retinolt

Miért? A Retin-A vagy a retinol tartalmú szérumok, krémek visszafordítják a károsodást és csökkentik a ráncokat. A retinol képes visszaállítani a bőr kontúrját, térfogatát és rugalmasságát. 40 felett elengedhetetlen!

Rengeteg szakirodalom támasztja alá a hatását; csak kérdezd meg bármelyik bőrgyógyászt, olvass utána bármilyen tudatos, tudományos bőrápolással foglalkozó oldalon, ebben az egyben gyakorlatilag mindenki egyetért: a retinol valóban működik!

A retinoidok (vagyis A-vitamin félék családja) a ma ismert talán leghatásosabb anti-aging hatóanyagok, amik sejtszinten hatnak és nemcsak megelőzni, de akár korrigálni is képesek. Ráncok ellen aranystandardnak számítanak, de hatásosak pigmentfoltok és pattanások esetén is. Többféle változatuk ismert.

M2Med Blog - Elmúltál 40? Akkor ezt tedd a bőrödért!
M2Med Blog - Elmúltál 40? Akkor ezt tedd a bőrödért!

Fontold meg a megelőző B⚬t⚬xot

Egy másik lényeges dolog, ami változást hozhat, ha idejében elkezdik, az a b⚬t⚬x-kezelés. Ha a ráncok már kialakultak, a barázdák elmélyültek, sokkal nehezebb kijavítani, de ha rendszeresen használsz B⚬t⚬xot, segítségével megakadályozhatod, hogy ezek a ráncok elárulják a valódi életkorodat.

Bármit is terjesztenek azok, akik nem mozognak otthonosan a témában, klinikailag bizonyított hatású, hogy a kiválóan dokumentált orvos-esztétikai termék szakértő kezek által történő pontos adagolásával az előre elvárható, tervezett eredmény produkálható. Sőt, a B⚬t⚬x-kezelés preventív céllal történő, korábbi használata segíthet megelőzni azokat a mélyen barázdált ráncokat, amelyek az emberek mimikai mozgása következtében keletkeznek.

A világon több százmillió b⚬t⚬x beavatkozást végeznek évente, az egyik legnépszerűbb fiatalító kezelés. Az M2Med Klinikán főként ránctalanításra, arcfiatalításra, valamint izzadás kezelésre használjuk. A b⚬t⚬x kezelést egy legyengített b⚬tulinum t⚬xin megfelelően hígított oldatával végezzük, alapvetően fájdalommentes beavatkozás.

A B⚬t⚬x injekció izomlazító hatásának köszönhetően képes kisimítani az arc ráncait. Nem szól egy életre, azonban rendszeres és ésszerű használat mellett, a szakképzett orvos keze által végzett kezelés csodálatos, tartós eredményt mutathat. Az izom ellazításával az injekciós készítmények nemcsak a jelenlegi ráncok megjelenését csökkentik, hanem megakadályozzák a jövőbeni vonalak kialakulását és elmélyülését is.

Ne félj a glikolsavtól

Számos elismert bőrgyógyász szerint a glikolsav elengedhetetlen építőelem a 40 évesek bőrápolási rendszerében. A glikolsavat tartalmazó termékek segítenek megőrizni a bőr rugalmasságát és egyenletesebb tónust biztosítanak, miközben a finom vonalakat, ráncokat és a hiperpigmentációt is javítják. Akár arclemosóban, akár lemosható peeling során, a glikolsavas termékek már könnyen beszerezhetők a legtöbb drogériában.

A hámlasztók legfőbb feladata, hogy ismét egyensúlyba hozzák a bőrt: felgyorsítják és helyreállítják a természetes bőrmegújulást.

Ez a legegyszerűbb, legkisebb molekuláris szerkezettel rendelkező AHA-sav. E tulajdonsága révén rendkívül könnyen tud behatolni a bőrbe, és ott hamar kifejti hatását. Hámlasztóként a bőr legfelső rétegében hat, az itt felgyülemlett és összeállt, elhalt hámsejtek láncolatait megbontja, helyet adva a friss bőrsejtek növekedésének.

M2Med Blog - Elmúltál 40? Akkor ezt tedd a bőrödért!
M2Med Blog - Elmúltál 40? Akkor ezt tedd a bőrödért!

Eleget aludni

Bár ezt nem megvásárolható dolog, mégis azt mondjuk, hogy 40 felett legalább napi hét óra alvás az ideális ahhoz, hogy a bőröd is üde maradjon. Az alvás során a bőrünk munkába áll és eltávolítja a nap során felhalmozódott méreganyagokat. Míg te alszol, a bőr regenerálódik. Az alvás fontossága nem csak a szép bőr, hanem az ideális testsúly megtartása miatt is elengedhetetlen. Ha rendszertelenül, felszínesen, vagy keveset alszol, a test a stressz hatására védekezésbe kezd és visszatart, felhalmoz, tartalékol = hízni fogsz.

A mélyalvás szakaszában a szervezetünk növekedési hormont termel, amely segít gyógyítani a napsütés és a környzeti szennyezés által okozott bőrsérüléseket. A pihenés során megélénkül a bőrkeringés is, ezért tűnik fiatalabbnak az arcunk egy kiadós alvás után.

Az alvás közben történő regenerációs folyamatok közé tartozik a kollagén termelés is – ez a fehérje teszi feszessé és rugalmassá a bőrt. Alváshiány esetén a kollagén mennyisége csökken, és emiatt gyarapodnak és mélyülnek is a ráncok. Épp ezért a rendszeres, pihentető alvás az egyik leghatékonyabb módja a korai öregedés megelőzésének.

Folyadék, folyadék, folyadék

Bár az idő kerekét nem lehet visszafelé forgatni, de bőrünk sokáig meg fogja hálálni, ha kellő figyelmet fordítunk nemcsak külső, hanem belső táplálására is. Ennek egyik alapja a megfelelő folyadékellátottság, amely simábbá varázsolja a bőrt, és segíti célba juttatni a bőr számára hasznos összetevőket. Ne várjuk meg a tényleges szomjúságérzés jelentkezését (a száj, a bőr, vagy a haj kiszáradását), hanem nap folyamán végig törekedjünk az egyenletes folyadékfogyasztásra, ami napi 2-3 liter legalább.

A kiszáradt ajkak, a sajgó izületek, a fejfájás, koncentrációzavar, vagy a fáradtság is jelezhetik, hogy nem fogyasztunk elegendő folyadékot, dehidratált a szervezetünk.

A víz egy életelixír. Nemcsak azért van rá szükségünk, mert a sejtjeink és a szerveink sem tudnának víz nélkül élni, hanem azért is, mert a víz belsőleg és külsőleg is hidratál bennünket. Egy ember csak nagyon rövid ideig élhet víz nélkül, míg élelem hiányában hosszabb ideig is kibírja.

M2Med Blog - Elmúltál 40? Akkor ezt tedd a bőrödért!
M2Med Blog - Elmúltál 40? Akkor ezt tedd a bőrödért!

Használj gyengéd arclemosót

A 40 feletti bőr legjobb barátja a micellás víz. Az érett bőrtípusoknak el kell felejteni a habos vagy géles arctisztító szereket és inkább micellás vizet kell alkalmazni. A micellás víz apró olajmolekulákból áll, amelyeket lágy vízben szuszpendálnak, és eltüntetik a smink és a szennyeződés minden nyomát anélkül, hogy eltávolítanák a bőr természetes olajait.
Mivel a ráncok sokkal szembetűnőbbek, ha a bőr száraz, ezért a ráncok megjelenése elkerülésének kulcsa a bőr nedvességtartalmának növelése. Épp emiatt egy durvább, szárító tisztítószert gyengéd, nedvességben gazdag termékkel való lecserélése teljesen logikus.

A micellás víz magasan tisztított, egyedi fiziológiai pH-val rendelkező, az elérhető legbiztonságosabb oldat, amely a lehető legmagasabb szintű kémiai és mikrobiológiai tisztaságot biztosítja.

A legtöbb tudós és a kozmetikai termékeket gyártó vállalatok mind azt tanulmányozzák, hogyan öregszik a bőr az idő múlásával, és hogyan őrizhetjük meg hosszabb ideig a fiatalosabb megjelenést simább bőrrel, kevesebb barázdával és ránccal, valamint egyenletesebb tónussal.

Az életkor előrehaladtával bőrfelszínünk sejtforgalma meglehetősen lelassul, amitől elveszítjük azt a fiatalos kisugárzást és teltségünket, amely korábban megvolt (és valószínűleg természetesnek vettük).

A megfelelő megelőző és fenntartó kezelések kombinálva a megfelelő bőrápolási módszerekkel segítenek abban, hogy minden életkorban a legjobban nézhess ki.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty