BLOG

Mikor lehet szexelni zsírleszívás után?

M2Med BLOG / Mikor lehet újra szexelni zsírleszívás után?

Sok ember számára az elsődleges motiváló tényező a vágy, az, hogy minden eddiginél szexisebbnek érezze magát, épp emiatt vállalkozik alakformáló beavatkozásra, zsírleszívásra. Na de meddig akadályoz a zsírleszívás a szexuális életedben?

Bármely kis területet is érint, a zsírleszívás egy sebészeti eljárás, ezért szükség lesz némi felépülési időre. A jó hír az, hogy a zsírleszívás nem olyan invazív, mint mondjuk a hasplasztika vagy a mellplasztika, így a felépülési idő is sokkal rövidebb. Hamarabb “visszaülhetsz a nyeregbe” – ezúttal a nyeregtáskák nélkül –, mint gondolnád! 😉

xM2Med BLOG / Mikor lehet újra szexelni zsírleszívás után?

A zsírleszívás után néhány napig elég fájdalmas lehet a terület ahhoz, hogy vényköteles fájdalomcsillapítót szedj. Több hétbe is telhet, amíg a duzzanat lecsökken, és láthatod az új, karcsú testedet.

Tudjuk, most mire gondolsz: atyaég, néhány hét?!

Nyugi, az telik néhány hétbe, hogy a végeredményt lásd! A kezelt területtől függően sok páciensünk néhány napon belül visszaáll normál aktivitási szintjére.

Egy korábbi bejegyzésben listába szedtük a páciensektől leggyakrabban érkező kérdéseket zsírleszívás témában »

A zsírleszívás utáni szexuális kapcsolat újrakezdése a kezelt területektől és a zsír eltávolításának mértékétől függ. Fontos, hogy kövesd az utasításainkat és figyelj a testedre. Azt javasoljuk, hogy akkor érkezett el az időpont, ha már több napja tünetmentes vagy. Ha vársz még egy kicsit, még izgalmasabbá teheted az első újra-együttlétet a partnereddel!

Ha jól gyógyulsz, jól érzed magad, és éled a mindennapjaidat, akkor valószínűleg megpróbálhatod a szexet is. Figyelj rá, hogy a kimaradt időszak ellenére legyen annyira gyengéd, amennyire csak lehetséges és kerüld a még gyógyuló területeket – ne markolásszátok, ne gyűrődjön, de üsd meg, de szorítsd oda, tehát semmiféle nyomásnak ne legyen kitéve.

Csak kövesd az orvos utasításait, és hagyd, hogy a tested megmondja, mikor áll készen a szexre a zsírleszívás után.

Nos, térjünk hát a sokakat foglalkoztató kérdésre:

“Mikor szexelhetek zsírleszívás után?”

És a legtöbbeket foglalkoztató kérdések egyike: mikor élhetsz újra szexuális életet, ha zsírleszívásra vállalkozol?

Ha zsírleszívást végeztek az állad alatt, a térded hátsó részén vagy a felkarodon, akár néhány napon belül készen állhatsz a szexuális élet folytatására. De ha eltávolítottuk a felesleges zsírt a combod, vagy a hasas és/vagy a fenék nagyobb területéről, akkor előfordulhat, hogy várnod kell legalább 1 hetet – 10 napot, mielőtt belevágsz újra.

Általánosságban elmondható, hogy amint alig vagy egyáltalán nem érzel kellemetlenséget, biztonságos lehet a szexuális együttlét folytatása. Általában zsírleszívás esetén ez körülbelül 1-2 hét után következik be.

Lényegében rajtad múlik, hogy mikor érzed magad készen a szexre az eljárást követően.

A lipo bizonyos területeken, ahogy fentebb is láttad, például az állon vagy a felkaron, nem korlátozza túlságosan a szexuális életet. De ha eltávolítuk a zsírt azokról a területekről, amelyek jobban igénybe vannak téve az aktus során, akkor bármennyire is gyengéden próbálkoztok, lesz, ami fájdalmassá teheti a szexuális tevékenységet. Ezért a legjobb, ha vársz legalább egy hetet a szex előtt.

Néhány ember számára 10 nap-2 hét megfelelő, mielőtt úgy érzik, készen állnak rá. Nem szabad elhamarkodni semmit, ami veszélyeztetheti a gyógyulási folyamatot vagy az eredményt. Egy rossz mozdulat és a regenerálódási folyamat kezdődhet elölről, vagy még rosszabb, esetleg valami komplikáció, szövődmény lép fel.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty