BLOG

Miért az év vége a legideálisabb a zsírleszívásra?

M2Med BLOG / Miért az év vége a legideálisabb a zsírleszívásra?

A legtöbb olvasó ismeri azt a bölcsességet, hogy a „nyári testek télen készülnek”… Érdemes megvizsgálni, miért éppen ezek azok a bizonyos prémium hónapok, hogy a lehető legkevesebb megszakítással kaphasd meg az oly vágyott “beach body”-t.

A betegeink gyakran kérdezik tőlünk, hogy az év melyik időszaka alkalmas egy-egy műtétre? – A tél a jó idő? – Tavasszal kell műteni? Az évszakok az időjáráson túl elsősorban amiatt játszanak szerepet abban, hogy mikorra ütemezel egy műtétet, hogy számodra mely időszak a legideálisabb a műtét utáni felépüléshez. Legtöbbünk számára az őszi-téli hónapok a könnyebbek a felépülés szempontjából, hiszen erre az időszakra esnek a hosszabb, több napos munkaszüneti napok, hosszú hétvégék.

Otthon regenerálódhatsz az ünnepek miatt

Legyen szó munkáról vagy tanulásról, decemberben és januárban sokan extra szabadságot kapnak, hiszen ekkorra esnek a karácsonyi ünnepek, az iskolai téli szünet. Ez megkönnyíti a hosszabb regenerálódási időt igénylő beavatkozások ütemezését anélkül, hogy a szabadság nagy részét felhasználnád, vagy bárki megtudná, min mentél keresztül. Ezen kívül rendelkezésre áll a gondoskodó családi környezet is.

Baby, it’s cold outside

Néhány lipo-eljárást követően kompressziós ruhát kell viselni néhány hétig a gyógyulás elősegítése, a duzzanat szabályozása és a legjobb eredmény elérése érdekében. Mivel ez elengedhetetlen, nyáron ez meglehetősen kényelmetlen lehet, hiszen szoros és melegen tart.
Télen azonban ez a kompressziós ruha akár műtét utáni termikus fehérneműként is működhet.

Téli ruhában minden takarva van

Egyes műtétek, például a lipodéma csökkentését célzó műtétek rövid távú kis hegesedést okoznak, de ezt sokkal könnyebb elrejteni a téli ruhatárral. Nem azért vagyunk, hogy divattanácsokat osztogassunk, de sok alakformáló műtétet és az ezzel járó duzzanatot rövid időre okos ruhahasználattal csodásan el lehet fedni.

Természetesen a szezon fő előnye az, hogy a tavaszi és nyári hónapokig diszkréten segít megőrizni a beavatkozás megtörténtét a jeleit eltakarva. Emellett korlátozott mértékben van a test kitéve a napfénynek, ami nem tenne jót a hegek gyógyulásában. A fénytől való védelem elengedhetetlen annak biztosításához, hogy a lehető legjobban elhalványuljanak a beavatkozás hegei.

Nyárra várva

A műtét típusától és területétől függően akár több hónap is eltelhet, mire a zsírleszívás végleges eredménye kialakul. Bár ez hosszú és nehéz folyamat lehet, az ősszel és télen végzett beavatkozás megkönnyíti a sebész gyógyulási utasításainak betartását.

Mire eljön a nyár, a kompressziós ruha már a múlté, és te készen állsz, hogy megmutasd a világnak új alakodat, minden tevékenységi vagy ruházkodási korlátozás nélkül.

Új évi fogadalom

A leggyakoribb elhatározásaink önmagunk fejlesztésére irányulnak; elkezdeni edzeni, lefogyni, vagy minden kilót lefaragni, amit felszedtünk a karácsonyi ünnepek során. Az egészségesebb életmód elfogadása csodálatra méltó, de semmiképpen sem könnyű. A testkontúrozás segíthet ezen célok elérésében. A zsírleszívás ugyan nem fogyókúra-helyettesítő módszer, de hatékonyan segíthet a zsírégetési célok elérésében. Még az is lehet, hogy könnyebben ragaszkodsz egy új étkezési vagy edzési rendszerhez, mivel az eredmények plusz motivációt adhatnak.

A legtöbb páciens számára nagyjából 3-4 hónap szükséges, mire a zsírleszívás után a test teljesen regenerálódik és elnyeri szép, viszonylag végleges alakját. Így ha most jelentkezel konzultációra és bejelentkezel egy zsírcsökkentési eljárásra, akkor jövő tavaszra egészen biztosan készen állsz arra, hogy megmutasd vágyott új alakodat. Plasztikai műtéteknél a tökéletes időzítés fél siker.

Az M2Med Klinika egész évben rendelkezésedre áll.

Klinikánkon tudjuk, hogy az év legjobb időszaka a szépészeti beavatkozások számára valójában az az időszak, amely a leginkább megfelel neked és életmódodnak. Ha nincs rá lehetőséged, hogy az elkövetkezendő téli hónapokban áteshess ezen a műtéten, az nem jelenti azt, hogy meg kell várnod a jövő év végét.

Mivel minden beavatkozást személyes konzultáció előz meg, függetlenül attól, hogy mikorra időzítenéd a zsírleszívást, beszélj a témában tapasztalt Marjas doktor úrral.

Ő nagyon részletesen elmagyarázza a műtétet és a felépülési folyamatot. Minden segítséget és támogatást megad, hogy megtervezhess mindent az elejétől a végéig.

Olvasd el a zsírleszívásról írt további bejegyzéseinket, hogy még többet megtudj a témában!

A műtét időzítésében azonban sok más kérdést is érdemes végigvenni.

A páciens életkora
Szépészeti műtéteket serdülő korúak számára általában nem ajánljuk.
Másrészt az idős kor nem feltétlenül akadálya a műtétnek. Egyes plasztikai sebészeti eljárások, mint például a mellkisebbítés és a hasplasztika jelentősen segíthetik az idősebb emberek életmódját. Ezeknél a betegeknél a legfontosabb tényező a műtétre való alkalmasságuk.

Éledet nagy eseményei

A páciensek az életük eseményeihez is szokták időzíteni a beavatkozások elvégzését. Ilyen például az esküvő, vagy egy nagy nyaralás, amelyen tökéletes formában szeretnének részt venni.
A felépülési időszak egy zsírleszívás után fájdalmas és időigényes, hetekbe, hónapokba telik, mire a test elnyeri a végleges formáját, mire a hegek elhalványulnak. Ezért ajánlatos az ilyen jellegű plasztikai beavatkozást jól időzíteni.

Iskolai szünetek, munkaszüneti napok, szabadság

Az iskolai szünetek is fontos faktort jelentenek a szülők és gyerekek számára. Például egy elálló fül korrekciós beavatkozás egy fiatal felnőtt számára legideálisabb időpontja a szünidő előtti utolsó hét, így a szünet utáni iskolakezdésre már nyoma sincs az elvégzett beavakozásról árulkodó jeleknek – maximum a formás fülek látszanak.

De egy anyukának is érdemes körültekintően tervezni: a téli szünet idején van esély bevonni a családtagokat a gyerekek ellátására és a nyugodtabb, diszkrét regenerációra.

Magánéleti stressz

Úgy gondoljuk, hogy a stressz tényezőről sem szabad megfeledkezni. Azt javasoljuk, hogy ha a beteg a magánéletében épp jelentős stresszt élt át, elveszített valakit és gyászol, vagy párkapcsolati problémája van (pl. épp szakított), szánjon időt annak biztosítására, hogy ez a stressz ne legyen hatással az eljárására vagy a felépülésére. A bizonyításból / bosszúból végzett plasztikai műtét nem segít a lélek gyógyulásában és nem valószínű, hogy ennek segítségével állítható vissza a korábbi párkapcsolati harmónia. A krízist átélő pácienseknek azt javasoljuk, hogy várjanak a zsírleszívással addig, amíg a stressz nagyjából már megszűnt.

Tehát az időzítés fontos, ha plasztikai műtétet fontolgatsz.
Akár az évszakok, akár a szabad napjaid, akár a családi körülmények, de a magánéletedben történő változások is hatással lehetnek arra, hogy mikor végeztess el egy plasztikai műtétet. Ne félj megkérdezni bennünket, hogyan illeszthető be legjobban a műtéted az életedbe.

M2Med BLOG / Miért az év vége a legideálisabb a zsírleszívásra?
M2Med BLOG / Miért az év vége a legideálisabb a zsírleszívásra?
M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty