BLOG

6 dolog, amit soha ne csinálj, amíg be nem gyógyulnak a műtét utáni hegek

M2Med Blog - 6 dolog, amit soha ne csinálj, amíg be nem gyógyulnak a műtét utáni hegek

Minden szakértő egyetért abban, hogy ha plasztikai sebészetről van szó, a gondosan elhelyezett heg tisztességes ár a minőségi, életjavító eredményekért.

Minden sebészeti beavatkozásnak vannak hegei. Egy sebész bármilyen aprólékos munkát is végezhet a bemetszés során, a hegesedést továbbra is befolyásolja a páciens genetikája és a műtét utáni gondos ápolás.

M2Med Blog - Hogyan lehet eltűntetni a régi hegeket?

Plasztikai sebészekként úgy próbáljuk álcázni hegeinket, hogy a test természetes vonalaiba rejtjük őket, de lehetetlen sebészeti beavatkozást vagy invazív kezelést végrehajtani a bőrön úgy, hogy nem hagyunk hegeket.

A szakértők szerint a páciensek óriási szerepet játszanak hegeik kritikus gyógyulási folyamatában. Az orvos műtét utáni utasításainak betartása biztosíthatja, hogy a páciens a lehető legjobb eredményt kapja az elvégzett eljárásból. A megfelelő utógondozás segíthet megelőzni a csúnya sebgyógyulást, az elszíneződést – ami vörös vagy barna foltokat eredményez –, és segíthet megelőzni a vastag, kidomborodó heg kialakulását.

Tartsd mindig szem előtt ezeket a szakértők által jóváhagyott irányelveket, hogy a heged a lehető leggyorsabban és legszebben gyógyuljon a plasztikai esztétikai beavatkozást követően.

Kerüld a napsugárzást

Bőrszakértőink legáltalánosabb posztoperatív utasítása, hogy kerülni kell a napozást, főleg naptej nélkül. A napsugárzás hiperpigmentációhoz és a heg megjelenésének romlásához vezet.

Kerüld a durvább bőrápoló anyagokat

A gyógyulási folyamat során ne használj durva tisztítószert, vagy bármilyen hámlasztó összetevőt vagy ilyen jellegű terméket. Ezen kívül kerüld az erős retinolt, hacsak bőrgyógyászod erre külön utasítást nem ad.

Ne dohányozz és ne kapard a varakat

A mindig fontos utasításon kívül, miszerint soha ne szedd le a gyógyuló hegekről a varas részeket, fontos, hogy kerüld a dohánytermékeket a legjobb gyógyulás érdekében. Az ok rém egyszerű: a dohányzás csökkenti a bőr véráramlását, ami a gyógyulás késleltetéséhez vagy akár leállásához vezethet.

Mindenek előtt tartsd tisztán a területet

A műtétet követő néhány napon belül a bemetszést tartsd tisztán és minden szennyeződéstől mentesen, mert egy fertőzés lassúbb gyógyuláshoz és súlyosbodó, csúnya hegekhez vezethet.

Használj sebgyógyulást elősegítő termékeket

Körülbelül 7-10 nap elteltével hegkrémet, hegesedést gyógyító gélt, vagy tapaszt kell felvinni a bemetszésre. Az fényvédővel és UV-védelemmel ellátott hegkrémet részesítjük előnyben, mert ez védi a kollagéntermelést és az érést. Érdemes a gyógyulás után szilikongél vagy tapaszt használni, ez a bőr stratum corneumát nedvesen tartja, miközben hagyja, hogy a bőr lélegezzen. Szabályozza a fibroblasztok aktivitását, és segít a hegnek laposabb és simább gyógyulásában.

Kerüld a seb feszülését okozó mozdulatokat, pózokat

Mindig maradj óvatos a műtétet követő időszakban, hogy ne okozd a sebek, vagy a heg feszülését. Ha a hegek feszülnek, vagy nyomódnak, az a hegek kiszélesedéséhez és megvastagodásához vezethet, ami a gyógyulás során a heget még szembetűnőbbé teheti.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty