BLOG

Férfi zsírleszívás

M2Med BLOG - Férfi zsírleszívás

A férfi zsírleszívás céljai egészen mások, mint nőkön végzett beavatkozásoké. Először is, az idealizált férfi testkontúr egyenes vonalú és lapos felületeket igényel…

Például a férfi mellkast lapossá, mégis karakteressé kell tenni, méghozzá lineáris vonalakkal, amelyek ötszög alakú páncéllemez-szerű formát hoznak létre. Egy férfi fenekének inkább szögletesnek kell lennie, szemben a hölgyek íves, gömbölyű formáival. Nem utolsósorban pedig a derékvonalnak is egyenesnek kell lennie, nem pedig íveltnek.

M2Med BLOG - Férfi zsírleszívás

A férfiakon végzett zsírleszívás

Sok férfi számára a fogyás, az alakformálás és a kívánt alak elérése az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás kombinációját követeli meg, de vannak, akinél makacs zsírcsomók maradnak, amelyeket semmilyen testmozgás vagy diéta nem képes megváltoztatni. A férfi zsírleszívás, más néven zsíreltávolító műtét célja, hogy segítsen eltüntetni ezeket a zsírral teli területeket és ennek köszönhetően átalakítsa a test bizonyos részeit – de nem gyors fogyókúrás eszköznek tekintendő.

A zsírleszívásos műtéttel férfiakon kezelhető tipikus problémás területek a következők:

  • Karok
  • Belső és külső combok
  • Has
  • Csípő
  • Fenék
  • Térd
  • Áll

A zsírleszívás gyakorlatilag a test bármely területén elvégezhető, és a technikát gyakran használjuk más kozmetikai sebészeti eljárások részeként, mint például a férfi hasplasztika kiegészítéseként, vagy a férfi ún. “zsírmell” csökkentésére.

A férfi zsírleszívás előnyei

  • Fokozott önbizalom
  • Motiváció az egészségesebb életmódra
  • Lehetőség szélesebb ruhaválasztékra
  • Mutatósabb testvonalak

Tények a férfi zsírleszívásról

  • A zsírleszívás a legdinamikusabban terjedő eljárás a férfiak körében világszerte, valójában a zsírleszívási műveletek 25%-át ma már férfiakon végezzük.
  • Zsírleszívás alkalmazható a test legtöbb területén, leggyakrabban a hasi, a deréktáji (‘úszógumi’), a mellkasi területekről, valamint a kettős áll probléma megoldására.
  • A regenerálódási idők gyorsak, és néhány hét után folytatható a szokásos tevékenység
  • A zsírleszívás hatékony, ténylegesen és véglegesen eltávolítja a zsírsejteket az adott területrőlEz az eljárás nem alkalmas túlsúlyos betegek számára, sem diéta helyettesítésére.

Ahhoz, hogy pontos árat tudjunk mondani, feltétlenül szükséges egy személyes konzultáció, ahol felmérjük a BMI-det (testtömeg-indexedet), hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az eljárás megfelelő-e a számodra. Ha nagyon túlsúlyos vagy, akkor valószínűleg nem leszel alkalmas zsírleszívásra, mivel a testből biztonságosan eltávolítható zsír mennyiségének fizikai korlátai vannak. A zsírleszívás egy olyan eljárás, amely leginkább testszobrászathoz hasonló, semmint fogyásra alkalmas.

A férfi zsírleszívás műtéti eljárása

  • A műtétet általános érzéstelenítésben, vagy helyi érzéstelenítésben végezzük altatással, gyakran egynapos ott tartózkodással.
  • Az eljárás nagyjából 1-2 órát vesz igénybe.
  • Nagyon kis bemetszést ejtünk a zsír kivonására, és ezt öltéssel vagy oldható varrattal zárjuk le.

Férfi zsírleszívás árak

A 2022. augusztusban aktuális zsírleszívás árak az M2Med-ben 650 000 forinttól kezdődnek, de csakis személyes konzultációt követően tudunk pontos árat mondani, mivel minden egyes páciens más és teljesen egyedi, így az árazás is egyedi alapon, az elvégzendő beavatkozástól, a páciens állapotától, a zsírleszívás kiterjedésétől függően változik. Ahhoz, hogy egyedi árajánlatot kaphass jelentkezz be konzultációra a lenti elérhetőségeinken, hogy teljes diszkréció mellett átbeszéljük igényeidet. A kapott ár a beavatkozástól kezdve az éjszakai bent tartózkodás költségén át az utógondozási időpontokig mindent tartalmaz – nincsenek rejtett költségeink.

A zsírleszívás eredményei egyénenként változóak. A konkrét eredmények nem garantálhatók.

ALKALMAS VAGY ZSÍRLESZÍVÁSRA?

Zsírleszívás alkalmazása az alábbi problémák megoldására:

Számos oka van annak, hogy a férfiak a zsírleszívás mellett döntenek:

  • Makacs zsírterületekkel rendelkeznek, amelyek ellenállnak a diétának és a testmozgásnak.
  • Aránytalan zsíros területek – azoknál a férfiaknál, akik hajlamosak zsírt raktározni a hasi területen, ami önbizalomhiányt és rossz közérzetet okoz
  • Egy kontrolláltabb étkezési vagy testmozgási rendszer „indítása” a cél, életmódváltás.
  • gyakran csak a nem kívánt zsír eltávolítása elegendő az egészségesebb életmódra való áttéréshez
M2Med BLOG - Férfi zsírleszívás

Kinek van szüksége zsírleszívásra?

Az ideális zsírleszívásra alkalmas jelölt nagyjából megfelelő testsúllyal, de makacs zsírlerakódásokkal rendelkezik, amelyek eddig nem reagáltak a megfelelő étrendre és a célzott edzésre sem. A zsírleszívást nem szabad súlycsökkentési műveletnek tekinteni, mivel a leszívott zsír tömege a teljes testtömeghez képest egyébként nagyon kicsi. A jól elvégzett zsírlerakódások eltávolításával a ruhák jobban illeszkednek, és az alak arányosabb, ami jelentős fogyás látszatát keltheti.

M2Med BLOG - Férfi zsírleszívás

A zsírleszívás során a zsírsejtek véglegesen eltávolításra kerülnek a kezelt területről, hogy új testformát hozzanak létre, a zsírleszívással eltávolított zsírsejtek nem nőnek vissza. Ez azt jelenti, hogy az eredmények többé-kevésbé tartósak, ha a páciens a beavatkozás után egészséges életmódot folytat, beleértve a helyes étrendet és a testmozgást, akkor karban van tartva és nem kell a visszahízástól tartania.

Ha a zsírleszívás után mérsékelten meghízik, akkor a teste egyszerűen az új testforma nagyobb változata lesz. Azonban ha a zsír eltávolítása után jelentősebb súlynövekedés következik be, a szervezet a felesleges zsírokat újra elosztja a fennmaradó sejtek között. Tehát pl. ha zsírleszívást hajtanak végre a hason és jelentős súlygyarapodás következik be ezt követően, akkor a gyomor viszonylag lapos marad, viszont a combokon és a deréktájon a zsírsejtek megnövekedhetnek, hogy ezt kompenzálják. (= eltorzul a test formája)

Tehát a válasz arra, hogy „mennyi ideig tart a zsírleszívás” az, hogy a kezelt területre lényegében örökké, de ha jelentős súlygyarapodás történik a beavatkozás után, akkor a test többi zsírsejtje megnövekszik, hogy ezt kompenzálja.
M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty