BLOG

Hihetetlen, de már 20 éves a b⚬t⚬x kezelés

M2Med Blog - Hihetetlen, de már 20 éves a botox kezelés

Nehéz elhinni, hogy a B⚬t⚬x Cosmetic, az injekciós csoda, amely oly sok ember életét – és arcát – megváltoztatta, már 20 éve áll a nyilvánosság rendelkezésére.
A híres ránctalanító készítmény 2002. április 15-én kapta meg az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) első jóváhagyását ideiglenes esztétikai kezelésként, mivel átmenetileg javította a szemöldökök között elhelyezkedő, közepesen súlyos vagy mély glabella ráncok megjelenését.

Azóta két további esztétikai javallatot is kapott – 2013-ban és 2017-ben –, így ez az egyetlen olyan jóváhagyott neurotoxin, amely három területen javítja a közepes és súlyos ráncok: a szemöldök közötti ráncok, a szarkalábak és homlokráncok megjelenését. Valószínűleg nem sokan tudják, hogy először 1978-ban tesztelték ezt a szert, és 1989-ben már az FDA jóváhagyta a szemkörnyéki gyógyászati ​​használatra.

Az elmúlt 20 évben sok minden változott, mégis a fiatalság-helyreállító injekció továbbra is a nem sebészeti kozmetikai kezelések kiemelkedő sztárja maradt.

Azóta nagyot változtak a technikák, és hihetetlen, hogy egy neurotoxin fehérje milyen elképesztő módon változtatta meg az esztétikai orvoslás területét.

Az orvos társadalomban sokan voltak, akik a szakmai dokumentációkra alapozva már több éve használta, és az engedélyezésekor hihetetlenül örültek, hogy végre engedélyt kaptak a világ egyik legnépszerűbb injekciójának használatára. Abban az időben a kozmetikai bőrgyógyászat keveset tudott kínálni a pácienseknek, és ez akkor örökre megváltozott. Sikerült megvitatni az új felhasználási módokat, és kombinálni a már elérhetővé váló töltőanyagokkal.

A B⚬t⚬x Cosmetic bevezetése 20 évvel ezelőtt valójában teljesen megváltoztatta a kozmetikai világot. Az injektálható neurotoxinok, mint például a B⚬t⚬x, a kozmetikai kezelések izgalmas univerzumának legkedveltebb felhajtói. A Tengerentúlon évente több mint 10 millió ember részesül injekciós kezelésben – ez több, mint az összes többi kozmetikai kezelés együttvéve. A B⚬t⚬x volt és továbbra is maradt az úttörő. Azok, akik kipróbálták, elkerülhetetlenül megszerették, magabiztossá és rendszeres B⚬t⚬x-fogyasztókká váltak. Ezek a páciensek idővel bátrabban belevágnak a lézeres és plasztikai sebészeti kezelésekbe is.

A B⚬t⚬x kozmetikai felhasználásra való jóváhagyása forradalmasította az ipart. Ez volt a kezdete a kozmetikai lézerek, kollagén injekciók és a B⚬t⚬x széles körű használatának is, ahol a közönség ambuláns alapon, minimális munkából való kieséssel, vagy akár anélkül hozzáférhetett az ilyen kozmetikai eljárásokhoz.

Akkoriban az egyetlen injekciós eszköz még a korai szakaszában lévő kollagén volt. A B⚬t⚬x 2002-ben jelent meg a piacon, és megváltoztatta a játékot.
Ne feledjük el azt sem, hogy akkoriban sok olyan rémhír látott napvilágot, miszerint “ezek a kezelések állandó aggodalomra adnak okot, mert egy injekció beadásával botulizmusban meghalhat a páciens.” Húsz évvel ezelőtt sokan nem bíztak benne. Azt lehetett hallani, hogy „nem hisznek a B⚬t⚬xban”, vagy azt, hogy “a betegek aggódtak, hogy méreg”. Mindenki tétovázott, vagy titokban tartotta még a házastársa és barátai előtt is. Szerencsére már az elején sikerült ezeket a félreértéseket tisztázni és az azóta eltelt 20 év bebizonyította, hogy a b⚬t⚬x valójában páciensek millióinak jelenti a nyugodt, boldog és fiatalos életet. Azóta a B⚬t⚬x orvosilag sok beteg életét megváltoztatta, és a kozmetikai felhasználás exponenciálisan megnövekedett, így messze a világ első számú kozmetikai eljárásává vált. Izgatottan várom, hogyan fog kinézni ez a generáció a következő 30 évben, mivel ezzel sokkal több lehetőségünk van az öregedéssel járó változások megelőzésére.

Mi sem bizonyítja a botox csodás hatását jobban, mint az, hogy a szakmánkban kevés olyan orvost találni – ha egyáltalán létezik ilyen :), aki nem alkalmazza a b⚬t⚬x-kezeléseket saját magán, vagy közvetlen környezetében, hozzátartozóin.

20 évvel ezelőtt még arra összpontosított az orvostudomány, hogy „lefagyassza” az emberek homlokát. Most B⚬t⚬xot használunk a ráncok kezelésére és megelőzésére anélkül, hogy mesterséges, fagyos megjelenést nyújtanánk. Ezen kívül jobban összpontosítunk a B⚬t⚬x művészi használatára pl. a szemöldök emelés és formálás területén. Emellett továbbra is rengeteg felhasználási területet találunk, mint például a megnagyobbodott rágóizmok kezelése, az arc karcsúsítása, a gumiszerű mosolyok kezelése, a kavicsos áll kezelése, a szájzug felfelé fordítása, az ajak kifelé fordítása és a nyak vonalvezetése és még sorolhatnánk. Végzünk „Baby B⚬t⚬x kezelést” is, ahol kisebb mennyiségeket adunk fiatalabb pácienseknek a finom ráncok megelőzésére és kezelésére.

Megfigyelhető, hogy a fiatalabb generáció nagyon okosan és tudatosan használja ezt az anyagot: nem a vonalak eltüntetésére használja, hanem nagyon világosan megértette, hogy ez egy megelőző intézkedés, és nem a homlok lefagyasztásáról van szó. Mindannyian természetes eredményekre vágyunk, mindannyian mimikára vágyunk; nem akarunk mély ráncokat későbbi életünkben sem, és itt jön a képbe a B⚬t⚬x. Határozottan látunk változást a B⚬t⚬xot használó generációk között. Átlagos betegpopulációnk jelenleg kezd eltolódni ebben az érában a 20-as, 30-as éveiben járók felé.

A B⚬t⚬x akkoriban határozottan forradalmi újítás volt, és örülök, hogy felajánlhatom ezt most, még 20 évvel később is. Valóban nagyszerű, non-invazív kezelési lehetőséget biztosít a betegeknek bizonyos területeken előforduló ráncok kezelésére, valamint a migrén és a túlzott izzadás enyhítésére egyaránt. Az injekciós technikák sokat változtak, szinte hétről-hétre jelennek meg újabb fantasztikus módszerek. Most már képesek vagyunk modulálni a toxin hatását, hogy elkerüljük a „fagyott arc szindrómát”, és ehelyett gyönyörű, lágy és természetes eredményeket biztosítunk kevesebb finom barázdával és ránccal.

Manapság az emberek már nyíltan beszélnek a kezeléseikről és a B⚬t⚬x-szal kapcsolatos tapasztalataikról barátaiknak, családtagjaiknak és munkatársaiknak.
Az emberek sokkal tájékozottabbak a B⚬t⚬x kérdéseivel és megértésével szemben. Ez orvosként üdítő tapasztalni, hiszen jó dolog hozzáértő, intellektuálisan kíváncsi páciensekkel foglalkozni.

Egyre több szolgáltató végez injekciós fiatalító kezeléseket, mint korábban. Egyes szolgáltatók úgy érzik, hogy ez valamelyest áruvá tette ezt a szolgáltatást, de mi ennek az ellenkezőjét érezzük. Szerintünk ez segít megkülönböztetni a tapasztalt, okleveles esztétikai szakembert a nem hozzáértő injektoroktól, akik esetleg praxisuk más részeit szeretnének ezzel kiegészítve támogatni.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty