BLOG

Arcplasztika után is szükséges a töltés? Biztos lehetsz benne!

M2Med Blog - Arcplasztika után is szükséges a töltés? Biztos lehetsz benne!

Arcfelvarráson gondolkodsz? Akkor ezt mindenképp olvasd el.
Egyes arcplasztikai kezelésen átesett páciensek körében az a tévhit él, hogy a műtét után már készen is van egy életre, nincs szükség töltőanyagokra, injekciókra vagy akár lézeres kezelésre. Nos, ez nem egészen így van.

Az arcplasztika sem old meg sajnos minden életkorral kapcsolatos problémát. A plasztikai sebészként kötelességünk felvilágosítani a pácienseket az eredményeik non-invazív kezelésekkel történő megőrzésének előnyeiről, mivel egyes páciensekben az a tévhit él, hogy az arcplasztika elvégzésével már örökre lemondhatnak az injekciós töltőanyagokról.

M2Med Blog - Arcplasztika után is szükséges a töltés? Biztos lehetsz benne!

Ebben a bejegyzésben igyekszünk végigvenni minden okot, amiért fontos, hogy az arcplasztika után se hagyd abba az injekciós töltőanyagokkal végzett fiatalító kezeléseket.

Ha úgy gondolod, hogy egy arcplasztika kisimít, eltüntet minden egyes vonalat, ráncot és a formátlan, csontos arcokat is felfújja, ki kell ábrándítsunk. Sajnos egyetlen plasztikai sebészeti eljárás sem képes megállítani a gravitáció és az öregedés hatásait. Csak újraindítani tudjuk az órát, de soha nem állíthatjuk le.

Bár a műtét feszesíti a bőrt azáltal, hogy fiatalosabb helyzetbe emeli és javíthatja a megereszkedett bőrt az arc és állkapcs vonalában, de a mélyebb redőket és az elnehezült nyak érzékeny bőrét már nem tudja teljesen kisimítani. A mozgással összefüggő ráncokat nem lehet ezzel úgy blokkolni, mint ahogy arra a neuromodulátorok képesek, vagy térfogatot adni a bőrnek, mint ahogy azt a töltőanyagok teszik. (kivéve persze ha zsírt használunk erre).
Ennek ellenére kijelenthető, hogy az arcplasztika az arc öregedésének legátfogóbb kezelése, s bár általában csökkenti az általános fiatalító kezelések számát, nem teszi szükségtelenné a továbbiakban a töltőanyagok, vagy a botox injekciók használatát, a bőrfiatalító lézeres kezelést vagy akár a napi bőrápolást sem helyettesíti.

Ami magát a bőrt illeti, mivel az arcplasztika nem javítja vagy változtatja meg a bőr alapvető jellegét, ezért szükség lehet egy ún. “újrafelszínezési eljárásra”.

Miért nem ajánlott lemondani az injekciós készítményekről és a töltőanyagokról arcplasztika után sem?

Az öregedés nem egydimenziós történet, és így a megoldásai sem azok, ezért a legtöbb plasztikai sebész egyetért abban, hogy a töltőanyagok és fiatalító injekciók valószínűleg a beavatkozás utáni is az öregedésgátló rutin részét képezik majd. A műtét persze lehet a csúcs ezeket a lehetőségeket tekintve, azonban gyakran olyan hosszú távú megoldást kell megvalósítani a különböző kezelésekből, amelyek az öregedés jeleit már csírájukban elfojtják. A páciensek továbbra is öregszenek és a bőrük még arcplasztika esetén is veszít térfogatából. A töltőanyagok és a fiatalító injekciós készítmények segítenek megfordítani ezt a hatást, és gondoskodnak az állandó karbantartásról.

Rengeteg sebész támogatja a saját zsírral való feltöltést az arcplasztikával együtt, de nem minden páciens alkalmas erre a beavatkozásra – itt jönnek szóba a térfogatnövelő töltőanyagok. Még ha a zsírbeültetés az arcplasztika egyik összetevője is, egyes betegeknek műtét után további töltőanyagra van szükségük a természetes teltség érdekében. Ez mindig attól függ, hogy kinél mennyi zsír szívódott fel, és mi maradt meg. Az M2Med-ben Marjas doktor úr a világszerte ismert és alaposan dokumentált Juvéderm töltőanyagait, leggyakrabban a Volumát részesíti előnyben, mert tapasztalatok szerint és a visszajelzések alapján ez a legjobb hatású a mély lágyrészek feltöltésére és liftingre 40 fölötti pácienseknél és ez tart legtovább.

Arcplasztika után is maradhatnak ráncok?! Hogy is van ez?

Az arcplasztika célja az arc mélysíkjainak megfiatalítása, ami viszont javítja a bőr helyzetét. Ez az arcplasztika alapkoncepciója.
A ráncos, laza bőr eltávolítása ellenére az arc gyógyulását követően mégis maradhatnak ráncok. Azt szoktuk mondani, hogy a barázdák és ráncok 50%-os korrekciója a reális az arcplasztika után. Ez azért van így, mert maguk a ráncok nem célpontjai az eljárásnak.
Sok felesleges bőr eltávolítása számos mélyebb ráncot eltüntet. Legtöbbször azonban a finom vonalak és ráncok hátramaradnak. Ezeket általában kiegészítő lézerrel, zsírbeültetéssel vagy a fent említett töltőanyaggal kezeljük az életkorral összefüggő térfogatcsökkenés korrigálása érdekében. Ha a volument idővel nem növeljük, fiatalos lesz ugyan az alap, de a páciens arca az életkor előrehaladtával beesettnek, túl csontosnak, így idősebbnek tűnhet.

Mikor van tehát itt az ideje, hogy egy arcplasztika után újra töltőanyaggal kezeljenek?

Ahogy minden eset egyedi, minden páciens (és bőre) más és más, ezért minden esetben a szakavatott sebész engedélyétől függ, mikortól folytathatók az injekciós kezelések. Általánosságban 3-6 hónapos időtartam után történik, de ez egyénenként változó, mivel a műtét okozta duzzanatnak teljesen le kell csillapodnia. Lehetetlen ezt előre megjósolni, annyira függ az arc jelenlegi térfogatától, az arcplasztika okozta duzzanatoktól, azok regenerálódási idejétől és a megfiatalodott arc és sejtjei újjáéledésétől.

Mindenesetre az biztosan kijelenthető, hogy a facelift utáni töltőanyag kezelésekhez sokkal kevesebb mennyiség befecskendezése elegendő. A legtöbb páciensünk gondosan kezeli azokat a területeket, (például a szájzug területét, ahol a vonalak meglehetősen ellenállóak lehetnek). A faceliften átesett pácienseknek gyakran ugyanúgy folytatniuk kell a szokásos adag neuromodulátorral való arckezelést, hogy távol tartsák a homlok ráncait, vagy a szarkalábakat.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty