BLOG

Miért olyan költséges egy arcplasztika?

M2Med Blog - Miért olyan költséges egy arcplasztika?

Tényleg közel egymillót kell költeni egy arcplasztikára, hogy jó eredményt érjen el?! Vajon a drágább mindig jobb?
Az arcplasztika soha nem volt olcsó, és egyre növekednek az árak. S bár az arcplasztika átlagos költsége mindig többszázezer forintra rúgott, számos plasztikai sebész, különösen a (közösségi) médiában ismertek, akár hét számjegyű díjat is felszámíthat a műtétért. Egy oly áhított Hermes Birkin táskáéval vetekedő árú plusz költség valóban indokolt?

Hogy könnyebben megértsd az emelkedő árfolyamokat, megpróbáljuk végigvenni, mely tényezők azok, amelyek egy normál facelift árát akár megkétszerezhetik.

M2Med BLOG - Mely országokban végzik a legtöbb plasztikai műtétet?

Nem, a drágább nem mindig jobb

A legzseniálisabb hollywoodi plasztikai sebészek némelyike ​​felárat kér szakértelméért. Megértjük, hogy esetleg a névért többet kell ezért fizetni, de különbséget kell tenni az ízlésesen magasabb ár és az abszurd ár között. És persze a hazai sebészeknek sincs szükségük Beverly Hills-i vagy Park Avenue-i címre ahhoz, hogy magas árakat szabjanak.

A hét számjegyű arcplasztika okának legalább annyira – vagy több – köze van a gazdasághoz, mint az orvostudományhoz. Korlátozott számú (jó) sebész áll rendelkezésre, tehát a “kínálat” alacsony az arcplasztika iránti kereslethez képest. El kell ismerni, hogy egyes orvosok bizony komoly időt töltenek azzal, hogy a saját kifejlesztett technikáik alapján dolgozzanak, ami kemény költségekkel és értékvonzatokkal jár.

Az arcplasztika iránti vágy azonban továbbra is erős. A világjárvány utáni sok páciens készen áll az arcplasztikára és más fiatalító és szépítő kezelésre, egyszerűen azért, mert megtehetik. A gazdaság pedig úgy működik, hogy ha elég ember hajlandó többet fizetni egy arcfelvarrásért, az felfelé viszi az árat a teljes piacon.

Rengeteg páciens továbbra is jelentős pénzt áldoz az arcplasztikára. A tengerentúli gazdag betegek az Instagramon látott amerikai plasztikai sebészeti eredményeket keresik – és dollár-százezreket is hajlandóak fizetnek érte.

Milyen tényezők befolyásolják még az árat?

A közösségi média státusz, a készségek és a szakértelem befolyásolhatja a díjakat, az érzéstelenítés és a műtő költségek (általában az árba beépítve) pedig a költségeket is befolyásolhatják. Ezeken a költségeken túl jönnek a kiegészítők díjai. Az arcplasztika gyakran olyan eljárásokkal párosul, mint a zsírbeültetés, az állbeültetés, a szemöldökemelés, a blefaroplasztika, a nyaki zsírleszívás vagy a lézeres kezelés, hogy természetes hatású eredményeket érjenek el. Ezek a komoly műtétek mind növelik az arcplasztika általános árát.

A sebészeknek számolniuk kell a praxis működtetésének költségeivel is, amelyek továbbra is az egekbe szöknek. Minden fronton infláció tapasztalható, beleértve az orvosi ellátást, a működési költségeket és a személyzet költségeit is. Így egyes sebészek azért emelik a díjaikat, hogy ezt kompenzálják.

Vagy ott vannak az olyan műtét előtti és utáni kezelések, amelyeket érdemes fontolni, mint például a lézeres kezelések a gyógyulás felgyorsítása érdekében. Egyes sebészek ezeket beépítik a teljes árba, míg mások ezért külön díjat számítanak fel.

Végül, ne felejtsük el a sebészet helyét sem. A nagyobb városokban tevékenykedők többet számolnak fel, egyszerűen azért, mert a megélhetési költségeik általában magasabbak. Ezek a számok mind bele vannak kalkulálva az eljárási költségekbe, hogy a praxis működőképes maradjon.

Valóban megéri súlyos százezrekkel többet fizetni arcplasztikára egyes orvosoknál?

A boldog és elégedett betegek valószínűleg azt mondják, hogy egy jól sikerült arcplasztika bármennyit megér. Természetesen sok túlzóan magasra árazott műtét hoz kiváló eredményt, de előfordulhat még a hét számjegyû facelift után is, hogy a páciensnek további „korrekcióra” van szüksége.

Sőt az is előfordul, hogy azok a páciensek, akik egyébként megengedhetnék maguknak a legmagasabb árat is, azt mondják, hogy ez egyszerűen nem ér nekik ekkora beruházást. Léteznek olyan páciensek is, akik attól érzik magukat biztonságban, attól elégedettebbek, hogy magasabb díjat fizetnek. Ezek a páciensek azt hiszik, csak mert valami drága, akkor az a legjobb.

Minden plasztikai sebész sok-sok évet tölt el tanulmányokkal, sőt, ez a szakma egy életen át tartó tanulásról szól. Minden héten új módszerek, új technikák, új anyagok jelennek meg, amelyek naprakész ismeretet követelnek. A plasztikai sebészeti berendezések, a műszerek, a diagnosztikai eszközök felfoghatatlan beruházást igényelnek. Egy modern, mindennel felszerelt plasztikai sebészeti műtő és rendelő működtetése súlyos milliókat  tesz ki, nem beszélve a műtét során jelen lévő, a beavatkozásban tevékenyen közreműködő sebész(ek), aneszteziológus, szakképzett asszisztensek béréről.
Ahogy bármely más szolgáltatási területen, az itteni árakat is nagyban befolyásolja a szakértelem, a gyakorlat, a pályán eltöltött évek száma, a presztízs, az elfoglaltság és a legújabb, innovatív technológia alkalmazása egyaránt.

Minden orvos maga dönti el, hogyan és milyen tényezőket figyelembe véve árazza szolgáltatását. Ahogy minden páciens maga dönti el, miért és mennyit hajlandó fizetni. Bármi is a motiváció a páciens orvos választása során, mindig az a legfontosabb, hogy a páciens bízzon az orvosában. Az orvos-beteg bizalom már fél siker egy beavatkozás során. És ez így van rendjén.

Kíváncsi vagy, hogy az M2Med-nél mennyibe kerül egy arcplasztika műtét? Az ÁRAK-ra kattintva megtekintheted aktuális tarifáinkat.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty