BLOG

Hogyan lehet eltűntetni a régi hegeket?

M2Med Blog - Hogyan lehet eltűntetni a régi hegeket?

Van esély minimalizálni a régi hegek megjelenését?
Igen, meg lehet csinálni!

Egy friss heg nagyobb eséllyel válik a bőr láthatatlan részévé, ha azonnal és jól kezelik, de mi a helyzet a régi hegekkel? Eltűntethetők?

M2Med Blog - Hogyan lehet eltűntetni a régi hegeket?

Mikor van már késő a hegkrémek és gélek használatához? Mi van, ha a hegeink idősebbek egy évnél, öt évnél vagy akár egy évtizednél is? A szakértők szerint még nem késő így sem kisimítani őket. Számtalan technika létezik a régi hegek minimalizálására az arcon és a testen egyaránt. Íme, amit tudnod kell ezügyben:

Mikor számít egy heg „réginek”?

Általában körülbelül egy évbe telik, mire a heg beérik. Egy év elteltével a heg már réginek tekinthető.

Egy másik módszer a heg érettségének mérésére a szín monitorozása. A klinikai megjelenés is megbízható mutató. A legtöbb „új” heg bizonyos fokú kipirosodást mutat. Ha egy heg fehér a világos bőrűeknél, vagy sötét a színes bőrűeknél, akkor már érett.

Mit kell használni a friss sebeken, mielőtt hegessé válnának?

A korai hegesedés kockázatának minimalizálása érdekében elengedhetetlen a megfelelő sebkezelés. Gyakran ajánlunk gyógyító kenőcsöket az új, tiszta sebekre. A sebek gyógyulását elősegítő egyéb termékek közé tartoznak a sebgyógyító tapaszok is. Ha meggyógyultak, azt javasoljuk a betegeknek, hogy az első 4-6 hétben naponta használjanak szilikon krémeket vagy szilikon tapaszokat a szép gyógyulás érdekében.

Miért fontos a hegeket azonnal, még idejében kezelni?

Az új hegek minimalizálása érdekében először meg kell győződni arról, hogy a felület nem feszül. Amint bármilyen eljárás után kezeljük a hegeket, legyen az arc vagy test bármely része, jobb eredményeket érhetünk el. Ha havonta vaszkuláris lézerrel kezeljük a hegeket, valamint a páciens naponta néhányszor átmasszírozza a hegeket és bekeni szilikon krémmel, csodás eredmény várható.

Mit lehet tenni az egy évnél régebbi hegekkel?

A lézerterápia és az antimetabolitokkal végzett injekciók segíthetnek a régebbi hegek eltüntetésében. A kidomborodó vagy hipertrófiás hegek esetén Kenalog szteroid injekciókat vagy 5-fluorouracilt adunk be, ezekről kimutatták, hogy csökkentik a hipertópiás hegképződést.

Régebbi hegek esetén elsősorban a microneedlinget javaslom, amely kiválóan működik aknés hegek és striák esetén is. Keloid hegek esetén ezeket Kenalog szteroidokkal fecskendezzük be, és lézeres kezeléseket használunk a régi hegszövetek feltörésére. A keloidok legjobb gyógymódja a képvezérelt felületes sugárterápia, amely három alkalommal végezhető el.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty