BLOG

Így változtasd meg közösségi média szokásaidat egy jobb önkép érdekében

M2Med Blog - Így változtasd meg közösségi média szokásaidat egy jobb önkép érdekében

Ha úgy véled, hogy testképzavarod lehet, kérj segítséget egy mentális problémákkal foglalkozó szakembertől. De még ha nem is rendelkezel az orvosi értelemben vett testképzavarral, és mégis úgy érzed, hogy a közösségi médiában való jelenléted túlzottan foglalkoztat, csak a hibákat látod magadon, akkor lépéseket tehetsz annak érdekében, hogy egészségesebb kapcsolatot alakíts ki ezekkel a platformokkal. Mutatjuk, hogyan:

M2Med Blog - Így változtasd meg közösségi média szokásaidat egy jobb önkép érdekében
M2Med Blog - Így változtasd meg közösségi média szokásaidat egy jobb önkép érdekében
M2Med Blog - Így változtasd meg közösségi média szokásaidat egy jobb önkép érdekében

Légy realista

Nyilván nem fogod törölni az összes közösségi média-fiókodat. És azért van ennek számos pozitív oldala is, hogy csak a kapcsolattartást említsük. Ehelyett gondolj a tudatos használatra. Hogy hogyan lehetsz tudatos, amikor bekapcsolod? Ahelyett, hogy gépiesen megragadnád a telefont az összes üres pillanatodban – pl. a WC-n ülve, a buszon utazva, vagy várakozás közben, tedd fel magadnak a kérdést, hogy valójában miért nyitod meg az alkalmazást, mit szeretnél?

 

Mérd fel önértékelésedet

Ez némi önvizsgálatot igényel, de hasznos gyakorlat. Vedd számba életed azon főbb területeit, amelyek alapján meg tudod fogalmazni, valójában ki is vagy. A virtuális valóság és a filterezett képek megszállottságának világában érdemes időről-időre emlékeztetni magad arra, hogy több vagy, mint csak a külsőd, még ha elcsépeltnek is hangzik, ez nagyon fontos!

 

Adj egy kis szünetet magadnak

Sokszor adódik olyan helyzet, hogy amit magunkra mondunk, vagy magunkról gondolunk, másra soha nem mondanánk, mert megbántanánk vele. De akkor magadra miért?! Szakemberek azt javasolják, hogy napi egy-két percet gyakorolj mindfulnessre. Koncentrálj azokra a gondolatokra és érzésekre, amelyek felbukkannak a fejedben, és kritikusak a megjelenéseddel kapcsolatban. Vedd észre őket, de ne ítélkezz és ne kritizáld magad amiatt, hogy rendelkezel velük. Az emberi lét része a tökéletlenség.

 

Ne lépj fel a szerkesztő appokra, ne is kezd filterezni

Ha még nem kezdtél el szűrőket használni vagy alkalmazásokkal szerkeszteni, ne is kezdd el, mert függőséget és torz énképet okozhatnak!

 

Fontold meg a hírcsatornád szűrését

Lehetetlen elzárkózni a társadalom által diktált szépség normákról szóló üzenetek elől, és nem is szabad arra törekedni, hogy ezeket mindenáron elkerüld. De mértéket kell tartani. A végső cél az, hogy lássuk ugyan ezeket a posztokat, de ne hasonlítsuk össze magunkat velük. Ha a közösségi média hírfolyamodat elárasztják olyan emberek, akik miatt rosszul érzed magad, kérdezd meg magadtól, mégis miért követed továbbra is őket?! Érdemes lehet más olyan bejegyzéseket követni, amelyek erősítik a pozitivitást, és nem ennyire képközpontúak.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty