BLOG

Mit nem szabad BOTOX® és töltőanyagok után

M2Med Blog - Mit nem szabad BOTOX® és töltőanyagok után

Ha kivételes injektálható eredményeket szeretnél elérni, ne hagyd figyelmen kívül az utókezelési folyamatot sem. A “munka” nagy része a Klinikánkon megtörténik, azonban az, amit a kezelést követő órákban és napokban teszel, nagyban befolyásolhatja, hogy milyen gyorsan gyógyulsz, mennyire lesznek tartósak az eredmények, és mennyire lesz kielégítő a végső eredmény.

Ebben a blog bejegyzésben megosztjuk, mit ne tegyél a BOTOX és a hialuronsavas ráncfeltöltés után, hogy a lehető legjobb eredményt érd el.

M2Med Blog - Mit nem szabad BOTOX® és töltőanyagok után

❌ Intenzív edzés, fizikai munka kerülendő

Az azonnali erőteljes testmozgás növelheti a vérnyomást, és súlyosbíthatja a duzzanatot és a véraláfutásokat. Noha ezek a mellékhatások teljesen normálisak, különösen a töltőanyagokkal történő kezelések után, ha legalább 1-2 napig csak lazítasz, minimálisra csökkented őket, és még gyorsabban gyógyulhatsz. Várj 24-48 órát, hogy felvedd a szokásos lendületes rutint, és addig max könnyű kardió mozgást végezz, pl. sétálj.

 

❌ Fogászati ​​kezelést ne ilyenkor végeztess

A fogászati ​​​​kezelés növelheti a fertőzés kockázatát, ha a szád körüli területbe fecskendeztünk injekciót, különösen ajakfeltöltés esetén. Az ajkakra gyakorolt ​​nyomás eltorzíthatja a töltőanyagok elhelyezkedését, mivel a terület még gyógyul és a befecskendezett anyag ülepedik. Természetesen, ha sürgős beavatkozást kell végeztetni, az érthető, de ha teheted, várj legalább 2 hetet a botox / hialuronsavas kezelés után, hogy megejtsd a következő fogorvosi látogatásodat.

❌ Vérhígítók, fájdalomcsillapítók szedése nem ajánlott

A vér hígítása növeli a véraláfutások esélyét. S bár előfordul, hogy az injekció beadása utáni enyhe fájdalmat, vagy kellemetlen feszülést tapasztalsz, ennek enyhítésére pedig csábító lehet az aszpirin vagy ibuprofén bevétele, mégis azt javasoljuk, legalább 2 napig előtte és utána ne szedj ilyen gyógyszert.

Ha mégis kellemetlenséggel járna a kezelés utáni időszak – nagyon ritkán fordul elő – annak kezelésére is van lehetőség. Az acetaminofen (Tylenol®) nem rendelkezik vérhígító hatással. Ha szükséges, a kezelés előtt és után is szedhető, és valószínűleg ez tökéletesen enyhíteni is fogja az esetleges kényelmetlenségeket.

 

❌ Alkoholt fogyasztani tilos

Az alkoholfogyasztás is hasonló hatással jár, mint az előzőek, növeli a véraláfutások kialakulásának esélyét. Ha az injekció beadása előtt és után 2 nappal kihagyod azt a pohár bort a vacsora mellé, az segít a kezelt területnek a lehető leggyorsabban visszanyerni a rugalmasságát.

 

❌ Dohányozni nem ajánlott

Míg egyes szakértők azt mondják, hogy a kezelés után nem árt a dohányzás, a tanulmányok azt sugallják, hogy a dohányzás növelheti a fertőzések kockázatát a bőrtöltőanyaggal való kezelést követően. Mindenesetre azt ajánljuk, hogy kerüld a dohányzást vagy a dohányzók közelében való tartózkodást közvetlenül a kezelés után. Nemcsak a bőr töltőanyagaira lehet káros hatással, de mindenképpen károsítja a bőrt.

 

❌ Ne masszírozd, ne piszkáld a kezeld területet

A kezelést követően a töltőanyagok és a botox elhelyezkedése – helyén maradása – érdekében a kezelt területet ne masszírozd, ne dörzsöld, ne vakard, mert ezzel véraláfutást, mellékhatásokat okozhatsz, nem beszélve arról, hogy a befecskendezett anyag elvándorolhat, és akkor oda a várva várt eredmény! Ha ajakfeltöltésen estél át, ne rágd a szádat, ne csücsöríts, ne igyál szívószállal néhány napig és igen, tartózkodj pár napig az orális szextől is, kíméld a szádat.

 

❌ Kerüld a magas hőmérsékletű helyiségeket, a tűző napot

A gőzkabinok, a szaunák, a forró zuhanyok és az izzasztó edzések mind kerülendők a kezelést követő napokban, mert kockázatot jelentenek. A nagy hő hatására az erek kitágulnak, ami meghosszabbíthatja a töltőanyagok okozta duzzanatot. A legjobb, ha kerülöd pár napig a magas hőmérsékletű helyiségeket, legalább 24-48 órán át. Ha közvetlenül a kezelés után zuhanyozni szeretnél, ügyelj arra, hogy a víz langyos legyen.

Figyelj arra, hogy az ajakfeltöltés után a kezelt területet hűtsd. A leghatékonyabb, ha egy rongyba tekersz jeget, és azzal érinted körbe nagyon finom mozdulatokkal az ajkadat. Ez segít enyhíteni a duzzanatot, viszketés, feszítő érzést vagy véraláfutást a töltőanyaggal kezelt területen.

 

❌ Kerüld a sminkelést

Tedd félre ajakbalzsamodat, szájfényedet vagy kedvenc rúzsodat az ajakinjekciós kezelést követő 24 órában – az ajakkészítmények ugyanis negatív reakciót válthatnak ki a töltőanyagokkal, különösen akkor, ha az ajkad a kezelést követően duzzadt vagy véraláfutásos. Ha valóban viselned ell valamit az ajkak feltöltése után, ajánlunk neked egy gyengéd, SPF-et is tartalmazó terméket.

Kerüld az illatosított tisztítószereket is az ajkakon vagy környékén. Az arc és a száj szennyeződéseinek eltávolításához próbálj meg gyengéd lemosót használni vagy steril alkoholos törlőkendővel töröld át a területet. De legyél nagyon óvatos, amikor ezt használod, mert csíphetik a bőrödet.

A sminken kívül kerüld ilyenkor a lézeres arckezeléseket legalább két hétig a töltőanyag injekció beadása után. A lézer hője ugyanis lebonthatja a bőr töltőanyagait, és sokkal gyorsabban felszívódik, mint ahogy kellene.

 

❌ Hosszabb ideig tartó fekvés nem javasolt

A BOTOX kezelés után tegyél meg mindent annak érdekében, hogy a nap hátralévő részében, vagy legalább a következő néhány órában egyenesen maradj. A lefekvés hatására a termék nem kívánt területekre vándorolhat, ami potenciálisan nem kívánt (és ritka) mellékhatásokat, például lógó szemhéjakat okozhat.

 

❌ Ne repülj legalább 1 hétig

Az ajakfeltöltés után legalább egy hétig kerülni kell a repülést. Ennek az az oka, hogy a síkban lévő légnyomás ronthatja a frissen beadott ajakfeltöltők okozta duzzanatot és véraláfutást.

A légnyomás emellett kiszárítja a testet és a bőrt, ami nem jó, ha növelni szeretnéd az ajkaid térfogatát. A hialuronsavas dermális töltőanyag vonzza a vizet a szervezetben, hogy segítsen beilleszkedni az anyagnak az ajkak szöveteibe, ezért fontos, hogy sok vizet igyál, és egyelőre maradj a földön.

 

❌ Kerüld a fűszeres, forró ételeket és italokat

Ha a töltőanyag beadása után az ajkad megduzzad, a legjobb, ha 24-48 óráig kerülöd a fűszeres ételeket vagy forró italokat. A fűszeres és savas ételek szúró vagy égő érzést okozhatnak, különösen akkor, amikor az ajkak még gyógyulási szakaszában vannak.

A forró vagy meleg italok általában nem okoznak problémát, de az ajkad a kezelés után is zsibbadni fog kicsit, nem érzed rendesen és megégetheted magad. A forró italok szintén ronthatják a duzzanatot az ajakfeltöltés után, ezért maradj szobahőmérsékletű víznél és a hideg pakolásnál, hogy megőrizd biztonságodat.

További javaslatunk az, hogy olyan ételeket fogyassz, amelyeket könnyű enni és rágni, mert így kevésbé valószínű, hogy ezzel megnyomod vagy megharapod a szádat. Ezen kívül fontos, hogy kerüld a finomított szénhidrátokat, a magas nátrium- vagy cukortartalmú ételeket, mert ezek növelhetik a véraláfutások és duzzanatok kockázatát, ha ajakfeltöltést kaptál .

❌ Ne várj azonnali eredményt

Ne feledd, hogy a töltőanyagok az első néhány napban duzzanatot okoznak, és a BOTOX is körülbelül 5 napon belül hat. Tegyél meg minden tőled telhetőt annak érdekében, hogy elkerüld az első héten tapasztalt látvány megítélését, mert azok nem tükrözik a tényleges eredményt. A 2. és 3. héten már kezd látszani, mire számíthatsz a végleges verziónál.

Ezekben a blog bejegyzésekben többet is megtudhatsz a BOTOX és a töltőanyagokkal történő kezelések eredményeiről, valamint ezeknek a termékeknek a különbségeiről.

Ha szeretnél többet megtudni az M2Mednél végzett BOTOX és a töltőanyag kezelésekről, kérj időpontot egy személyes konzultációra a +36 30 271 4141-es telefonszámon. Marjas doktor úr sokéves tapasztalattal rendelkezik a non-invazív kezelések területén. Az Allergan oktató-trénereként nagy gyakorlattal végzi a botox és hialuronsavas ránctalanító, feltöltő kezeléseket.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty