BLOG

2023 plasztikai sebészeti trendjei: a kevesebb több

M2Med Blog - 2023 plasztikai sebészeti trendjei: a kevesebb több

2023-ra tekintve érintheti a plasztikai sebészetet is egy közelgő recesszió?
Az esetleges elbocsátásoktól való félelem és a recesszióról szóló hírek miatt egy kisebb fordulat tapasztalható ezen a területen is. Az emberek kevesebb műtétet kombinálnak és visszatértek az inkább több ütemben elvégzett, kisebb (összegű) plasztikai beavatkozáshoz.

Ha pl. eredetileg hasplasztikával egybekötött mellnagyobbítást szerettek volna elvégeztetni, akkor lehet, hogy 2023-ban ezt több ütemben, tehát két műtéttel oldanak meg, és arra összpontosítanak, ami a legjobban zavarja őket.

M2Med Blog - 2023 plasztikai sebészeti trendjei: a kevesebb több

Mivel az arcplasztikat általában olyan páciensek kérik, akik valamivel idősebbek és vélhetően pont ebből fakadóan több erőforrással rendelkeznek, ezek az eljárások valószínűleg jobban ellenállnak majd a gazdasági nyomásnak, nem fog a számuk változni.

A fiatalító kezelések piacán a töltőanyag-használat pici visszaesését jósoljuk, de nem azért, mert kevésbé népszerű, hanem más okok miatt.
Van néhány történelmi bizonyíték az ilyen tendenciákra – a gazdaság szigorításával az emberek továbbra is igénylik majd a neurotoxinjukat (mint például a Xeomin, Botox és Dysport), de előfordulhat, hogy visszafogják majd a töltőanyagok használatát, ami általában egy költségesebb kezelés.

Valószínűleg tovább folytatódik majd a KEVESEBB TÖBB-elvét követő trend: továbbra is azok a páciensek lesznek többségben, akik természetesebb, árnyaltabb eredményeket keresnek. Tehát ahelyett, hogy Kardashiannak akarnának kinézni, inkább azzal foglalkoznak, hogy finoman kikerekítsék a csípőjüket, vagy csak egy kis volument adjanak egy-egy testrészüknek.

A dermális töltőanyagok esetében is azt látjuk, hogy a betegek felismerik, hogy a kevesebb több. Ez nem azt jelenti, hogy a töltőanyagok már nem népszerűek, sőt, az arc feltöltését célzó injekciók és az ajkak feltöltése töretlenül kedvelt eljárások. De természetesebb eredményeket fogunk látni, amelyek megnehezítik majd annak megállapítását is, hogy valaki egyáltalán végeztetett-e magán valamit, vagy sem.

Hisszük, hogy az egészséges önbizalom és az identitás továbbra is ösztönözni fogja a kozmetikai és plasztikai eljárások iránti kereslet növekedését, mivel az emberek kényelmesebben és kevésbé gátlásosan használják a plasztikai sebészetet arra a célra, hogy kézben tartsák megjelenésüket, és javítsák az összhangot a belső érzéseik és a külső megjelenésük között.

Véleményünk szerint 2023-ban a lélek és a test harmóniája méginkább középpontba kerül és reményeink szerint a túlzó formákkal szemben újra a természetes vonalak, a naturális megjelenés térnyerése várható.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty