BLOG

Mi az a Baby B⚬t⚬x?

M2Med Blog - Mi az a Baby Botox?

Minden, amit a “Baby B⚬t⚬xról” tudni érdemes:
Az utóbbi időben sokat hallani a „Baby B⚬t⚬x” kifejezést. Kutatások szerint a Baby B⚬t⚬xra vonatkozó keresések több mint 227%-kal nőttek az elmúlt évben. (Hűha!) Természetesen semmi köze a kisbabákhoz! 🙂

Ha kíváncsi vagy rá, hogy megfelelő-e ez a kezelés számodra is, olvasd el az alábbi információkat, amelyek hozzásegíthetnek a tájékozott döntés meghozatalához.

M2Med Blog - Mi az a Baby Botox?

Mi az a Baby B⚬t⚬x?

A Baby B⚬t⚬x kifejezés a mikrocseppekre vagy legalábbis kis dózisú neurotoxin injekcióra utal, hogy természetesebb, kevésbé „fagyott” eredményt érjünk el az expressziós vonalak csökkentésében. Lényegében egy alacsonyabb dózisú B⚬t⚬x Cosmetic kezelésről van szó.

Nem a B⚬t⚬x Cosmetic az egyetlen márka, amely alacsony dózisban használható, a Dysport, a Jeuveau és a Xeomin ugyanúgy alkalmasak ilyen kezelésre, ezért a Baby B⚬t⚬xot valójában „baby neuromodulátor kezelésnek” kellene nevezni. De mint ahogy a gyártótól függetlenül “b⚬t⚬x” néven terjedtek el ezek a fiatalító kezelések, a köznyelvben gyűjtőnévként így használják.

Milyen előnyei vannak a Baby B⚬t⚬xnak?

Ez a kezelés számos előnnyel büszkélkedhet. A Baby B⚬t⚬x kiválóan alkalmas a szarkalábak, a homlok ráncai és a szemöldök megereszkedésének megelőzésére. A Baby B⚬t⚬x megelőzési lehetőségei lehetővé teszik a páciensek számára, hogy proaktívak legyenek még a ráncok megjelenése előtt, így „évtizedekkel fiatalosabb megjelenést is élvezhetnek.” A Baby B⚬t⚬x egyik fő előnye a hagyományos neurotoxin injekciókkal szemben, hogy természetesebb megjelenést tesz lehetővé.

Sőt, a Baby B⚬t⚬xot felületesen a pórusok csökkentésére vagy a bőr textúrájának javítására is használhatjuk.

Miben különbözik a Baby B⚬t⚬x a “sima” B⚬t⚬xtól?

A Baby B⚬t⚬x adagja sokkal kisebb. És ahogy a neve is sugallja, általában fiatalabb korosztálynak adjuk be, akik inkább karbantartást és megelőzést keresnek, nem pedig a nagyon feltűnő ráncok és elmélyült ráncok teljes körű kezelését. Mivel a kívánt eredmények lágyabbak, finomabbak, az alacsonyabb dózisokat a páciens egyedi izomereje alapján számítjuk ki, hogy elérjük ezt az ideális eredményt.

Ki a jó jelölt a Baby B⚬t⚬xra?

A Baby B⚬t⚬xot fiatalabb pácienseinken alkalmazzuk, akik a ráncok megelőzésére törekszenek. Ezenkívül a páciens arcvonásaitól függő, ki számára ideálisabb a Baby B⚬t⚬x, mint a teljes. Például egy keskeny homlokú vagy alacsonyan húzott szemöldökű páciensek esetében gyakran jobb eredmények érhetők el, ha kisebb dózisokat alkalmazunk a mimikai vonalak lágyítására, és ezzel megakadályozzuk a szemhéjak lógását vagy az ellaposodott szemöldököt.

Bárki, aki javítani akar a szemhéja vagy a szemöldöke megjelenésén, és akit foglalkoztat a fiatalos megjelenés, azok számára megfelelő lehet a Baby B⚬t⚬x kezelés. Ideális jelöltek főleg azok, akik a homlokráncok és a szarkalábak enyhe csökkentésére törekszenek, de még mindig szeretnék mozgatni azokat az izmokat. Ezt a technikát alkalmazzuk olyan ügyfeleknél is, akik modellek vagy színészek, tehát akiknek képesnek kell lenniük arra, hogy munka közben mimikával is megnyilvánuljanak, nem tehetik meg, hogy egy esetleges nagyobb dózissal akár átmenetileg is mozdulatlanná váljon az arcuk egyes területe.

Azon páciensek számára is ideális, akik sima bőrt, jelentős póruscsökkentést és ragyogó megjelenést keresnek. Megdöbbentő, hogy a Botox felszíni alkalmazása milyen csodás hatással van rájuk.

Mire számíthat a páciens a Baby B⚬t⚬x kezelés során?

Az eljárás csak néhány percet vesz igénybe. Ezeket az injekciókat nagyon finom tűvel végezzük, így a fájdalom minimális, és ritka a bevérzés. Izomba történő alkalmazásakor a Baby B⚬t⚬xot a hagyományos neurotoxinokhoz hasonlóan injekciózzuk, csak kisebb adagokban. Először is eltávolítunk minden sminket vagy fényvédőt. Ezután a bőrt fertőtlenítő tisztítószerrel előkészítjük a kezelésre. Az injekciókat ezután a meghatározott izmokba töltjük, attól függően, hogy mely területeket kívánja a páciens kezeltetni.

Felületesen használva is különböző technikák léteznek. Az ún. bélyegzési technika egy egyedi mikrotűző eszközt használ, hogy a toxint a bőr felszíni rétegeibe töltse. Egy másik technika apró tűk használatával fecskendezi be a toxint a bőr felszíni rétegeibe.

Milyen a gyógyulás a Baby B⚬t⚬x után?

A betegek minimális kiesésre vagy kellemetlen érzésre számíthatnak, vagy egyáltalán nem is tapasztalnak semmit a kezelés után. Az eljárást követően néhány percig apró dudorok még láthatók lehetnek az injekciózás helyén, fe ezek hamar eloszlanak. Nem is szoktunk ennél a kezelésnél felépülési időszakról beszélni, mert nincsenek ilyen tünetek. Ha esetleg pici véraláfutás lép fel, az általában néhány napon belül magától megszűnik, és addig is sminkkel könnyedén lefedhető.

A Baby B⚬t⚬x esetében nagyjából ugyanazok a tanácsok a kezelést követő időszakra: kerülni az előrehajlást vagy fekvést egy bizonyos ideig, és kerülni az arc dörzsölését, különösen a szemöldök vagy a szem körüli területet, mert pont ennek a területnek a tapogatása, masszírozása eredményezheti az oly rettegett szemhéj lelógást. Általános szabály az ilyen jellegű kezelések után, hogy ne tapogassuk, ne nyomkodjuk, ne érintsük az érintett területet.

Meddig tartanak az eredmények?

Az eredmények átlagosan négy hónapig tartanak. Egyénenként változó, hogy ez csak három lesz, vagy hat hónapra kitolódik. A hatások a kezeléseket követő első vagy második napon kezdődnek, és nagyjából két hét múlva lesznek véglegesen láthatók.

Mik a lehetséges mellékhatások?

A lehetséges mellékhatások ugyanazok, mint bármely toxinkezelésnél: véraláfutások, enyhe duzzanat az injekció beadásának helyén és rendkívül ritkán lelógó szemhéj. A neuromodulátorokkal szembeni allergia „rendkívül ritka”. De a szakirodalom szerint migrén előfordulhat azoknál, akiknek a kórtörténetében ilyen szerepel.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty