BLOG

Hasplasztika – Gyakran Ismételt Kérdések

M2Med Blog / Hasplasztika – Gyakran Ismételt Kérdések

A felépüléstől a műtétig elmagyarázunk mindent!
Ha hasplasztikát (más néven hasplasztikát) fontolgat, forduljon bizalommal az M2Med Plasztikai Sebészethez, Dr. Marjas László doktor úrhoz, aki most a praxisában hallott, négy leggyakrabban feltett kérdésre válaszol.

M2Med Blog / Hasplasztika – Gyakran Ismételt Kérdések

1. Mi a különbség teljes hasplasztika a mini hasplasztika között?

A teljes hasplasztika során az egész hasat kezeljük, így a bemetszés szép mélyen fut, az egész has megfeszül, így a köldök felett és alatt összehozzuk az izmokat. A felesleges bőrt – általában a köldök alatti teljes részt – teljesen eltávolítjuk. A mini hasplasztika során pedig csak a has alsó szekcióját kezeljük, és csak egy kis mennyiségű bőrt távolítunk el közvetlenül a szeméremcsont felett. Ebben az esetben csak a köldök alatti izmok feszülnek meg. Általában ez egy korlátozott felhasnzálású eljárás, és nem mindenki alkalmas rá. Leggyakrabban azok számára ajánlott, akik most szültek, vagy jelentős fogyásuk volt, vagy egyszerűen csak feszesíteni akarják az öregedő bőrt a hasukon.

2. Mit jelent a teljes gyógyulás a hasplasztika esetében?

A teljes regenerációs folyamat vége, és a végső eredmény körülbelül hat héttel a hasplasztika után érhető el. Az emelés és a megerőltető tevékenységek tilosak ezidő alatt. Hat hét elteltével a hasplasztikán átesett páciensek teljes mértékben visszatérhetnek a szokásos tevékenységükhöz.

Természetesen a műtét utáni pár hét kényelmetlenséggel, kellemetlenséggel járhat a friss hegek, a kilógó csövek, a távozó váladék és a visszatapadó bőr és izomzat fájdalma miatt. A legtöbb beteg azonban nagyon jól boldogul ezzel – a műtét után azonnal felállnak és járkálnak, másnap pedig képesek zökkenőmentesen járni.

M2Med Blog / Hasplasztika – Gyakran Ismételt Kérdések
M2Med Blog / Hasplasztika – Gyakran Ismételt Kérdések

3. Nagyon fáj a műtét után?

A betegek gyakran azért kérnek zsírleszívást, mert nem engedhetik meg maguknak a hasplasztika miatti regenerációs időszakot, és bár a zsírleszívás bemetszése kicsi, a bőr alatti munka meglehetősen kiterjedt, és a fájdalom gyakran tovább tart, mint egy komoly hasplasztikai beavatkozás után. A zsírleszívás esetében előfordulhat, hogy akár több hónappal a műtét után még mindig fáj és érzékeny a terület. Míg a kellemetlen érzés hasplasztika esetében általában csak egy-két hétig tart.

4. Mennyi ideig tart maga a műtét?

Ha hasplasztikat végzünk, a műtét 3 és 3 óra között tart. Leggyakrabban kombináljuk az eljárásokat, így zsírleszívást is végzünk a hasplasztika mellett. Vagy elvégezzük a teljes Mommy Makeover-átalakítást, ahol mindent egyben: azaz hasplasztikát, zsírleszívást, és mellnagyobbítást vagy mellemelést végzünk egy műtéti beavatkozás során. Az eljárás hossza attól függ, hogy a páciens milyen egyéb kezeléseket kap a hasplasztika mellett.

M2Med Blog / Hasplasztika – Gyakran Ismételt Kérdések
M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty