BLOG

A leggyakoribb tévhitek a hasplasztikával kapcsolatban

M2Med Blog / A leggyakoribb tévhitek a hasplasztikával kapcsolatban

A has megterhelt, megnyúlt, laza bőrét hasplasztikával gyönyörűen kezelhetjük. Hiába számít világszerte már rutin eljárásnak, a jól dokumentált előnyei ellenére azt tapasztaljuk, még mindig sok tévhit kering a témával kapcsolatban.

Reméljük, hogy ez a cikk segít neked mérlegelni és tisztába teszi a hasplasztika előnyeit és hátrányait tények, nem pedig fikciók alapján!

M2Med Blog / A leggyakoribb tévhitek a hasplasztikával kapcsolatban

➜ 1. tévhit: A hasplasztika olyan eljárás, amelyet csak a nőkön végeznek

A hasplasztika ugyan képes megformázni a derekat is – de nem minden hasplasztikának célja a nőies homokóra alak megalkotása. A hasplasztika mind a férfiak, mind a nők számára alkalmas alakformálásra, és ahogy a plasztikai sebészeti beavatkozások népszerűsége világszerte növekszik, a férfiaknál is egyre gyakoribb a hasplasztika. A férfiak gyakran választják az eljárást a fogyás utáni kontúrozáshoz, vagy egyszerűen azért, hogy segítsen a makacs „úszógumi” vagy „sörhas” kezelésében. A hasplasztikán átesett férfiak önbizalma nőtt és sokkal komfortosabban érezték magukat a bőrükben a felesleges bőr eltávolítása után. Azoknál a férfiaknál, akiknél a rectus diastasis, azaz az egyenes hasizom rostjainak szétválása miatt van erre szükség, vagy a megnyúlt hasizmoktól szenvednek, a hasplasztikai beavatkozás során az izmokat megjavítják az erős hasi alap helyreállításával és a kapcsolódó tünetek enyhítése érdekében.

2. tévhit: Egy bizonyos kort be kell tölteni ahhoz, hogy hasplasztikára alkalmas legyél
A hasplasztika minden korosztály számára segítséget jelent, akik testkontúrozásra szorulnak a has területén. Nincs olyan meghatározott korosztály, amely alkalmasabbnak minősülne plasztikai műtétre, hasplasztikai beavatkozás esetében. Ha egyébként optimális egészségi állapotban vagy, és jó jelölt az adott műtétre, addig az életkorod önmagában nem akadályoz meg abban, hogy hasplasztikára vállalkozz.

3. tévhit: Nincs szükség hasplasztikára, csak testmozgásra és egészséges táplálkozásra
A diéta és a testmozgás hatékony eszközök a test átalakítására a zsír csökkentésével és az izmok erősítésével – de a diéta és a testmozgás egyszerűen képes kezelni a megnyúlt, felesleges bőr problémáját. A megereszkedett bőr eltávolításának egyetlen módja a hasplasztika, vagy ehhez hasonló sebészeti kimetszés. A testedzés sajnos nem tudják korrigálni a hasi izmok szétválásának súlyos eseteit sem, sőt ez az egészségügyi állapot meg is akadályozhat a kényelmes edzésben.

4. tévhit: Hasplasztika után nem lehet biztonságosan teherbe esni
Hasplasztika esetén inkább azt szoktuk javasolni, gyermekvállalás után vállalkozz rá. Ennek egyetlen praktikus oka van, a terhesség ismét megfeszíti a bőrt és az izmokat, ami valószínűleg negatívan befolyásolja az eljárás bőrfeszesítő eredményeit. De ez a probléma csak esztétikai jellegű. Ha a műtét után ismét teherbe esne, az biztonságos, függetlenül attól, hogy volt-e már terhes a beavatkozás előtt vagy sem. A hasfalat úgy tervezték, hogy a terhesség alatt rugalmasan meg tudjon nyúlni, és ez még egy esetleges hasplasztika után is simán meg fog történni.

➜ 5. mítosz: A hasplasztika lényege, hogy lapos hasat adjon
Míg a hasplasztika esztétikai előnyei az eljárás fontos részét képezik, sok páciens mégsem csak esztétikai okokból dönt a hasplasztika mellett. A hasplasztika megoldhatja a laza bőrrel kapcsolatos higiéniai problémákat is, például kiütéseket vagy bőrfertőzéseket; és a terhesség vagy jelentős súlygyarapodás után képes helyreállítani a megnyúlt és szétválasztott hasizmokat, ezáltal csökkentve a hátfájás problémáit.

6. mítosz: A hasplasztika egy fogyókúrás eljárás
Tévhit, hogy a hasplasztika fogyókúrás eljárás. Egy súlycsökkentő műtét célja, hogy segítse a betegeket a felesleges kilók leadásában, de a hasplasztika nem erre való, hanem leegyszerűsítve a beavatkozás során megfeszítjük a hasfalat és eltávolítjuk a laza bőrt. (Ez hasznos eljárás lehet azon a betegek számára is, akik már jelentős súlytól szabadultak meg, függetlenül attól, hogy az bariátriai műtét miatt történt-e vagy sem.) Noha egyes betegek valóban jobb erőben érzik magukat egy hasplasztika után, mint fogyókúrával, a hasplasztika egyértelműen nem fogyókúrás műtét.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty