BLOG

2022 legnagyobb plasztikai sebészeti trendjei

M2Med BLOG / 2022 legnagyobb plasztikai sebészeti trendjei

Bármilyen nehéz év is volt, hihetetlen, de alig 3 hónap és búcsúztatjuk a 2022-t is. A COVID folyamatos jelenléte, a gazdasági megszorítások mellett félelmetes, hogy mennyire jól képes az ember alkalmazkodni az „új normálishoz”, hiszen a mindennapi élet sok tekintetben megváltozott. Természetesen ez a plasztikai sebészetet is érinti.

Az alábbi cikkben azt tekintjük át, hogy 2022-ben hogyan formálódtak át plasztikai sebészeti trendek.

M2Med BLOG / 2022 legnagyobb plasztikai sebészeti trendjei

A plasztikai sebészeti eljárások felfelé ívelőben vannak

Ha azt gondolnád, hogy a járvány miatt csökkent az elvégzett plasztikai sebészeti beavatkozások száma, tévednél!

Sok olyan páciens, aki egy ideje már fontolgatta a plasztikai műtétet, kihasználta a COVID okozta ‘kijárási korlátozások idejét’, mint lehetőséget a szépészeti beavatkozások elvégzésére. Az otthoni táv-munkavégzés megkönnyítette a felépülést a plasztikai műtét után – anélkül, hogy tartani kellett volna attól, hogy véraláfutásokkal, műtéti hegekkel kelljen bemenni a munkahelyre, vagy egyáltalán bárki tudtára adni, hogy valaki szépészeti beavatkozáson esett át.

Számtalan cikkben volt szó róla, hogy hány híresség használta ki a reflektorfényen kívüli időt a forgatási leállások miatt arra, hogy arcplasztikát és egyéb plasztikai műtétet végeztessen anélkül, hogy bárki is tudott volna róla.

Az arcplasztika viszi a prímet

Sok éven át a mellnagyobbítás volt a leggyakrabban végzett plasztikai műtét. A statisztikai adatok szerint – és saját tapasztalatunk alapján – a világjárvány idején 2020-ban és 2021-ben is az öt leggyakrabban végzett plasztikai sebészeti beavatkozás közül három az arcon történt: orrplasztika, szemhéjműtétek és arcplasztika az első 3 helyen.

Azt gyanítjuk, hogy a Zoom-megbeszélések és a Face Time megbeszélések számának növekedése a társadalmi távolságtartás mellett sokkal tudatosabbá tette az embereket arcuk megjelenésével kapcsolatban.

A testkontúrozó plasztikai sebészet is felpörgött

A legtöbb ember felszedett néhány kilót az elmúlt két évben. Így nem meglepő, hogy a zsírleszívás és más testkontúrozó eljárások egyre terjednek.

A Journal of the American Medical Association és a University of California San Francisco által végzett klinikai kutatás szerint az amerikaiak átlagosan hetente két kilót híztak a legintenzívebb négy hónapos zárlati időszakban (2020. április 1. és június 1., 2020). Ez személyenként 10 kiló pluszt jelent!

Ahogy pedig szép lassan visszaáll a normál életmódunk, és az emberek elkezdtek visszatérni a mindent elrejtő, bő melegítőnadrágról a “munkába járós” öltözetre, rádöbbentek, hogy ideje kezdeni valamit ezekkel a plusz kilókkal. Innentől egyenes út vezet, hogy a felesleges zsírpárnáktól zsírleszívással próbálnak megszabadulni.

A felnőtteken végzett fül korrekciós műtétek száma növekszik

A fülplasztikai – főleg az elálló fület korrigáló műtétek száma szintén megnőtt. Az ilyen típusú plasztikai műtétet legtöbbször – szülői beleegyezéssel – egyébként középiskolás korú gyermekeken végzünk, miután fülük már teljesen kifejlődött.

A világjárvány után azonban a fülplasztikai műtétek száma meredeken emelkedett a felnőttek körében is. Feltételezhető, hogy a fülre akasztott maszkok még jobban ráébreszthették az elálló fülű embereket arra, hogy mennyire szükséges számukra egy fül korrekciós beavatkozás.

A fentebb említett Zoom-hívások és virtuális meetingek pedig szintén hozzájárulhattak a felnőtt fülplasztikai betegek számának növekedéséhez az elmúlt 2 év során.

Egyre több férfi részesül plasztikai sebészeti beavatkozásban

Ahogy a plasztikai sebészet egyre kevésbé megbélyegző és egyre nagyobb a nyilvánosságot kap – részben a közösségi médiának köszönhetően – egyre több férfi végeztet szépészeti beavatkozást.

Míg a plasztikai sebészetet felkeresők többségét továbbra is nők teszik ki, azért érezhető, hogy lassan, folyamatosan egyre kiegyensúlyozottabbá válik a nemek között.

A férfi páciensek legnépszerűbb kozmetikai eljárásai az orrplasztika vagy az „orrműtét”, a neurotoxinokkal végzett fiatalító kezelések – köztük főként a Botox-kezelések, valamint a szemhéjműtét. A sebészi gynecomastia, azaz a férfiak mellszövetének csökkentése is népszerűvé vált az elmúlt években.

Idén a plasztikai sebészeti csomagok váltak trenddé

Régebben a legtöbb plasztikai sebészeti páciens egyetlen műtétre jelentkezett be. 2022-ben azonban azt tapasztaltuk, hogy egyre többen “csomagban” szeretnék elvégeztetni plasztikai sebészeti eljárásokat – átformálni a testüket, fiatalodni.

A plasztikai sebészeti eljárások összekapcsolása azzal az előnnyel jár, hogy a pácienset csak egyszer kell altatni. A műtéti költségek ezzel együtt alacsonyabbak lehetnek, ha a beavatkozásokat kombinálják – mivel a sebészeti központot/műtőt és az aneszteziológust csak egyetlen alkalomra kell igénybe venni.

A klinikánkon az ún. “Mommy Makeover” beavatkozások népszerűségének növekedése a legjobb bizonyíték arra, hogy egyre többen gondolkodnak praktikusan ezekről, egyszeri nagy műtét során végeztetnek el többféle korrekciót, így egy fekvéssel, egy regenerációs folyamattal “lesznek túl” minden plasztikai beavatkozáson és érik el a vágyott külsőt.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty