BLOG

A hibrid injekcióké a jövő?

M2Med BLOG / A hibrid injekcióké a jövő?

Mi az a HArmonyCa®?
A HArmonyCa® kettős hatású, hibrid dermális töltőanyag; a legújabb, amely kiegészíti az Allergan Juvederm termékcsaládját. Egyesíti a hagyományos HA töltőanyagok előnyeit (azonnali, látható emelés) CaHA gömbökkel (hosszú távú lifting kollagén szintézis révén).

Egy mindenre kiterjedő klinikai vizsgálat igazolta, hogy az egyedülálló összetevőkből álló keverék segít a bőr újraformálásában és azonnali felfrissülést eredményez.

Ahogy idősebbek leszünk, bőrünk öregedésének legszembetűnőbb jelei a térfogatvesztés és a textúra változása. A legtöbb dermális töltőanyag csak hialuronsavat vagy biostimulánst tartalmaz, és nem tudja biztosítani a hialuronsav emelésének és a kollagénszintézis folyamatos stimulálásának együttes előnyeit önmagában a kalcium-hidroxiapatittal (CaHA).

HArmoniCa© Training - Dr. Marjas László és Prof. Dario Bertossi
HArmoniCa© Training - Dr. Marjas László és Prof. Dario Bertossi

Kérhetek HArmonyCa® kezelést?

A páciens számára ideális eredmény elérése érdekében minden esetben személyre szabott ajánlatot adunk. Csak azok számára javasoljuk, akik ennek segítségével érhetik el a legideálisabb megjelenést.

Kinek javasolt a HArmonyCa® használata?

A HArmonyCa® olyan páciensek számára készült, akiknél jelentős mennyiségű ránc van az arc oldalán és a fül előtt, különösen mosolygás közben. A HArmonyCa® csak az arc oldalsó részét célozza meg és képes hatékonyan kezelni, az ajkak vagy a nyak kezelésére más anyagok alkalmasak.

Mi a különbség a HArmonyCa® és egyéb Juvederm töltőanyagok között?

A fő különbségek a HArmonyCa® és a Juvederm termékcsalád többi része között a következők:
– A HArmonyCa® hosszan tartó hatással van a bőr minőségére azáltal, hogy a HA komponens élettartamán túl javítja annak szerkezetét.
– A HArmonyCa® a bőr felületi alsó rétegét kezeli, míg a többi Juvederm térfogatnövelő töltőanyag a szövetek mélyére kerül akár csontos alapra, akár a zsírrétegekbe.
– A HArmonyCa® felületi elhelyezése miatt nincsenek olyan, a legtöbb lágyrész-töltőanyag szövődményének tekintett mellékhatások, mint például az érelzáródás.

Hogyan zajlik egy HArmonyCa® fiatalító kezelés az M2Med-nél?

Mint minden más esztétikai eljárás esetében az M2Med Klinikán, a HArmonyCa® injekciós kezeléseket is esztétikai konzultáció előzi meg, hogy a pácienst részletesen tájékoztassuk arról, mi várható és mi a várható végeredmény. A konzultáció során a páciens és kezelő orvosa dönti el, hogy ez-e a megfelelő eljárás számára, és elérhető-e segítségével a kívánt eredmény. A pácienset minden esetben megismertetjük a fontos részletekkel és a teljeskörű tájékoztatás után hozzájárulását kérjük az injektálási eljáráshoz. Ezután a pácienst felkészítjük az injekció beadására – a kezelendő terület megtisztítása és fertőtlenítése történik. Amennyiben a páciens igényli, lehetőség van a kezelendő terület érzéstelenítésére lidokaint tartalmazó érzéstelenítő krémmel. Ezt követi a HArmonyCa® tényleges befecskendezése a célzott területekre.

A HArmonyCa®-t az arc oldalsó részébe fecskendezzük a subdermálisan. Kettős hatásának köszönhetően a HA (Hyaluronsav) komponens azonnali lifting hatást biztosít, míg a CaHA (Calcium Hydroxyapatite) gömbök folyamatos kollagén stimulációt váltanak ki az aktiváló fibroblasztokon keresztül. Ennek eredményeként a kezelés után már egy héttel új kollagénrostok jelenhetnek meg.

A HArmonyCa® egy hibrid töltőanyag, ami azt jelenti, hogy két előnyös összetevőt tartalmaz egyszerre: Hialuronsavat (HA) és kalcium-hidroxiapatit (CaHA) gömböket.

HA: azonnali lifting hatás több mint egy éves élettartammal.
CaHA: fokozatosan megjelenő, hosszan tartó, a CaHA gömbök által kiváltott kollagén szintézis, amely a HA komponens élettartamán túl javítja a bőr szerkezetét és teltségét. Az eredmény simább bőr, kevesebb ránctal vagy dinamikus vonallal az arc oldalán. Az új kollagénrostok már egy héttel a kezelést követően jelen lehetnek. A termék lidokaint is tartalmaz, amely azonnal elzsibbad a kezelt terület és kényelmesebbé teszi az eljárást a páciens számára.

A HArmonyCa® kezelések eredményei már az első kezelés után látszanak. A kezelés befejezése után a bőrmegújító hatás folytatódik. A HArmonyCa® injekció beadását követő első 24 órában:

  • a kezelt területeket nem szabad lemosni a szennyeződés elkerülése érdekében;
  • a fizikai erőfeszítés, sportolás, az edzés kerülendő;
  • kerülendő a túl meleg környezet (szolárium, törökfürdő, szauna stb.).
  • kerülendő az alkoholfogyasztás és a dohányzás;
  • ne tedd ki magad közvetlen napfénynek;
  • fogyassz sok folyadékot.

A befecskendezett anyag az eljárás után hosszú ideig érezhető. A gyakori mellékhatások közé tartozik a bőrpír, ödéma, fájdalom, érzékenység és viszketés. A kezelés helyén kialakuló reakciók általában 24-48 órán belül megszűnnek, a duzzanat pedig egy héten belül megszűnik.

Mi a hialuron szerepe a HArmonyCa® formulájában?

A HArmoniCa formulája 70%-ban térhálósított hialuronsavat tartalmaz, 20mg/ml koncentrációban és alacsony módosítási fokban. Ennek köszönhetően azonnali térfogatot és hosszú élettartamot biztosít az injektált területeken.
Tekintettel arra, hogy a HArmonyCa® hialuronsavat tartalmaz, a termékkel modellezhető az arc volumennöveléssel és a problémás területek feltöltésével.

Mi a kalcium-hidroxiapatit szerepe a HArmonyCa® formulában?

A kalcium-hidroxiapatit mikrogömbök serkentik az új kollagén és elasztin szintézisét, és vázat képeznek, amely körül felhalmozódnak. A HArmonyCa® idővel történő lebomlása szinkronban van a neokollagén termelődésével, ami természetes, fiatalos és hosszan tartó megjelenést eredményez. 

Mi történik a HArmonyCa töltőanyag kezelés során?

A HArmonyCa® kezelést kanül segítségével végezzük. Ez kevesebb tűszúrást és biztonságosabb eljuttatást jelent a tűkkel összehasonlítva.

Ez egy subdermális eljárás, amelyet a bőr alsó rétegében, az arc oldalán végzünk. A HArmonyCa®-t subdermálisan injektáljuk be a bőrbe, így nincs szükség érzéstelenítőre és a kezelés teljesen biztonságos.

Oldalanként 1-3 injekciós pont található. Az eljárás minimális kényelmetlenséggel jár, amely teljesen elviselhető. Közvetlenül a kezelés után a bőrt gyengéden megtisztítjuk és finoman átmasszírozzuk, hogy a CaHA gömbök egyenletesen elterüljenek, kisimuljanak.

Egy kezelés 2 db HArmonyCa® fecskendő (2×1,2 ml) felviteléből áll. Szükség esetén (ajánlott) a kezelés 6-12 hónapon belül megismételhető a jobb eredmény érdekében (oldalanként fél vagy egy fecskendővel). helyreállítja és tovább javítja a bőrt.

Egy kezelés 2 db HArmonyCa® fecskendő (2×1,2 ml / oldalanként 1-1) bőrbe juttatásából áll. A kezelés 6-12 hónapon belül megismételhető, a jobb eredmény érdekében (oldalanként fél vagy egy fecskendővel) ajánlott is. Az ismételt kezelés helyreállítja és tovább javítja a bőrt.

A kezelés fájdalmas?

Az eljárás minimálisan invazív, egy ultravékony tű segítségével több injekcióval hajtjuk végre. A HArmonyCa® hozzáadott lidokaint tartalmaz az injekció beadási helyének zsibbasztására. A fájdalomérzet azonban az egyes betegek egyéni toleranciájától függ, ezért nagyon eltérő lehet. Igény esetén az érzéstelenítő krém alkalmazása és a speciális, rendkívül finom tűk használata nagymértékben csökkentik az eljárás során fellépő kellemetlenségeket.

M2Med BLOG / HArmoniCa kezelések - Dr. Marjas László - M2Med Klinika
M2Med BLOG / A hibrid injekcióké a jövő? - HArmoniCa Kezelések az M2Med Klinikán
M2Med BLOG / A hibrid injekcióké a jövő? - HArmoniCa Kezelések az M2Med Klinikán
M2Med BLOG / HArmoniCa kezelések - Dr. Marjas László - M2Med Klinika

Meddig tart a HArmonyCa – kezelés hatása?

Mint minden dermális töltőanyag, ez is sajnos csak átmeneti eredményt biztosít. Idővel a szervezet természetesen lebontja a vázat, aminek eredményeként a kezelt terület visszatér korábbi állapotába. Az eredmény időtartama az egyes páciensek egyéni jellemzőitől függően jelentősen eltérhet.
A HArmonyCa® minden más dermális töltőanyagtól eltérően két fázisban fejti ki hatását – azonnal kitölti a kezelt területet, valamint idővel fokozza a kollagéntermelést. Ennek köszönhetően a kezelések eredménye akár 19 hónapig is kitarthat.

Hány HArmonyCa – kezelés szükséges az eredményességhez?

A kívánt eredmény eléréséhez szükséges kezelések száma a páciens egyéni arcvonásaitól és személyes kezelési tervétől függ. Minden esetben a pácienssel együtt határozzuk meg a kezelések számát és az egyes kezelésekhez szükséges HArmonyCa® mennyiséget. Előfordulhat, hogy a kívánt eredmény eléréséhez további kezelésekre lesz szüksége.

Milyen mellékhatásai lehetnek a HArmonyCa® töltőanyaggal végzett kezelésnek?

Mivel a HArmonyCa®-t szubdermálisan juttatjuk be a bőrbe, biztonságos és minimális kényelmetlenséggel jár. Az injekció beadásának helyén kialakuló pír, vagy apró bevérzés nagyon valószínűtlen, de előfordulhat. A gyakran előforduló minimális mellékhatások (pír, duzzanat, fájdalom, érzékenység és viszketés) könnyen kezelhetők és gyorsan elmúlnak. A termék lidokaint is tartalmaz, amely kényelmesebbé teszi a beavatkozást a páciens számára azáltal, hogy azonnal elzsibbad a kezelt területet. Ha valaki allergiás a lidokainra vagy bármely más töltőanyag-komponensre, mindenképpen jelezze ezt orvosának a beavatkozás előtt.

A kezelést követő 24 órában a fertőzés elkerülése érdekében ne érintsd meg, ne piszkáld az injekciós pontokat. Napközben kerülni kell a testmozgást és a szaunázást, az alkoholfogyasztás pedig nem javasolt.

M2Med BLOG / A hibrid injekcióké a jövő? - HArmoniCa Kezelések az M2Med Klinikán

A HArmonyCa® tehát egy kettős hatású hibrid anyag, amely közvetlenül az injektálás után térfogatot és kontúrokat hoz létre.

Ezt követően a hidroxiapatit elkezd dolgozni, és egy vázat hoz létre, amely körül a bőr kollagént és elasztint halmoz fel, amelyek az új szövetet építik fel. A HArmonyCa® nélkülözhetetlen segítség a bőr szerkezeti veszteségeinek helyreállításában, az arc finom vonalainak és ráncainak feszesítésében és kisimításában.

A felkar bőrének feszesítésére, simítására és volumenveszteségének korrigálására is használják.

A bőr idővel megváltozik a kollagén és elasztin csökkenése miatt, amelyek hozzájárulnak a bőr szilárdságához és rugalmasságához. Sajnos az öregedés és a környezeti tényezők (például a napsugárzás) megnehezítik a szervezet számára ezen összetevők előállítását. A kollagén és elasztin csökkenése az arcbőr ráncosodásához és megereszkedéséhez vezethet, amelyek a bőr öregedésének első jelei.

A HArmonyCa® -val végzett kezelés fő előnyei

A HArmonyCa® a maga nemében az egyetlen kettős hatású hibrid dermal filler, amely azonnali térfogatot ad, és fokozatosan és folyamatosan emeli a bőrt az injekciós területeken. Ahogy a HArmonyCa® idővel lebomlik, a kollagénrostok sűrű hálózata képződik a második komponensnek, a kalcium-hidroxiapatitnak köszönhetően. A képződött kollagén és elasztin helyettesíti a hialuronsav által nyújtott korrekciót, kisimítja a vonalakat és elősegíti a bőr szerkezetének megújulását. ✔︎ A HArmonyCa® erős volument és lifting hatást biztosít
✔︎ A HArmonyCa® érzékeny a hialuronidázra
✔︎ A HArmonyCa® kevés mellékhatást okoz, maximum olyanok fordulhatnak elő, mint például az égő érzés, duzzanat és fájdalom
✔︎ A HArmonyCa® serkenti a természetes kollagén képződését
✔︎ A HArmonyCa® nem állati eredetű hialuronsavat tartalmaz
✔︎ A HArmonyCa® biológiailag kompatibilis és biológiailag lebomlik

A HArmonyCa®-kezelés a megfelelő eljárás a számodra, ha

✔︎ Ha problémád van a megereszkedett bőröddel,
✔︎ Ha finom mélyedéseid vagy ráncaid vannak
✔︎ Amikor a mezoterápia nem nyújtja a kívánt hatást
✔︎ Amikor a kívánt eredmény a bőr feszessé tétele
✔︎ Ha természetes eredményeket keresel

Nem javasolt a HArmonyCa®-kezelés számodra, ha

🚫 olyan súlyos allergiában szenvedsz, hogy anamnézisedben anafilaxia vagy többszörös súlyos allergia szerepel,
🚫 érzékeny vagy valamelyik összetevőre,
🚫 érzékeny vagy a lidokainra vagy az amid típusú érzéstelenítőkre,
🚫 ha vérzési rendellenességben szenvedsz.

Dr. Marjas László doktor úr képzett HArmonyCa plasztikai sebész és elismert Allergan tréner. Évek óta nagy rutinnal végzi a dermális töltőanyagokkal történő arcfiatalító kezeléseket.

A gyakorlott, szakavatott kezei között biztonságban leszel.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty