BLOG

Mennyire befolyásolják a valóságshow-k a testképet és az önbecsülést?

M2Med BLOG - Mennyire befolyásolják a valóságshow-k a testképet és az önbecsülést?

Ahogy a Love Island-féle valóságshowk visszatérnek a képernyőkre, ismét új vitákat láthatunk a műsor testképre gyakorolt ​​hatásáról, valamint a versenyzők közötti sokszínűség hiányával kapcsolatos kérdésekről.

Kétségtelen, hogy az olyan show-k, mint a Love Island, a résztvevőket hatalmas nyomás alá helyezik, hogy megfeleljenek a szépség egy nagyon specifikus meghatározásának…

M2Med BLOG - Mennyire befolyásolják a valóságshow-k a testképet és az önbecsülést?
M2Med BLOG - Mennyire befolyásolják a valóságshow-k a testképet és az önbecsülést?

Mivel a korábbi versenyzők állítólag több ezer fontot költöttek sebészeti beavatkozásokra és javításokra, mielőtt beléptek a villába, nyilvánvaló, hogy a résztvevők is úgy érzik, hogy bizonyos módon kell kinézniük ahhoz, hogy beilleszkedjenek.

Ezt szem előtt tartva a Cosmetic Surgery Solicitors azt akarta feltárni, hogy a valóságshow milyen mértékben befolyásolja a testképet és az önbecsülést, és mit tehetnek a nézők saját mentális egészségük védelmében.

AZONNALI HATÁS

Kutatásuk részeként nyomon követték a Google Search Trends adatait, amelyek világos mintát mutattak a Love Island-epizódok időzítése és a plasztikai beavatkozásokra irányuló keresések megugrása között.

A műsor első hetében az adatok azt mutatták, hogy a plasztikai eljárásokra irányuló keresések a műsor sugárzása utáni epizódokat közvetlenül követő órákban értek el csúcsot. A kozmetikai eljárások során, beleértve az ajakfeltöltést, a botoxot, a mellplasztikát és a zsírleszívást, megnövekedett a keresések száma este 10 és hajnali 4 óra között.

Érdekes látni, hogy a műsor milyen közvetlen hatást gyakorol az emberek plasztikai sebészet iránti érdeklődésére, és ez erősen arra utal, hogy a műsor személyes bizonytalanságokat érint, attól a perctől kezdve, hogy megjelenik a képernyőn.

A Google-keresések nemcsak azt mutatják, hogy a Love Island milyen hatással van az emberek plasztikai műtétekről alkotott képére, hanem a közösségi médiában is látható, hogy milyen (káros) hatást válthat ki egy ilyen műsor.

A PLASZTIKAI SEBÉSZETI ELJÁRÁSOK NORMALIZÁLÁSA

Amint az a közösségi médiában is látható, az emberek gyorsan elbagatellizálják a plasztikai sebészetet és a korrekciós beavatkozásokat. A legfelkapottabb plasztikai műtétek, például a mellnagyobbítás témájának hiányos ismerete ahhoz vezethet, hogy az emberek nincsenek tisztában teljesen a kockázatokkal, és nem végeznek elegendő előzetes kutatást a témában.

Bár az kétségtelenül nagyszerű, hogy az emberek már magabiztosabbak és nem érzik kényelmetlenül magukat, amikor megvitatják bizonytalanságukat a mellméretüket érintő kérdésekben, és elérhető számukra, hogy ilyen beavatkozásra jelentkezzenek, nem szabad elfelejteni, hogy sok plasztikai sebészeti beavatkozás komoly, nagy műtétnek minősül, és ennek megfelelően szükséges kezelni őket.

A Love Island-féle valóságshowkban a versenyzők nyíltan beszélnek az elvégzett plasztikai beavatkozásaikról. Jóllehet nagyszerű a személy teste feletti teljes autonómia normalizálása, de a műsor gyakran azt már nem mutatja be, hogy az emberek milyen okok miatt döntöttek úgy, hogy alávetik magukat ezeknek az eljárásoknak, és milyen pszichológiai hatást gyakoroltak rájuk.

Számos oka van annak, hogy egy személy úgy dönt, hogy plasztikai sebészhez fordul, amelyek közül tapasztalatunk szerint sajnos sok túlmutat a fizikai megjelenésen. Anélkül, hogy a ezek a páciensek valóban érintenék ezeket a kérdéseket, az olyan műsorok, mint a Love Island, szerepet játszanak annak az elképzelésnek a normalizálásában, hogy a plasztikai kezelések gyors megoldást jelenthetnek a mélyebben gyökerező önértékelési problémákra.

ÉRDEKEL AZ ARCFELTÖLTÉS

A fent említett brit kutatás azt is kimutatta, hogy megugrott az érdeklődés az arcfeltöltés iránt is, mióta a Love Island először visszatért képernyőkre. Az olyan kifejezésekre, mint ‘Sharon Love Island lips’ és a „Faye Love Island lips” egyre több keresés történik.

Az arcfeltöltés iránti megnövekedett érdeklődés sem meglepő, mivel a villában tartózkodó nők közül sokan nyíltan beszélnek azokról a non-invazív eljárásokról, amelyeket a TV műsor előtt végeztettek.

Az arcfeltöltés népszerűsége ellenére – mindenekelőtt a dús ajkak esetében – az emberek továbbra is kevésbé vannak tisztában azokkal a kockázatokkal, amelyek azzal járnak, ha nem választanak tapasztalt és képzett szakembert ezekhez a látszólag kisebb eljárásokhoz.

Valójában a rosszul beadott arcfeltöltő hatása katasztrofális lehet. A Save Face kutatása azt sugallja, hogy az orvos-esztétikai kezelések 83 százalékát orvosi tapasztalattal nem rendelkező szakemberek végzik (!) – egyértelmű, hogy többet kell tenni a nyilvánosság tájékoztatása érdekében a non-invazív eljárásokkal kapcsolatos veszélyekről és kockázatokról.

MI A KÖVETKEZŐ LÉPÉS?

Mivel a nézők Love Island-féle műsorok iránti érdeklődése nem csökken, bárki, aki úgy érzi, hogy a műsor negatív hatással van önbecsülésére és testképére, tegyen meg mindent, hogy elkerülje a megtekintését.

Érdemes emlékezni arra, hogy a műsorban résztvevők radikális lépéseket tettek annak biztosítására, hogy az aktuális trendeknek és közvélemény által meghatározottak szerint “a legjobban nézzenek ki”, mielőtt belépnének a villába, a műsorral – és kinézetükkel – kapcsolatos társadalmi nyomás elvitathatatlan. A plasztikai műtét azonban nem mindig a legjobb módja annak, hogy gyorsan “megjavítsunk” valamit, amivel elégedetlen vagy, és ez egy olyan döntés, amelyet nem szabad könnyelműen meghozni, és természetesen főleg nem szabad meghozni mások nyomása miatt.

Olivia Attwood korábbi versenyző a közelmúltban a brit sajtóban arról beszélt, hogy a fiataloknak a trendek gyors változása miatt kerülniük kell ezeket az eljárásokat, mivel ezek mindig csak átmenetiek, de a plasztikai sebészeti eljárások hatása már nagyon nem. Ez ismét megerősíti a külsőd megváltoztatásával kapcsolatos döntések fontosságát!

Azok számára, akik komolyan aggódnak amiatt, hogy a műsor milyen hatással van rájuk vagy a körülöttük lévőkre, rengeteg információ és forrás érhető el az interneten a negatív testkép elleni küzdelemhez.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty