BLOG

Szeretnéd tudni, milyen az ideális testalkat?

M2Med BLOG - Az ideális női test

Azt hiszed, hogy tudod, milyen egy ideális női testalkat? Készülj fel néhány meglepetésre, sőt még az is előfordulhat, hogy pakolsz és költözöl!

Ha neked is többnyire az egész figyelmed a szépségre összpontosul, hajlamos lehetsz te is belecsúszni azokba a küzdelmes testképzavarokba, amelyekkel a nők nap mint nap szembesülnek, és amelyek többsége elérhetetlen (legalábbis a legtöbbünk számára), hiszen ez a társadalmunk ideáljának állandó hajszolásából fakad.

De mit lépsz, ha azt mondjuk, hogy az általad tökéletesnek hitt” szabvány” nemcsak hogy nem valós, hanem a világ különböző részein más és más.

A következő képeken láthatod, hogyan is néz ki egy ideális test a világ különböző nációi szerint, köszönhetően a Superdrug Online Doctors brit csoport kísérletének, amely 18 ország női grafikusainak adott egy fotót egy nőről, majd megkérte őket, hogy Photoshoppal varázsolják azt a saját nemzeti ízlésük alapján az ideális nővé. Az eredmények nemcsak hogy meglepőek, hanem ismét emlékeztetnek bennünket arra a tényre, hogy a nők minden formában és méretben gyönyörűek! Ez itt tényleg olyasvalami, amit igazán üdítőnek találunk…

Itt jobbra látható az eredeti, teljesen érintetlen kép, amellyel a tervezők dolgoztak.

Amint az az alábbi képeken is látható, változtatásaik a minimálistól a széles skáláig terjednek, tükrözve a szépségről alkotott társadalmi képek drámai változásait világszerte, és azt a meglepő igazságot, hogy nem létezik általánosan ideális nő.

M2Med BLOG - Az ideális női test
M2Med BLOG - Az ideális test / Argentína

1. Argentína

Argentína jól ismert a plasztikai sebészet megszállottságáról és a Barbie-szerű imázs elérésére törekszik, így a jól felpumpált mellbőség, a karcsú derék és a hosszúra szabott lábak uralkodnak a vonzerő tekintetében.

M2Med BLOG - Az ideális női test

2. Dél-Afrika

Tekintettel arra, hogy a dél-afrikaiak az év több mint felében élvezik a meleg időjárást, és ezt követően jelentős mennyiségű időt töltenek a szabadban, nem meglepő, hogy az ideális dél-afrikai testalkat hosszú, szikár és napbarnított.

M2Med BLOG - Az ideális női test

3. Venezuela

Egy olyan ország esetében, amely plasztikai sebészet-központú szépségversenyeiről híresült el, ez az ideális Miss Venezuela meglepően érzékinek és kifinomultnak tűnik.

M2Med BLOG - Az ideális női test

4. Spanyolország

Egy olyan országban, ahol az étellel kapcsolatos tevékenységek központi szerepet töltenek be a szeretet kimutatásában, az ideális spanyol testtípus – egyben a legteltebb alakú nő is a felsorolásból – olyan kultúrát képvisel, amely nem kötődik a korlátozó étkezésekhez, és a testképhez való egészséges hozzáállással és a lágy, nőies ívek iránti hódolattal közvetíti az ideális nőt.

M2Med BLOG - Az ideális női test

5. USA

Amerikának sok egymásnak ellentmondó üzenete van az egészséges életmóddal kapcsolatban: rengeteg gyorsétterem és ellentmondásos rögeszme kapcsolódik a kalória korlátozáshoz, a nyolc blokkos hasizmokhoz és a hírhedt comb közötti hézagokhoz, szóval egyáltalán nem sokkoló az ideális testről alkotott képük. Azonban ez csak néhány nő számára elérhető testalkat.

M2Med BLOG - Az ideális női test

6. Kína

Az összes kép közül messze a legdrámaibb az ideális nő kínai ábrázolása, amely kísértetiesen torznak és anime-szerűnek tűnik, elnagyolt szemekkel, törékeny derékkal és hosszúkás fejjel; nagyon messze van az eredeti képtől, olyan arányokkal rendelkezik, amelyek alapján 17 körüli BMI-je lenne, azaz egy anorexiás küszöb alatt.

M2Med BLOG - Az ideális női test

7. Kolumbia

Feltételezhetően Kolumbia hirtelen feljebb lépett most néhány lépcsőfokkal sok nő utazási listáján, hiszen az ottani ideális női alkat a legtöbbük számára sokkal elérhetőbb megjelenést jelent. Azt is jelzi, hogy a kolumbiai nőknek erős önbizalmuk és egészséges testképük van.

M2Med BLOG - Az ideális női test

8. Fülöp-szigetek

Kiemelkedő melleivel, formás derekával és csípőjével a Fülöp-szigetek szépség archetípusa egy olyan kultúrát testesít meg, amely a nőiséget és a női szexualitást helyezi előtérbe a szépség legfőbb tulajdonságaként.

M2Med BLOG - Az ideális női test

9. Hollandia

Tűzvörös hajával, szögletesebb testalkatával és magas homlokával a holland nő a misztikus, szoborszerű szépség nyugat-európai alakját testesíti meg.

M2Med BLOG - Az ideális női test

10. Szíria

A körte alakú testet hangsúlyozva az ideális szíriai nő a nőiességet, az anyaságot és a gömbölyű szépséget testesíti meg.

M2Med BLOG - Az ideális női test

11. Peru

A perui ideális nőnek a homokóra testalkatát hangsúlyozva keskeny dereka van, formás csípővel és mellekkel, így az olyan ikonok aranykorát idézi, mint Elizabeth Taylor és Marilyn Monroe.

M2Med BLOG - Az ideális női test

12. Egyiptom

Erős, izmos lábakkal és apró derékkal Egyiptom ideális női testalkata erőteljes és sportos, szexi kisugárzással.

M2Med BLOG - Az ideális női test

13. Románia

Az egyik leginkább telt ábrázolás Románia női alakja, amely kevésbé tűnik törékenynek, egyértelműen a női ívekre helyezik a hangsúlyt.

M2Med BLOG - Az ideális női test

14. Olaszország

Az olasz szépség imázsa, amely a szupermodellek alkatához hasonlít leginkább, talán az egyik legelérhetetlenebb a soha véget nem érő, végtelenhosszú lábakkal, a törékeny derékkal és dús keblekkel, valamint vörös fehérneművel, amely ultraszexuális vonzerőt biztosít.

M2Med BLOG - Az ideális női test

15. Ukrajna

A tűzvörös fehérneműt választó Ukrajna női szépségről alkotott képe megőrzi az eredeti kép nőiességét, miközben drámaian karcsúsítja derekat és a végtagokat oszlopos testtípussá formálja.

M2Med BLOG - Az ideális női test

16. Mexikó

Figyelembe véve az Egyesült Államokat, Mexikó ideális nőjének Kardashian-szerű teste van, túlzottan elvékonyodott derékkal és formás csípővel.

M2Med BLOG - Az ideális női test

17. Egyesült Királyság

Határozottan kevésbé íves testű az Egyesült Királyság női szépségének ábrázolása, oszlopszerű testalkattal és keskeny csípőjével, amely olyan sztárok szoborszerű testére emlékeztet, mint Charlize Theron és Megan Fox.

M2Med BLOG - Az ideális női test

18. Szerbia

A felturbózott arcvonásokkal és a karcsúsított derékkal kiegészített ideális szerb női megjelenése az 1950-es évek pin-up lányaira és a klasszikus homokóra figurára emlékeztet.

Az eredeti cikket a Professional Beauty tette közzé még 2015-ben.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty