BLOG

A jól végzett zsírleszívás jelei

M2Med Plasztikai Sebészet - Zsírleszívás

Hogy melyek a jól sikerült zsírleszívás jelei?
Röviden: hogy annyira természetes az eredmény, hogy nincs is jele! 🙂

A zsírleszívás komoly beavatkozás. Az eljárás ugyanis képes teljesen átalakítani a testet, akár jó, akár rossz értelemben is! Ha megfelelően és szakképzett plasztikai sebész által történt a beavatkozás, akkor az eredmény kitűnő és természetes hatást kelt.

M2Med Plasztikai Sebészet - Zsírleszívás

Semmi jele az eljárásnak

A jó zsírleszívás jele, ha egyáltalán nincsenek jelek. Nem az a lényeg, amit leszívunk a bőr alól, hanem az, amit ott hagyunk. A jól végzett zsírleszívás valójában felfedezhetetlen.

Nincsenek látható hegek

A látható hegek hiánya, vagy az, ha szépen el vannak rejtve a hegek, mind a jól elvégzett zsírleszívás “jelei”.

A zsírleszívással kapcsolatban elterjedt tévhit, hogy a zsírleszívás után a testben felhalmozódó zsír máshová kerül. Ha a fenntartod a súlyodat, akkor az előnyök megmaradnak, és máshol sem képződik további zsír.

Természetes ívek

Ha a zsírleszívást megfelelően végezzük, természetesnek tűnő ívek fognak látszani a testen, amelyek kiegyensúlyozott testalkatot alkotnak. A legtöbb ember azért vállalkozik zsírleszívásra, hogy megszabaduljon azoktól a makacs zsírcsomóktól, amelyek gyakran ‘dobozos formát’ adnak.

A leszívott területeknek normális kontúrokkal kell rendelkezniük, különösen a környező szövetekhez képest. Ha a zsírleszívást túlzásba vitték, az természetellenes hatást kelt és előfordulhat, hogy a végeredmény rosszabb, mint a beavatkozást megelőzően.

Minden esetben igyekszünk tiszteletben tartani a test természetes arányait. A túlságosan kontúrozott, agresszív leszívás a hasi, vagy a csípő területekről borzasztóan természetellenes hatást keltenek, ezért mindig az a legjobb, ha a test természetes íveit követjük.

M2Med Plasztikai Sebészet - Zsírleszívás
M2Med Plasztikai Sebészet - Zsírleszívás

Nincsenek csomók

Valószínűleg részben azért vállalkozik valaki zsírleszívásra, hogy megszabaduljon néhány nem kívánt zsírcsomótól és oda nem illő dudortól. Ezért a műtét nyilván nem eredményezhet új, szokatlan csomókat a beavatkozás után.

Rugalmas, egészséges bőr

A bőrnek csodásan rugalmasnak kell lennie egy zsírleszívás után. Az eljárást követően nem szabad semmilyen bizarr elváltozást tapasztalni a bőrön, például pigmentfoltokat, vagy ilyesmit.

Nincsenek hirtelen törések a bőrön

A természetellenes törések, amelyeket a zsírleszívás okozta vágás miatt tapasztalni, nyilvánvalóan felhívja a figyelmet az elvégzett beavatkozásra. Ezért fontos, hogy közvetlenül a leszívott terület mellett ne legyenek nagy eltérések a teltségben, meg kell őrizni a szép íveket.

A lipo továbbra is az egyik legnépszerűbb kozmetikai eljárás a világon és ez az egyik olyan esztétikai beavatkozás, amely évről-évre korszerűbb, módszere fejlődik.

Az egyik gyakori tévhit hogy mivel a zsírleszívás eltávolítja a zsírt, a pácienst a fogyásában is segíti. A zsírleszívás ideális az akár az edzésnek is ellenálló zsírok eltávolítására, nem fogyasztásra való!

A zsírleszívás bármely olyan testrészen elvégezhető, ahol a bőr alatti zsírszövet tárolódik. Régen kevésbé volt veszélytelen, azonban a ma végzett zsírleszívás technikája nagyon eltér attól, ahogy évekkel ezelőtt elkezdődött. Innovatív fejlesztéseknek köszönhetően ma már az érzékenyebb területek, például a boka formája is finomítható.

A test körülbelül 85 százalékán végezhető zsírleszívás, vagy testkontúrozás. A leggyakrabban így formázott területek közé tartozik a has, a derék, a belső és külső combok, a hát, a térd és az áll alatti területek.

A zsírleszívást csak plasztikai sebészeti létesítményben, engedéllyel rendelkező ambuláns sebészeti központban vagy kórházban található akkreditált műtőben szabad elvégezni. Amikor a műtét elkezdődik, a pácienst megfelelően párnázott műtőasztalra helyezzük és meleg levegős takaróval tartjuk melegen. A kezelendő területeket megtisztítjuk és steril kendőket helyezünk rá. Ezen a ponton a tumeszcens folyadék – amely jellemzően sóoldatból, lidokainból és adrenalinból vagy epinefrinből áll – bekerül a zsírszövetbe.

A tényleges eljárást apró bemetszéseken keresztül hajtjuk végre, amelyek jellemzően a bőrredőkben vannak elrejtve, és szinte láthatatlanul gyógyulnak. Ezután egy vékony kanült vezetünk be a bemetszéseken keresztül, hogy fellazítsuk a felesleges zsírt, szakszerűen végzett, oda-vissza mozdulatokkal. Az elmozdult zsírt ezután sebészeti vákuummal, vagy a kanülhöz csatlakoztatott fecskendővel szívjuk ki.

Gyakori tévhit, hogy a zsírleszívás mindig általános érzéstelenítést, altatást igényel. Bár ez egy invazív eljárás, a páciensek gyakran helyi érzéstelenítést választanak, amennyiben a kezelendő terület kicsi.

Azonban a helyi érzéstelenítést természetesen nem javasoljuk kiterjedtebb zsírleszíváshoz, például a háton, a hason vagy több területen végezve ugyanazon a napon. Az altatásban teljesen kényelmesen érezheti magát a páciens. A műtéti idő hossza és a kezelt testterületek miatt gyakrabban alkalmazunk altatást e típusú beavatkozás során, mint helyi érzéstelenítést.

Az egy időben több – azaz a kapcsolt – műtéteknél, pl. ha hasplasztika is történtik, a zsírleszívást a hasplasztikával egy körben elvégezzük, ami általános érzéstelenítést (altatást) igényel.

M2Med Plasztikai Sebészet - Zsírleszívás

Előzetes vizsgálatok

Zsírleszívás előtt meg kell határozni, hogy a páciens alkalmas-e a beavatkozásra. Az ideális jelölt az, aki kitűnő egészségnek örvend, ideális testtömegű, és makacs, ellenálló, felesleges zsírszövettel rendelkezik. A bőr rugalmassága is fontos tényező, ezt is megvizsgáljuk konzultáció során, ahogyan a páciens kórtörténetét, valamint az aggodalomra okot adó területeket is áttekintjük. Megvizsgáljuk a páciens általános állapotát, és felmérjük, hogy vannak-e zsírszövet-felesleggel rendelkező részei, és megfelelő-e a bőr rugalmassága ahhoz, hogy a zsírleszívási eljárást követően megfelelően visszahúzódjon.

Az eredményekkel kapcsolatos ésszerű elvárásokról is tájékoztatjuk a pácienst a konzultáció során. Gondoskodunk arról, hogy a betegnek reális céljai és elvárásai legyenek az eljárással szemben, és megértse, hogy ez egy testkontúrozó eljárás, és nem fogyasztó kezelés.

A konzultáció során természetesen felhívjuk a figyelmet a lehetséges szövődményekre is. A kockázatok közé tartozhat a műtét vagy regeneráció során fellépő fertőzés, az érzéstelenítére, vagy a lidokainra allergia, a vérrögök, az ödéma, a bemetszés helyén jelentkező elhúzódó, vagy tartós érzékelés-vesztés és az elhúzódó gyógyulás. Előfordulhatnak bizonyos körvonalbeli egyenetlenségek és csomós területek is, de ezek általában a műtétet követő két-három hónap során maguktól kisimulnak.
A szövődmények szerencsére ritkák, különösen akkor, ha a zsírleszívást hozzáértő szakember végzi.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty