BLOG

Női intim plasztikai eljárások

M2Med Blog - Női intim plasztikai eljárások

Sok nemzedéken át tabunak tekintették a hüvelyi egészséget, egyáltalán az intim területekről való beszélgetést és nem álltak rendelkezésre olyan eljárások és lehetőségek, mint manapság a női nemi szervek gondozására.
Mivel nem egyszer súlyos lelki problémákat okoz, tulajdonképpen ez képezi a legfontosabb műtéti javallatot.

Az intim plasztika – a kisajak plasztika, a nagyajak plasztika, valamint a hüvely fiatalítás az utóbbi időben nagyon felkapott téma mind az esztétikai, mind a női egészségügyben, de sok téves információ kering, ezeket szeretnénk most tisztázni.

M2Med Blog - Női intim plasztikai eljárások

Ha most azon gondolkodsz, milyen bizarr, hogy egy ilyen témában olvasol, megnyugtatunk, ezek nagyon népszerű eljárások, és nem te vagy az egyetlen, aki ebben a témában hozzánk fordul.

Különböztessük meg a kétféle eljárást
– avagy mi a különbség a szeméremajak-plasztika (labiaplasztika) és a hüvelyplasztika (vaginoplasztika) között?

A HÜVELYPLASZTIKA inkább feszesítésre szolgál. A hüvely izomzatának meglazulása nem csak szexuális problémákhoz vezethet, de vizelet visszatartási nehézséget is okozhat. Ezek háttérben a szülés okozta károsodás állhat, de a kor előrehaladtával is gyengülhet a területhez tartozó izomzat.

Hüvely feszesítés / szűkítés végezhető egyszerűen a nagyobb szexuális élvezet céljából is.
 A hüvelyplasztika technikával sebészi úton feszítjük a hüvelycsatornát, a páciens az orvossal folytatott megbeszélések alapján kiválaszthatja, hogy milyen feszességre vágyik – a feszesség különböző szintjei elérhetők, persze ésszerű keretek között. Néhány páciensnek több gyermeke is született, és elégedetlenek hüvelyi lazaságukkal, valamint azzal, amilyen hatással ez van a partnerükkel való intimitásra.

A SZEMÉREMAJKAK PLASZTIKAI MŰTÉTJE pedig a kisajkak méretének – a hüvelynyílás két oldalán lévő bőrlebenyek – méretének csökkentésére irányul. A szeméremajak-plasztika többnyire esztétikai eljárás, de persze funkcionális is lehet, pl. ha fájdalmat okoz az elváltozás sportolás közben, ülés közben, szex közben.
A plasztikai sebész alapvetően lerövidíti a szeméremajkakat, hogy eltávolítsa a felesleges szövetet, ami esztétikai vagy funkcionális okokból zavarhatja a pácienst.

Ezen kívül az intim területet érintő plasztikai beavatkozás még A SZEMÉREMDOMB KORREKCIÓJA, amely olyan esztétikai, intim-plasztikai beavatkozást takar, amelynek célja a szeméremdomb méretének csökkentése.

Miért van valakinek szüksége a szeméremajkak plasztikára?

Számos oka van a szeméremajkak plasztikai beavatkozásának, ezek többsége inkább esztétikai, nem pedig az orvosi szükségességet foglalja magában:

Elégedetlenség a szeméremajkak megjelenésével:
Ez az első számú oka a szeméremajkak plasztikájának. Zavart, vagy önbizalomhiányt okozhatnak számukra a szeméremajkaik megjelenése, különösen szex közben. Sok nőnél a kisajkak lejjebb lógnak – hozzátesszük, ez teljesen normális!, azonban bárki dönthet úgy, hogy ezt nem találja szépnek és változtathat rajta.

→ Kellemetlen érzés a hosszú szeméremajkak miatt:
A nagyobb, vagy hosszabb szeméremajkak ténylegesen funkcionális problémákat okozhatnak egyes pácienseknél. Ez magában foglalhatja a kerékpározás során fellépő kellemetlen érzést, vagy a fehérnemű viselése során a ruhával való mechanikai súrlódás kellemetlen tüneteit, vagy a hüvelyből származó felesleges nedvesség okozta fertőzéseket.

→ Fájdalmat okoz szex közben:
A szeméremajkak megjelenésével kapcsolatos elégedetlenség befolyásolhatja a páciens szexuális magabiztosságát is – de akár a megnagyobbodott, vagy hosszabb szeméremajkak akadályozhatják is a szex során, ami fájdalmas, vagy legalábbis kellemetlen élményt okozhat. Páciensek beszámolójából tudjuk, csupán a szeméremajkak méretének csökkentésével is már javulhat a szexuális funkció, mert nem kell aggódnia, hogy a közösülés során a szövet meghúzódik, vagy megsérül.

→ Rákos, vagy rák előtti állapotok:
A szeméremajkak rekonstrukciójának egyik orvosi oka lehet, hogy el kell távolítani a szeméremajkak egy részét, amely rákos sejteket tartalmaz a hüvely területén. A rákos megbetegedések, vagy a rák előtti állapotok, amelyek ezen a területen növekednek, kimetszést igényelhetnek.

M2Med Blog - Női intim plasztikai eljárások
M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty