BLOG

Hogyan néznek ki a “normális” szeméremajkak?

M2Med Blog - Hogyan néznek ki a 'normális' szeméremajkak?

A szeméremajkaid egyediek.
A hüvelyek – pontosabban a szeméremtestek és minden alkotóelemük – különböző formájúak, méretűek és színűek. Még az illatuk is eltérő.

Sokan aggódnak amiatt, hogy a nemi szervük nem néz ki „normálisan”, de valójában nincs olyan, hogy ‘normális’. Az egyetlen normális, ami számodra normális. És ha csak nem jár fájdalommal vagy kellemetlenséggel, valószínűleg nálad is minden rendben van vele.

A női nemi szervek összetettségének megértéséhez tisztázni kell néhány fogalmat. A vulva a női nemi szerv külső része. Ide tartoznak a szeméremajkak, a csikló, a hüvelynyílás és a húgycső. A hüvely pedig az a csatorna, amely összeköti a  méhnyakat és a hüvelynyílást.

M2Med Blog - Hogyan néznek ki a 'normális' szeméremajkak?

Még mindig bizonytalan vagy?

Tekintsd meg EZEKET A KÉPEKET a valódi szeméremajkakról, hogy megtudd, milyen változatosak is lehetnek, és olvass tovább, hogy többet megtudj általános megjelenésükről.

Intim képek, avagy mi a tipikus forma?

Amikor az emberek a hüvely megjelenését (‘ferde’, ‘húsos’ vagy egyéb jelzővel illetik) említik, általában a szeméremajkakról beszélnek.

A szeméremtest húsos külső ajkait nagyajkaknak nevezik. A belső ajkakat, amelyek általában a hüvelynyíláshoz vezetnek, kisajkaknak nevezik.

Még ha a szeméremajkak egy közös „típust” követnek is, valószínűleg vannak olyan változatai, amelyek egyedivé teszik őket. Egyes szeméremajkak jellemzői több típushoz kapcsolódnak, és nem sorolhatók be egy adott kategóriába.

Szeretnéd közelebbről is megnézni? Fogj egy kézi tükröt, és vonulj félre egy olyan helyre, ahol senki nem zavar. Ha kamaszkorodban ez kimaradt, pláne használd ezt az időt arra, hogy felfedezd az anatómiádat, és többet megtudj a testedről.

A női nemi szervek legjellemzőbb formái

M2Med BLOG - Intim plasztika / Aszimmetrikus belső ajkak

Aszimmetrikus belső ajkak

Ha az egyik belső ajak hosszabb, vastagabb vagy nagyobb, mint a másik, akkor aszimmetrikusnak számít. Valójában meglehetősen gyakori, hogy a szeméremajkak nem egyenletesek.

M2Med BLOG - Intim plasztika / Ívelt külső ajkak

Ívelt külső ajkak

Gondolj a külső szeméremajkaidra, mint egy fejjel lefelé fordított patkóra – egy kerek görbe, amely a végén egyenletesen találkozik. Amikor ez történik, általában szabadon maradnak a belső ajkak. Akár a nagyajkakon túl is nyúlhatnak.

M2Med BLOG - Intim plasztika / Kiemelkedő belső ajkak

Kiemelkedő belső ajkak

Leggyakrabban a kisajkak hosszabbak, mint a külsők és kilógnak a nagyajkakból. Ez a hosszkülönbség lehet egész minimális, amikor a belső ajkak alig látszanak ki, de lehet erőteljesebb is.

M2Med BLOG - Intim plasztika / Kiemelkedő külső ajkak

Kiemelkedő külső ajkak

A kiemelkedő külső ajkak sokkal lejjebb helyezkednek el a szeméremtesten. A bőr lehet vastag és pufi, vagy vékony és kissé laza – vagy valahol a kettő között.

M2Med BLOG - Intim plasztika / Hosszú, lelógó belső ajkak

Hosszú, lelógó belső ajkak

Ez a kiemelkedő belső ajkak egyik formája. Akár egy ujjnyira (vagy annál is többre) is lelóghatnak a külső ajkakon túl. Sőt, akár a fehérneműn kívül is lóghatnak. Egy kis bőrtöbbletet vagy további ráncokat észlelhetsz.

M2Med BLOG - Intim plasztika / Hosszú, lelógó külső ajkak

Hosszú, lelógó külső ajkak

Ez a kiemelkedő külső ajkak egyik formája. Általában a nagyobb oldalon helyezkednek el, gyakran vékony és laza bőrt hagyva. Akárcsak a lelógó belső ajkak esetében, előfordulhat, hogy a redők a fehérneműn kívül lógnak. Ez egy kicsit jobban láthatóvá teheti a belső ajkakat.

M2Med BLOG - Intim plasztika / Kicsi, nyitott külső ajkak

Kicsi, nyitott külső ajkak

A külső ajkak laposak, és a szeméremcsontnak támaszkodnak, de kissé el vannak választva, így láthatóak a kisajkak.

M2Med BLOG - Intim plasztika / Kicsi, zárt külső ajkak

Kicsi, zárt külső ajkak

A külső ajkak ebben az esetben nincsenek elválasztva, így teljesen elfedik és magukban foglalják a belső ajkakat. Bár ez a fajta szeméremtest általában a felnőtt filmek világából ismert, valójában ez a vulva legkevésbé elterjedt típusa.

M2Med BLOG - Intim plasztika / Látható belső ajkak

Látható belső ajkak

Ennél a típusnál a belső és a külső ajak általában azonos méretűek. A belső ajkak mindig láthatók, mert a külső redőkön kívül lógnak; a külső redők természetesen simulnak mindkét oldalon. Általában a külső ajkak tetejétől az aljáig láthatók.

Mekkora az átlagos hosszúság és szélesség?

A labiális mérésekről nem sok adat áll rendelkezésre, a legutóbbi ilyen témájú, 2018-as, hiteles tanulmány volt az eddigi legnagyobb és legátfogóbb a külső nemi szervek hosszát illetően.

A keresztmetszeti vizsgálat, amelyben 657, 15 és 84 év közötti résztvevőt vizsgáltak, megerősítette a korábbi tanulmányok néhány megállapítását.

Például összefüggés van a testtömeg-index (BMI) és a nagyajkak mérete között. A kutatók összefüggést találtak a hüvelyi szülés és a nagyajkak hossza között is.

Eredményeik a következőket sugallják az átlagos szeméremajkakra:

– A jobb szeméremajkak hossza 79,71 milliméter (mm), vagyis körülbelül 3,1 hüvelyk (inch).
– A bal nagyajkak hossza 79,99 mm (valamivel több, mint 3,1 hüvelyk).
– A jobb kisajkak 42,1 mm hosszúak és 13,4 mm szélesek.
– A bal oldali kisajkak 42,97 mm hosszúak és 14,15 mm szélesek.

Bár a maga nemében ez volt a legnagyobb, a tanulmánynak azért voltak korlátai:

A vizsgálatban való részvételre való alkalmasság és hajlandóság – vagy inkább annak hiánya – miatt kis számú nőt vontak be a 75 és 84 év közötti korcsoportba.

A kutatók szándékosan csak fehér nőket vontak be, hogy egy nagy, homogén csoportot hozzanak létre etnikai sokszínűség nélkül.

A tanulmány segített megállapítani a méretbeli eltéréseket a különböző életkorok és testméretek között, és rávilágított arra, hogy a különböző egészséges szeméremtestek hogyan nézhetnek ki.

Függetlenül attól, hogy mekkora az átlagos méret, ha a kisajkak vagy nagyajkak különösen érzékenyek, vagy hajlamosak a fájdalomra és kényelmetlenségre , akkor a ajakhipertrófia tüneteit tapasztalható. Ez az orvosi kifejezés a megnagyobbodott szeméremajkakra.

A hipertrófia ritkán okoz tüneteket, de egyesek számára megnehezítheti vagy kényelmetlenné teheti a tisztítást, és végül fertőzéshez vezethet.

Ha ez ismerősnek hangzik, fordulj a megfelelő szakemberhez, aki felmérheti a tüneteidet és tanácsot adhat a további lépésekről.

A szeméremajkaid mérete befolyásolhatja szexuális életed?

Egy 2020-as kutatás szerint a szeméremajkak mérete nem befolyásolja a szexuális funkciót vagy az orgazmust.

Ennek ellenére, ha a szeméremajkaid mérete vagy megjelenése számodra nem megfelelő, az erős frusztrációt okozhat és bizony negatívan befolyásolhatja a szexuális tevékenység élvezetét.

A szeméremajkak hipertrófiája a szexet is kényelmetlenné teheti .

Mindkét esetben érdemes beszélni egy szakemberrel.

M2Med Blog - Hogyan néznek ki a 'normális' szeméremajkak?
M2Med Blog - Hogyan néznek ki a 'normális' szeméremajkak?
M2Med Blog - Hogyan néznek ki a 'normális' szeméremajkak?

A szeméremajkaknak ugyanolyan színűnek kell lenniük, mint a bőrnek?

Gyakori, hogy mindkét szeméremajak sötétebb, mint a környező bőr. De nincs erre vonatkozóan sem norma, nincs olyan, hogy ‘átlagos szeméremajak szín’. Vannak, akiknek rózsaszín vagy lilás árnyalatúak a szeméremajkaik, míg másoknak vöröses vagy barna szeméremajkaik vannak.

A sötétebb bőr ezen az intim területen a melanociták eredménye, amelyek a bőr alaprétegének sejtjei, és melanin nevű barna pigmentet termelnek. A melanin felelős a bőr színéért.

A nemi szervek bőre sűrűn tele van melanocitákkal, jobban, mint a test bármely más része. Ezek a sejtek érzékenyek a területet érintő dolgokra, például hormoningadozásokra és traumákra. Ennek eredményeként az életkor előrehaladtával az ösztrogénszintben bekövetkező változások, a szexuális tevékenységből eredő súrlódásokkal és az évek során bekövetkező napi kopással párosulva (helló, szűk farmer) a bőr sötétebbé válását okozza, minél idősebb lesz.

Az is természetes, hogy a csikló és a belső ajkak sötétebbé válnak, ha szexuálisan izgatott vagy. Ennek oka a terület fokozott véráramlása. Visszanyeri szokásos színét a csúcspont után, vagy az érzés más módon alábbhagy.

Bármit is mondanak, a szőrtelenítés nem befolyásolja a szeméremajkaid színét (ahogyan a lábaid színét sem). Persze, a bőröd világosabbnak tűnhet, de ez azért van, mert már nincs elrejtve a szőr alatt.

A színváltozás általában nem ad okot aggodalomra, hacsak nem tapasztal további tüneteket. Akkor forduljon orvoshoz, ha:

– az elszíneződés egy-két nap után sem múlik,
– a szeméremajkak duzzadtak vagy viszketnek,
– a hüvelyváladékod zöld vagy sárga,
– váratlan vagy szokatlan szagot észlelsz,
– a bőrön apró színváltozási foltok vannak,
Ezek a gombás fertőzés vagy egyéb irritáció jelei lehetnek.

A szeméremajkaknak több tucat természetes változata van. Lehetnek kicsik vagy nagyok, láthatóak vagy rejtettek, féloldalasak vagy szimmetrikusak. Mindegyik gyakori, és ettől válik a szeméremtest egyedivé.

Az egyetlen dolog, ami nincs rendben, az a fájdalom vagy a kellemetlen érzés.

Ha szokatlan érzékenységet, viszketést vagy egyéb tüneteket tapasztalsz, fontos, hogy konzultálj egy nőgyógyásszal. Ő meg tudja határozni az okot, és segít megtalálni az enyhülést hozó terápiát.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty