BLOG

‘Outie’ vagy ‘Innie’ vaginád van?

M2Med BLOG - 'Outie' vagy 'Innie' vaginád van? Mit is jelent ez az egész?!

Mit is jelent ez az egész?!

Egy vagina lehet ‘outie ‘ vagy ‘innie’. Mindez a kisajkaid és a nagyajkaid hosszától függ. És a legfontosabb: MINDKETTŐ TELJESEN NORMÁLIS!

Alapvetően az “outie vagina” az, amikor a kisajkak (a két kis bőrredő, amely a nagyajkakon belül található, más néven “belső szeméremajkak”) túlnyúl a nagyajkakon. Így nem meglepő módon az „innie vagina” pedig az, amikor az ellenkezője történik.

Néhány embernek kiállnak a kisajkai, másoknak kevésbé, és ez teljesen normális.

A nők csak mostanában kezdtek el gondolkodni azon, hogyan néznek is ki a szeméremajkaik. A nők csak azután kezdték el megvizsgálni a helyzetet odalent, hogy elkezdték gyantázni a szeméremtest területét. Ekkor derülhetett fény arra, hogyan néznek ki a szeméremajkaik, és ekkor kezdték el összehasonlítani a szeméremajkaikat más nőkével.

Korábban az embereknek volt szeméremszőrzete, tehát nem látthatták ezeket a dolgokat, de most már láthatók. ” A nők persze aggódni kezdtek amiatt, hogy néz ki a szeméremtestük, ami őrültség, mert a szeméremtestben semmi sem rendellenes. A praxisunkat tekintve valójában még soha nem láttunk olyan beteget, akinek a szeméremajkak hosszát tekintve rendellenes vulvája lett volna.

Csinálni kell valamit attól függően, hogy milyen az intim testrészed?

Határozottan nem. Mert hangsúlyozzuk, nem kóros sem az ‘outie’, sem az ‘innie’ vagina, mégcsak nem is olyan téma, ami miatt aggódnod kellene.

Ennek ellenére a szeméremajkak plasztikai beavatkozása, a plasztikai sebészeti eljárás a kisajkak átformálására határozottan létezik, sőt virágzik! Az elmúlt években 45 százalékkal nőtt azon nőknek száma, akik a szeméremajkaik megjelenését megváltoztató műtéten estek át.

Sok nő azért keres lehetőséget a szeméremajkak plasztikájára, mert szeretne “javítani” a szeméremajkai megjelenésén. Egy amerikai szaklapban – az Aesthetic Surgery Journalban – megjelent tanulmány szerint azonban a szeméremajak plasztikán átesett nők elsősorban fizikai kényelmetlenségre hivatkozva végeztette el a műtétet. Ha a szeméremajkak komoly fizikai kényelmetlenséget okoznak szex közben vagy bármely más tevékenység során, akkor – és csak akkor – érdemes fontolóra venni a szeméremajkak plasztikáját.

Például volt egy páciens edzés során arra panaszkodott, hogy a szeméremajkak egyszerűen beleragadtak a fehérneműbe, és ez rém kényelmetlen perceket okozott számára, miközben meglehetősen erőteljes sportot űz. A páciens arra kért bennünket, hogy vágjuk le a szeméremajkai problémás részeit, hogy megszűnjön a fizikai fájdalom.

A szeméremajkak plasztikája miatt bennünket felkereső emberek túlnyomó többségének nincs miért aggódnia. Ezért a pusztán kozmetikai / esztétikai okokból történő beavatkozásról igyekszünk mindenkit lebeszélni, mert akár komoly veszélyt is rejthet. Egy műtét mindig komoly beavatkozás. Bármilyen műtét során adódhat komplikáció, elkaphatsz fertőzést, és úgy véljük, teljes ostobaság megkockáztatni, hogy valódi fájdalommal járó műtétet vállalj egy teljesen felesleges külsőség miatt.

Ha azon tűnődsz, hogy a szeméremajkaid normálisak-e, és egészen mostanáig eszedbe se jutott, hogy gond lenne velük, akkor teljesen rendben vannak! Ha azonban már jóideje okoznak számodra kellemetlen pillanatokat a kisajkaid / nagyajkaid méretük, formájuk miatt, keress fel bennünket egy személyes konzultációra, hogy tájékoztathassunk a lehetőségeidről.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty