BLOG

Barbie-nózi – avagy mit érdemes tudni az új orrplasztika-trendről?

Barbie-nózi – avagy mit érdemes tudni az új orrplasztika-trendről?

A nyáron nagy sikert aratott filmadaptáció óta a Barbie-baba-szerű esztétika ismét felkapott lett. Még a plasztikai sebészetet bevette a Barbie-őrület, ilyen például a „Barbie-orr”, mint új orrplasztikai trend, amely már elárasztotta a közösségi médiát.

Ez az eljárás megváltoztatja az orrot, hogy utánozza az ikonikus Barbie babához kapcsolódó finom és karcsú orr megjelenését. Növekvő népszerűsége kérdéseket vet fel a betegek motivációiról, a beavatkozás következményeiről, és arról, hogy a megjelenés mindenki számára megfelelő-e.

Barbie-nózi – avagy mit érdemes tudni az új orrplasztika-trendről?

Mi az a „Barbie-orr”-trend?

A Barbie-orr finom és keskeny orrot jelent felfelé fordított heggyel. Az orrplasztika az orr módosításával jár, amelyet nem szabad félvállról venni. Minden beavatkozás előtt kellő időt fordítunk arra, hogy megismerjük, megértsük pácienseink vágyait, motivációját, abban a reményben, hogy már régóta gondolkodnak ezen a beavatkozáson, nem pusztán egy fellángolás az épp aktuális divatirányzat miatt. Nem akarjuk, hogy ezt a döntést szeszélyből hozzák meg.

A Barbie-orr finomságai nagyon is sajátosak: a Barbie- orrnak egyenes hídja van, enyhén felfelé fordított és kifinomult orrhegye, valamint keskeny orrlyukai. Érdemes tervezéskor a fejlett technológiát igénybe venni annak érdekében, hogy segítsük a betegeket abban, hogy lássák, milyen forma illene számukra legjobban. A 3D-s számítógépes képalkotás segítségével lehetővé tesszük a betegek számára, hogy elképzeljék a várható műtét utáni megjelenésüket. Ez jó kommunikációs alapként szolgál, mert segít beazonosítani az elvárásokat. Néha úgy érkeznek hozzánk a páciensek, hogy egy-egy híresség orrát kérik, de amikor magát az orrot vizsgálják, rádöbbennek, hogy nem igazán tetszik nekik. Minden esetben az egyén sajátosságaitól függően, beleértve a bőr konzisztenciáját és az anatómiai csontszerkezetet, hogy előfordulhat, hogy bizonyos eredményeket nem lehet elérni.

Fantázia kontra valóság

A Barbie-orr-trend nem mentes azonban a kritikáktól és aggályoktól sem. Az alapvető probléma az, hogy Barbie vonásai és arányai egyáltalán nem felelnek meg a valódi emberi anatómiának. Óvva intünk mindenkit a valóságtól való elszakadástól, különösen a közösségi média filterek és a digitális manipuláció korszakában. Veszélyes tendencia ez, különösen a fiatalok körében, akik esetleg nem ismerik fel a filterekkel feljavított képeket.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty