BLOG

Miért a tél az ideális időszak orrplasztikára?

Az orrplasztika, más néven orrműtét, egy népszerű esztétikai beavatkozás, amely módosítja az orr megjelenését, funkcionalitását vagy mindkettőt.

Ez egy olyan műtét, amely visszaadhatja a szimmetriát, megváltoztathatja az orr arányait, átformálhatja az orrhegyet vagy az orrlyukakat, harmóniába hozhatja az orrot a többi arcvonással, vagy akár javíthatja a légzést.

M2Med Blog - Miért a tél az ideális időszak orrplasztikára?

De miért pont a tél?

Az orrplasztikai beavatkozás, mint sok más eljárás, hosszabb regenerációs időt igényel, így a tél ideális időszak lehet a beavatkozás elvégeztetéséhez. Íme még néhány ok, amiért a tél lehet a tökéletes időszak az orrplasztika elvégzésére:

Téli szünet

Ha hajlamos vagy egész évben dolgozni, hogy legyen esélyed kiszakadni a munkából és pihenni, akkor ez a tökéletes évszak a régóta esedékes orrműtétre. A szokásos rutintól való eltérés és a felépülésed némi előzetes tervezést igényel, különösen akkor, ha a hegek és a tünetek akár négy héten át is gyógyulhatnak.

Ha december közepére ütemezed az eljárást, akkor előfordulhat, hogy kihasználhatod az eleve fizetett szabadnapokat is a karácsony és újév alatt. És mivel a téli hónapok sok hosszú hétvégét és ünnepnapot kínálnak, ez segíthet megtakarítani jópár szabinapot egy másik alkalomra. Ha ügyesen tervezel, mindössze néhány nap szabadságot kell kivenned a szükséges gyógyulási idő teljesítéséhez.

Hűvösebb időjárás

A téli időjárás összehúzza a bőr ereit, ezzel képes csökkenteni a duzzanatot és a bevérzéseket az orrplasztika után. Kevesebb napsugárzással kevesebb heget és jobb eredményeket érhetsz el. Persze ha huzamosabb ideig tartózkodsz a szabadban, ahol a hőmérséklet alacsony, azért ügyelj arra, hogy gondosan takard el az orrodat.

Szezonális allergiák

Ha szénanáthában vagy egyéb allergiát okozó irritációban szenvedsz, a téli orrplasztika csökkentheti a súlyosbodó tünetek esélyét, különösen akkor, ha az orrjárataid eleve be lesznek dugulva az eljárást követően.

Ünnepi ajándékok

Egy másik jó ok a téli szezon választására az orrplasztikád számára az, hogy az ünnepi szezon közeledtével esetleg barátaid és családtagjaid szeretnének egy kis mértékben hozzájárulni műtéted költségeihez, mintegy ünnepi ajándékként!

Egészségesnek maradni

Ne feledd, hogy bár a tél a legjobb évszak az orrplasztikára, ez a megfázás és az influenza szezonja is. Az orrműtét utáni lábadozás során megfázás vagy influenza késleltetheti a gyógyulást. Ezért érdemes megfontolni, hogy ezeket elkerüld, és a műtét utáni felépülésed zökkenőmentes legyen a sok C-vitamin bevitelét és az egészséges szokások követését. Ide tartozik a gyakori kézmosás, a szem, az orr vagy a száj érintésének kerülése, valamint a már megbetegedettek kerülése.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty