BLOG

7 dolog, amit senki nem mond el neked az első ráncfeltöltésed előtt

M2Med Blog - Miért a tél az ideális időszak orrplasztikára?

– avagy íme egy kis útmutató, amolyan “előtte-utána tanácsok” egy csokorban.

Soha nem felejtjük el az első alkalmat. Legyen szó egy kis ráncfeltöltésről a homlokon, vagy ajakfeltöltésről, minél többet tudsz, annál jobban fog menni. Íme a legjobb tippjeink az első alkalmat megelőzően: hogyan lehet a legjobb eredményt elérni a legkevesebb mellékhatással?

M2Med Blog - Vannak-e hosszútávú mellékhatásai a Botoxnak?

A kéthetes szabály

Fontos esemény következik? Születésnap, nyaralás, ballagás vagy esküvő, amelyen szeretnél jól kinézni? Akkor legalább két hetet adj magadnak a nagy eseményt megelőzően, hogy a végeredményeknek legyen ideje a helyére rendeződni!

Leginkább két-négy héttel az adott esemény előtt az ideális.

Az injektálós töltőanyagoknál általában átmeneti duzzanat és időnként véraláfutások előfordulhatnak, amelyek feloldódása időbe telik. Neurotoxinok esetén kb. két hétre van szükség a kezelés teljes hatásának eléréséhez. Néha 4 héttel korábban végeztetni a legalkalmasabb, mert így a töltőanyagok vagy toxinok számára van idő a helyre rendeződésre, és van idő akár a korrigálásra is, ha szükséges.

Fájó téma

Ha korábban már előfordult ajakherpeszed, erről mindenképp tájékoztasd az injektort, mert előfordulhat, hogy megelőző gyógyszeres kezelésre van szükség a herpesz elkerülésére.

COVID-oltás és egyéb védőoltás

Ha bármiféle védőoltás beadatását tervezed, a legjobb tanácsunk az, hogy tarts egy kis szünetet, mielőtt dermal fillerekkel dolgozunk az arcodon. Mivel ezek átmenetileg gyengíthetik az immunrendszert, általában két hetet várunk az oltás után.
De pl.egy fogászati ​​beavatkozás után 1 nappal már gond nélkül elvégezzük a feltöltést.

Napsütés

Ne tedd ki magad közvetlen napfénynek, hogy elkerüld a bőr további öregedését. Érdemes minden nap fényvédő krémet használni, még munkába menet is.
(Mint ismeretes, a vezető oldali ülésben az arc napnak kitett oldala gyorsabban öregszik, több napfolt és ránc képződik rajta.)

Alvás

Javasoljuk, hogy a hátadon aludj, mert előfordulhat, hogy azon az oldalon, amelyiken alszol a megereszkedés jelei korábban jelentkeznek, a bőr gyűrődése miatt a homlokon függőleges ráncok alakulhatnak ki.

 

Bőrgyógyászati, kozmetikai kezelések

Bár minden ráncfeltöltő eljárás tartalmaz bizonyos ajánlásokat, vannak kitételek, amelyek a töltőanyagokkal végzett kezelések teljes spektrumára kiterjednek. Ezek az magukban foglalják pl. a mélyhámlasztás és a nagy koncentrációjú retinolok használata. A dermal filleres feltöltést megelőző legalább 1 (de inkább 2) hétben ne végeztess ilyen jellegű kozmetikai kezelést, mert a bőr jóval érzékenyebb lehet.
A feltöltést követő napokban ne menj kozmetikushoz tisztításra, arcmasszírozásra, mivel a masszírozással megnyomhatják azokat a területeket, ahová  töltőanyagot fecskendeztek be. Ugyanígy kerülendő a nagyon forró levegő: szauna, szolárium, de még a hajszárító és a hajszárító búra forró levegője is!

 

Véraláfutások

A véraláfutások elkerülése érdekében a kezelést megelőzően néhány nappal hagyd abba a multivitaminok, halolaj és a nem orvosi aszpirin szedését, valamint kerüld az alkoholfogyasztást 24 órával a találkozó előtt.

Általában a dermal fillerrel végzett kezeléseink nem okoznak semmiféle bevérzést, véraláfutást, de ha mégis megtörténik, a kezelés utánra tudunk ajánlani krémeket a bevérzések és duzzanat csökkentésére.

 

Sport mellőzése

A ráncfeltöltés beadása után legalább 1-2 napig kerüld a testmozgást. Előfordulhat, hogy minimálisan megsérül egy kis ér, amely bevérzést nem okoz a bőrfelszínen, de edzés, megerőltetés esetén okozhat véraláfutást. Ezért a legjobb, ha néhány napig kerülsz minden mozgást, ami hajlítással, feszítéssel vagy túlzott nyomással jár.

 

Csakis hozzáértő, szakképzett orvossal végeztesd a kezelést

Minden más tippnél fontosabb a garancia arra, hogy képzett és tapasztalt szakember végzi a kezelést. A neurotoxinok és töltőanyagok használata során felmerülő problémák többsége a kezdők és tényleges szaktudással nem rendelkezők keze által fordul elő, akik egyszerűen nem ismerik az arc komoly anatómiáját, és nincsenek gyakorlati ismereteik a különféle töltőanyagok és neurotoxinok előnyeiről és hátrányairól.

Még az olyan apróbb lehetséges problémák is, mint a bevérzések, duzzanat, fájdalom, vagy akár a szemöldök átmeneti elnehezülése, az aszimmetriák vagy az ún. túlkezelés sokkal kisebb valószínűséggel fordul elő, ha az injektor hozzáértő, magasan képzett és tapasztalt.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141


#M2Med #ForTimelessBeauty