BLOG

5 dolog, amit a folyékony orrplasztikáról tudnod kell

M2Med Blog - 5 tény, amit a folyékony orrplasztikáról tudni érdemes

Tudtad, hogy a folyékony orrplasztika megoldhat bizonyos funkcionális problémákat? És ez még nem minden, amit ez a nem műtéti kezelés kínálhat.

A sebészeti beavatkozások invazivitása és tartóssága gyakran komoly szempont azoknak, akik a kés alá fekszenek – valószínűleg jár kis regenerálódási idővel, és nincs visszafordíthatatlan. A piac igenis megérett a nem sebészi kezelési lehetőségekre, de kevés esztétikai sebészeti műtétnek van olyan nem sebészeti megfelelője, amely hasonló eredményeket tud nyújtani műtét nélkül. Az egyik ilyen ellenpélda viszont az egyre népszerűbb orrplasztika és annak kevésbé invazív testvére, az úgynevezett “folyékony orrplasztika”.

M2Med Blog - 5 tény, amit a folyékony orrplasztikáról tudni érdemes

Elképzelhető, hogy már nem lesz számodra sem ismeretlen, hogy mindkét eljárás javíthatja az orr alakját és orvosolhatja az esztétikai problémákat, de mint kiderült, a közös vonásaik nem állnak meg itt. Valójában a folyékony orrplasztika nagyszerű alternatívája a sebészeti orrplasztikának azok számára, akik elsősorban az orruk oldalnézetének javítása iránt érdeklődnek. Ez a beavatkozás javíthat bizonyos funkciókat érintő problémákon is, de leginkább azoknak szól, akik szeretnék a profilnézetüket megváltoztatni. Ez jellemzően azt jelenti, hogy van egy kis púp vagy kidudorodás az orruk ívén.

A közösségi médiában nyilván már találkoztál a folyékony orrplasztika előtti és utáni képekkel, ezért itt az ideje, hogy kifejtsük, mire képes ez az eljárás és mire nem alkalmas. Olvasd el az öt legfontosabb dolgot, amit tudnod kell a nem műtéti orrformáló megoldásról.

1. Ez egy gyors – de ideiglenes – javítás

A legnyilvánvalóbb különbség a sebészeti orrplasztika és a folyékony orrplasztika között a felépülésben és az eredményben mérhető. A folyékony orrplasztika nem egy állandó eljárás, és nem helyettesíti a sebészeti orrplasztikát. De ellentétben a hagyományos orrplasztikával, amelynek elvégzéséhez érzéstelenítés, néhány hónapnyi idő a felépüléshez és egy, vagy akár több év szükséges a teljes gyógyuláshoz, ez a nem sebészeti beavatkozás mindössze max. 10 percet igényel, minimális kellemetlenséggel jár és nem kell számolnod regenerálódási idővel.

Általában hialuronsavat használunk erre a területre. A HA töltőanyag alkalmazásának eredménye hasonlóan az arc más területein végzett kezelésekhez akár egy évig is megmaradhat, ekkor kell csak újra pótolni. Ha a páciens megbánja is a kezelést, a hialuronidáz injekciós töltőanyag egyszerűen feloldódik.

2. Számos előnye van

A stratégiailag elhelyezett hialuronsav alapú töltőanyag formálhatja és kontúrozhatja az orrot. Az ideális jelölt az a páciens, akinek csak apró problémája van az orrával, amivel elégedetlen. Például, ha az íve megsüllyed vagy pont hogy túlságosan kidomborodik, ami befolyásolja a teljes ábrázatot. Azok számára is előnyös lehet a töltőanyag, akiknek pont hogy túl kicsi az orra. Egy kisebb vagy rövidebb orrú páciens esetében a termék térfogatot kölcsönöz az orrnak, az ív megemelése pedig szép esztétikai eredményt ad.

Amikor folyékony orrplasztikát végzünk, tulajdonképpen a púp álcázására adok a bőr alá terméket. A dudor mindkét oldalához helyezünk be töltőanyagot, hogy csökkentsük a megjelenését, és gyakran hozzáadunk egy picit az orrhegyhez is, hogy kicsit felemeljük, és szép, sima megjelenést biztosítsunk.

Bár ez nem ugyanaz, mint az arcplasztika és a bőrfelújítás, a blepharoplasztika és a szemöldökplasztika , vagy az orrplasztika és az állimplantátum kombinálása, a sebészeti és nem sebészeti orrplasztika párosítása előnyös lehet azok számára, akik félnek egy plasztikai beavatkozástól, akik úgy érzik, hogy a korábbi műtét nem érte el a kívánt megjelenést, vagy akik speciális szövődményeket tapasztaltak a műtét után.

3. Megoldhat bizonyos funkcionális problémákat

Azok, akik műtéti orrplasztikán estek át, már ismerik a lehetséges szövődményeket, káros hatásokat vagy szuboptimális eredményeket. A folyékony orrplasztika azok számára is szóba kerülhet, akik már nem érdeklődnek a hagyományos revíziós orrplasztika iránt. Ez a módszer segíthet bizonyos funkcionális problémákon, különösen akkor, ha a páciensnél orrplasztikát végeztek, és a középső boltozat összeomlott, vagy az orr központi része kissé benyomódott. Ez esetenként akkor fordul elő, ha a porcok egy részét túlzottan kivágták, és az orr belső részét nem nyitották ki újra.

Azok számára is megoldást jelenthet, akiknél az orrplasztikát követően légzési problémák jelentkeztek az orrhegy kiemelkedése miatt. Sőt, azok számára is, akiknek egy emelés javíthatja a légzési funkciót. A túlzottan kimetszett orrhegyek vagy orrlyukak is javíthatók ezzel a technikával.

4. Vannak kockázatai

Mindig hangsúlyozzuk a szakképzett injektor megtalálásának fontosságát. A tapasztalat azonban ebben az esetben különösen fontos, mert az orr területén fokozott a kockázata van az érelzáródásnak, ami az egyik legsúlyosabb töltőanyag-szövődmény. Az orrban sok vaszkuláris struktúra van, amelyek közvetlenül a szemhez vagy az agyhoz kapcsolódnak. Ha a töltőanyagot véletlenül az ér közelébe, vagy egy érbe fecskendezik, az a nyomás miatt elzáródhat. A túl nagy nyomás korlátozhatja a véráramlást, ami bőrelhaláshoz (értsd: halálhoz) és a legsúlyosabb esetekben vaksághoz vezethet.

A töltőanyag hialuronidázzal történő azonnali feloldása károsodás nélkül orvosolhatja a helyzetet, de a kezelést végző szakembernek tudnia kell, mire figyeljen (beleértve azt is, hogy hogyan lehet megkülönböztetni a normál injekció utáni bevérzéseket és az érelzáródás okozta elszíneződést). Ezért fontos olyan szakértőt találni, aki tudja, hogyan kezelje ezeket a szövődményeket is, ha mégis előfordulnak.

5. Nem mindenkinél alkalmazható

Bár a folyékony orrplasztika sok mindenre képes, nem mindenkinek való. Azok, akinek több aggálya is van az orrával kapcsolatban, amivel elégedetlen, az nem biztos, hogy jó jelölt. A töltőanyag növelheti az orrot, de nem csökkentheti a méretét. Azok, akiknek nagy az orruk és lényegesen kisebb formát szeretnének, ezzel a módszerrel nem tudják elérni a kívánt eredményt. Ugyanígy a széles orrúak – akár széles orrnyeregről, akár széles orrlyukakról legyen szó – nem biztos, hogy jó jelöltek.

Bónusz: Azonnali eredményt produkál

A folyékony orrplasztika akár ebédidőben is elvégezhető eljárás, de persze a folyamat azért összetettebb, mint amilyennek látszik. Mint minden injekciós kezelést megelőzően a pácienst alaposan átvizsgáljuk, megvitatjuk vele az általa vágyott eredményeket, a lehetőségeit és felvázoljuk, mire számíthat, hogy reális elvárásokkal rendelkezzen.

Bár szépen korrigálhatja az orr alakját és kontúrját a folyékony orrplasztika, mégsem minden esztétikai probléma kezelhető műtét nélkül.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty