BLOG

Injekciós kezelések férfiak számára

M2Med Blog - Injekciós kezelések férfiak számára

A férfi esztétikai kezelések egyre népszerűbbé válnak, így ideje nem tabuként tekinteni a témára. Szerencsére a töltőanyagok és a neur⚬m⚬dulát⚬r⚬k nagyszerű öregedésgátló kezelések és nem tesznek különbséget nemi alapon.

Természetesen ezek az injekciós kezelések némileg eltérnek férfiak és nők esetében, de mindenképpen varázslatos – és nem utolsósorban azonnali – eredménnyel kecsegtetnek.

M2Med Blog - Injekciós kezelések férfiak számára
M2Med Blog - Injekciós kezelések férfiak számára

A B⚬t⚬x és a töltőanyagok nem tesznek különbséget nemi alapon

A B⚬t⚬x és a töltőanyagok előnyei hosszú listát tesznek ki. Az alkalmazott technikák és kezelési területek széles skáláját kínáljuk férfiaknak is az M2Med Klinikán.

Injekciós technikák férfiaknak

Sokféleképpen különböznek az injekciós kezelések férfiak és nők esetében: az öregedési folyamat biológiai különbségein, az arc izomrostjainak összetételén és a csontszerkezeten alapulnak. És akkor még nem beszéltünk a bőr minőségéről. A férfiaknak vastagabb a bőre, ezért gyakran erősebb terméket használunk a kívánt cél elérésére.

A szépségtrendek az injekciós technikákat is befolyásolják. Társadalmunkban a nőies vagy férfias vonásokról alkotott aktuális divatirányzatokat is figyelembe vesszük az injekciós kezelések tervezésekor. A férfiak esetében például el kell kerülni, hogy a töltőanyagot az arccsont oldalára helyezzük (ahogy pl. a nőknél tennénk), mert nőiesebb hatást kelt. Általában – és persze ezek csak általánosítások – az ívelt szemöldök határozottan nőies megjelenést kelt, akárcsak a nagyon magas arccsont vagy keskeny áll…

A nők esetében az ilyesfajta fiatalító injekciókat gyakran használjuk a bőr kisimítására, azonban ez a férfiak számára nem okoznak olyan nagy gondot. A férfi fiatalító kezelések során a végső cél nem annyira a ráncok csökkentése, mint inkább az, hogy a férfiaknak visszaadjuk arcuk szögletességét, és csökkentsük a fáradtság vagy a stressz megjelenését.

Ez a célkülönbség a használt termék típusát is befolyásolja. Bizonyos töltőanyagok, amelyek sok vizet képesek visszatartani, nem feltétlenül ideálisak a férfiak számára, míg más töltőanyagok, kevesebb vizet tartanak vissza, és jobban használhatók. Az előbbi hialuronsav alapú (HA) töltőanyag, míg az utóbbi kalcium-hidroxilapatitból (CaHa) készül. Tehát, amikor a legjobb eredmény eléréséről van szó, az a befecskendezett mennyiségtől, a minőségtől és a használt termék márkától függ is.

Az injekciós injekció előnyei férfiak számára
A töltőanyagok és a neur⚬m⚬dulát⚬r⚬k nagyszerű öregedésgátló kezelések. Ha figyelembe vesszük a férfi anatómiáját, a nem sebészeti injekciók valójában fontos célt szolgálnak az arcfiatalítás iránt érdeklődő férfiak számára. Például a férfiaknak nincs annyi hajuk, hogy elrejtsék a valódi műtéti hegeket, s így a B⚬t⚬x és a szakszerűen befecskendezett töltőanyagok hatékony eszközök lehetnek a műtét nélküli fiatalításhoz.

NEUR⚬T⚬XIN⚬K
A neur⚬t⚬xin gyakran a ráncok megjelenésének és/vagy lágyításának alapvető eszköze, elsősorban a homlokon és a szem körül. A férfiak esetében fontos csökkenteni – és nem eltávolítani ☝️ – ezeket a ráncokat, mert a férfiak túlságosan nőiesnek és természetellenesnek tűnhetnek ezek nélkül a ráncok nélkül.

Az egyik első olyan terület, ahol a férfiak az öregedés jeleit mutatják, az a szemöldökök között van, ahol függőleges vonalak (más néven glabella vagy 11-es ráncok) alakulnak ki. Ezek a barázdák a homlokráncolásból és a hunyorgásból származnak. Ráadásul a férfiak hajlamosabbak, hogy mély ráncok alakuljanak ki az arcukon a bőr vastagabb és nehezebb természete miatt. A B⚬t⚬x segíthet ellazítani a „mérges izmokat”, amelyeket orvosi nevén corrugator supercilii-nek neveznek, és segít kisimítani ezt a területet, valamint megakadályozza a mély ráncok kialakulását és felhalmozódását.

Míg egyes ráncoktól sármosabbnak tűnhet egy férfi, mások pont hogy nem kívánt érzelmeket fejezhetnek ki. Hiába is vannak nyugalmi állapotban a férfi glabelláris vonalai, azt a visszajelzést kaphatják, hogy dühösnek vagy rosszallónak tűnnek, még ha valójában nem is ezt érzik.
Ami a neur⚬m⚬dulát⚬r⚬kat illeti, mint például a B⚬t⚬x, a legtöbb férfi számára a szem kinyitása és a ráncok csökkentése a lényeg. De a diszkréció is kulcsfontosságú, az a végeredmény, hogy azt a látszatot keltik, mintha nem is csináltak volna vele semmit, maradjon a megjelenés természetes.

TÖLTŐANYAGOK

Ha töltőanyagról van szó, a szem alatti üregek (más néven könnycsatorna) a férfiak által kedvelt kezelési helyek. Mindannyian – férfiak és nők – hajlamosak vagyunk elveszíteni a bőrünk térfogatát az életkor előrehaladtával, de a férfiak bőrének testesebb minősége és az arc csontszerkezete ezen a területen nyilvánvalóbbá teszi a térfogatcsökkenést. Hogy ez mit jelent az idő előre haladtával? Mély árnyékokat a szem alatt. Ez pedig azt a látszatot keltheti, hogy fáradtak vagyunk. Egy kis töltőanyag ezen a területen segít eltüntetni az árnyékokat, és a páciensek azonnal kipihentnek tűnnek általa.

Ezenkívül a férfi páciensek arra törekszenek, hogy határozottabb vonalú legyen az álluk és az állkapcsuk, hogy lágyítsák a nasolabialis ráncokat, és kezeljék az arc alsó részének térfogatcsökkenését. Itt is az a cél, hogy férfiasnak és felfrissültnek tűnjenek, nem pedig hibátlannak.

Férfi injekciós készítmények alkalmazási gyakorisága

A rutin karbantartás elkerülhetetlen része minden injekciós kezelésnek, ez alól a férfi betegek sem kivételek. A neur⚬t⚬xin körülbelül négy hónap alatt lebomlik, míg a töltőanyag hat hónaptól két évig is tarthat. A pontos élettartam az arc befecskendezett területétől és a használt töltőanyag pontos típusától is függ.

Általánosságban elmondható, hogy a férfiak kevésbé hajlamosak rendszeres esztétikai karbantartásra, így a hosszú élettartam (vagy annak hiánya) problémát jelenthet egyesek számára. A legtöbb férfi átlagosan évente kétszer jön be hozzánk kezelésre, ami általában több, mint elég. És bár a férfiak és a nők hasonló eredményekre számíthatnak az injektálható neur⚬t⚬xin és a töltőanyag időtartama tekintetében, az eredmények eléréséhez szükséges termék mennyisége eltérő. A férfiaknak általában nagyobb mennyiségre van szükségük – csaknem kétszeresére –, mint a nőknek. De ez is személyenként változó, így tekintsük ezt inkább amolyan irányadó információnak.

Férfiakra specializálódott plasztikai sebész keresése

A megfelelő szakember megtalálása mindig a legfontosabb, de ez különösen igaz azon férfiak esetében, akik érdeklődnek az esztétikai orvoslás mindenféle kínálata iránt. Azt tanácsoljuk, hogy olyan injektort keress fel, aki a férfiak kezelésében rutinos, vagy akár erre specializálódott, mivel az injekciók pontos elhelyezése, valamint a természetes eredmény érdekében beadott B⚬t⚬x és töltőanyag mennyisége eltér a nők számára szükségestől. A férfi páciensek esetében jobban szeretjük ezeket az injekciókat inkább az idő visszaforgatására használni.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty