BLOG

Miért a kisebb mellek a népszerűbbek 2023-ban?

M2Med Blog - Miért a kisebb mellek a népszerűbbek 2023-ban?

Az egyik legfelkapottabb téma a plasztikai beavatkozások körében az az esztétikai trend, amely szerint az elmúlt években csökken a páciensek által előnyben részesített mellméret.

Legyen szó a mellkisebbítésről, vagy mellemelésről, vagy implantátum cseréjéről, esetleg konzervatívabb méretet választó, mellnagyobbítást végeztető betegekről, úgy tűnik, hogy az áramvonalasabb megjelenést biztosító mellek felé való elmozdulás figyelhető meg a trendekben. Egyfajta finomabb megnagyobbítási procedúra a leggyakoribb igény…

Valójában az, hogy „kisebb” nem igazán a megfelelő szó. Azt tapasztaljuk, hogy a páciensek még mindig nagyon sokféle emlőműtétet kérnek. Számos betegünk van, aki „kis”, „közepes” vagy „nagy” méretű melleket kér, ami azonban egyre gyakoribb kérés, az a „természetes” megjelenés.”

Sőt, az is megfigyelhető, hogy a magasabb társadalmi rétegekhez tartozók általában hajlamosak kisebb implantátumokat, diszkrétebb és természetesebb megjelenést választani.

Sok tényező befolyásolja az esztétikai eszményt, például a közösségi média és a hírességek befolyása arra vonatkozóan, hogy mi vonzó. Láttunk már ilyen típusú trendet a múltban, és feltételezem, hogy a tendencia a jövőben ismét megváltozik.

Változás az életkorral

Sok páciensünk döntött úgy, hogy kisebb implantátumokra vált, hogy jelenlegi életszakaszukban azok jobban illeszkedjenek testükhöz. Számos olyan pácienssel találkozunk, akiknek korábban nagyobb implantátumuk volt, és akik most méretcsökkentést kérnek, mivel a saját mellük az idő múlásával és az életkor előrehaladtával megnagyobbodott.

Az előzetes konzultáció során mindig igyekszünk segítséget nyújtani abban is, hogy pácienseink a testalkatuknak megfelelő implantátum méretet válasszanak. Úgy gondoljuk, hogy a legjobb plasztikai műtét természetesnek tűnő eredményt mutat. Így mindig előnyben részesítjük a páciens testalkatához illeszkedő implantátum méreteket, és nem választunk túl nagy méretű implantátumokat.

Az új generációkkal a trendek diktálta ideális mellméret gyakran változik, ahogy gyakran változnak az aktuálisan preferált testtípusok is. Szeretnénk hangsúlyozni a megfelelő implantátumok és mellműtét kiválasztásának fontosságát, amely megfelel a páciens testalkatának és életmódjának. Az általános elképzelések arról, hogy éppen mi a vonzó, folyamatosan változik, nem szabad egy aktuális trend miatt kés alá feküdni.

Napjainkban a mellnagyobbítást választó páciensek közül egyre több dönt inkább kisebb méretű mellimplantátumok mellett. Ennek okai természetesen sokfélék lehetnek, ezek közül mégis a legjellemzőbb a vágy, hogy az eredmény a lehető legtermészetesebbnek tűnjön.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty