BLOG

A b⚬t⚬x és a töltőanyagok segíthetnek a menopausa tünetek enyhítésében

M2Med Blog - A botox és a töltőanyagok segíthetnek a menopausa tünetek enyhítésében

Menopauza és injekciós szerek: Miért segíthetnek a toxinok és a töltőanyagok a változó korban?
A fejfájástól a hőhullámokig az alábbi módon segíthetnek az injekciók.

A perimenopauza alatt az ösztrogén és a progeszteron szintje gyorsan csökkenni kezd, ami számtalan tünethez vezethet, mint például hőhullámok, libidó elvesztése, szabálytalan menstruációs ciklus, fáradtság, alvászavarok és súlygyarapodás. Az ösztrogén és a progeszteron csökkenése pedig a bőrre is hatással van.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők a menopauza első néhány évében a bőrükben lévő kollagén akár 30 százalékát is elveszíthetik, és ezt követően is minden évben 1-2 százalékot veszítenek.

Az egyik gyakran figyelmen kívül hagyott kezelés, amely nemcsak a vonalakat és ráncokat javíthatja, hanem a hangulatot, a bőr minőségét és a változó kor néhány gyakoribb tünetét is, az a b⚬t⚬x és hyaluronsav injekciók. A külsőd megfiatalításán túl a neurotoxinok és a töltőanyagok is képesek ellensúlyozni ezeket a változásokat, amelyek úgy tűnik, gyorsabban jelentkeznek, mint szeretnénk.

Bőrünk nagy mértékben függ az ösztrogéntől a hidratálás, rugalmasság és feszesség szempontjából. Tudjuk, hogy az ösztrogénhiány első öt éve a kollagénszint 30 százalékos csökkenéséhez vezethet, ami vékony, ráncos és száraz bőrt eredményez.

Mivel a bőr veszít lazaságából és az arc fiatalos zsírsejtjeiből, az injekciók segíthetnek felfrissíteni a bőrt és újraalkotni az arc volumenét. Az injekciós készítmények kiváló noninvazív megoldást jelenthetnek az arc számos területén, beleértve az orcát, homlokot és az alsó állcsontot is, hogy visszanyerjék a teltséget és a bőr integritását.

Gyakran használjuk a Juvéderm töltőanyag-kollekcióját az Anti-Aging program részeként, hogy újra dúsítsuk az arcot és csökkentsük a bőr lazaságát. Ez biostimulánsként is jelentős szerepet játszik a kollagén alapjának újrateremtésében a bőrben.

Gyakori fejfájás

Sok menopauzában lévő nőnek hormonokkal összefüggő fejfájása van, a migrén súlyosabbá és gyakoribbá válhat a perimenopauza kezdetén, mivel a hormonszintek egyenetlenül emelkednek és csökkennek. A túlzott izomműködés következtében kialakult ráncok, például a homlok, a szemöldök közötti és a szarkalábak kezelésén túl a neurotoxinok olyan páciensek kezelésére is használhatók, akiknek bizonyos fajtájú fejfájásuk van, vagy éjszakai fogcsikorgatástól és az állkapocs összeszorítása okozta kellemetlenségtől szenvednek. A ránctalanító injekció migrénes fejfájás esetén is működik, mert blokkolja a neurotranszmittereknek nevezett vegyi anyagokat, amelyek fájdalomjeleket hordoznak az agyból.

A hőhullámok okozta túlzott izzadás

Az ösztrogén egyben neuro-endokrin hormon is, így a menopauza során fellépő ösztrogén-vesztés hőhullámokat, éjszakai izzadást vált ki, és növeli a feledékenység, a ködös gondolkodás és a demencia kockázatát.

A neurotoxinokat használhatjuk a hónalj és a kéz túlzott izzadása kezelésére. A b⚬t⚬linum t⚬xin injekciók blokkolják az izzadásért felelős idegi jeleket, és megakadályozzák, hogy a verejtékmirigyek túl sok verejtéket termeljenek.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty