BLOG

A „Baby Botox” a tökéletes kezelés a férfi öregedés ellen

M2Med Blog / A „Baby Botox” a tökéletes kezdő kezelés a férfi öregedés ellen

Az idő visszaforgatásának finom módja
Az elmúlt években a férfiak esztétikai kezelésekhez való hozzáállása lényegi változáson ment keresztül…

Ahogy a férfi nem képviselői is tudatosabbak bőrük minőségével kapcsolatban, egyre inkább keresik azokat a lehetőségeket, amelyekkel az öregedés jelei leküzdhetők.

M2Med Blog / A „Baby Botox” a tökéletes kezdő kezelés a férfi öregedés ellen
M2Med Blog / A „Baby Botox” a tökéletes kezdő kezelés a férfi öregedés ellen

Az egyik legnépszerűbb fiatalító technika a neurotoxin mikroinjekciók használata. Ez a megközelítés lehetőséget kínál a férfiaknak, hogy kisebb lépésekben kóstoljanak bele az injekciós kezelések világába anélkül, hogy komoly beavatkozást végeztetnének. Íme néhány nyomós érv, miért is tartjuk a mikrodózisos ránctalanító kezeléseket a legjobb belépő kezelésnek egy férfi “öregedést gátló” útján.

De mi is az a „Microdózis Toxin” vagy „Micro-Botox” kezelés?

A mikro adagolás általában kisebb dózisú neurotoxin (Botox Cosmetic, Xeomin, Dysport, Jeuveau vagy Daxxify) alkalmazását jelenti az izom összehúzódások természetes módon történő lágyítására, igen finom módon. Ez nem amolyan hivatalos vagy orvosi kifejezés, és nincs szigorú definíciója sem, így az, hogy mit tekintünk “mikronak”, minden betegnél és szolgáltatónál eltérő lehet.

A „baby Botox” néven ismert másik kezelés az M2Med-ben és Marjas doktor úr praxisában igen gyakori, a páciensek körében – nemtől függetlenül – nagyon népszerű. Jellemzően azon páciensek keresik ezt a kezelést, akik olyan eredményeket szeretnének elérni, amelyek bőrüket érintetlennek és organikusnak láttatják, és a kezelés mellett / ellenére is képesek mozgatni arcuk izmait és mimikájukkal kifejezni magukat.

Fontos azonban megemlíteni, hogy ugyan férfiak és nők egyaránt igénybe vehetik a botoxszal végzett fiatalító kezeléseket, mégis a Botox hagyományos használata a homlok és a szarkalábak dinamikus ráncaira eltérő a férfiak és a nők esetében. Általában a férfiaknak több egységnyi befecskendezett anyagra van szükségük, mert az arcizmaik erősebbek lehetnek, mint a hölgyeknek. Ez a megközelítés azonban lehetővé teszi a termék egyenletesebb eloszlását a célterületeken.

Vannak olyan tanulmányok, amelyekben a férfiakon az FDA által jóváhagyott Botox-adag négyszeresét is alkalmazták a szemöldök közötti izomzatra, és nagyon szép hatást értek el. Ez mindenképpen egy személyre szabott kezelési terv fontosságát jelenti, amely a páciens egyedi adottságain és a vágyain alapul. Itt nincs mindenki számára általánosan elfogadott megfelelő mennyiség.

A mikro-adagolás előnyei a hagyományos injekciókkal szemben

A mikro-adagolás kényesebb megközelítést jelent, ez teszi lehetővé, hogy a kezelés által ne legyen túlságosan “fagyos” az ábrázat vagy természetellenesen sima a megjelenést, amely néha előfordulhat nagyobb adag Botox befecskendezése esetén. A mikrodózisok alkalmazásával a férfiak is megismerkedhetnek ezzel a fiatalító kezeléssel, önbizalmat nyerhetnek, és jobban megérthetik, milyen eredményre is számíthatnak. A mikro-adagolású neurotoxin segít a pácienseknek leküzdeni az ismeretlentől való félelmet is. Egyesek számára épp ez a mikroadagolt Botox jelentheti a megoldást a problémákra, különösen igaz ez a fiatalabb egyének esetében és azoknál, akik elsősorban megelőző intézkedéseket keresnek.

Tapasztalatunk szerint a mikro-adagolású neurotoxin kezelés összhangban van a nem sebészeti esztétikai kezeléseket kereső férfiak magas elvárásaival és vágyaival. A hagyományos módszerekkel szemben hatalmas előnye a teljesen természetes megjelenés, amelyet anélkül biztosíthatunk, hogy merev hatást keltenénk, vagy egyáltalán feltűnne, hogy valami változás állt be. Ezen kezelések hatása pusztán annyiban látható, hogy a szemlélődő számára “olyan kipihentnek, olyan frissnek” tűnik a baby-botox kezelésen átesett páciens. Nem véletlen hát, hogy ez a kezelés egyre keresettebb a férfi páciensek körében.

Hasznos tanácsaink “kezdő botoxosok” számára

Azt tanácsoljuk, hogy ne végeztesd az eljárást közvetlenül fontos események előtt, mivel átmeneti duzzanat vagy véraláfutás előfordulhat. Ütemezd be a kezelést néhány héttel előre, hogy a mellékhatások egész biztosan megszűnjenek a számodra fontos eseményre, és a teljes hatás már látható legyen. Az anatómia ismerete és a férfi pácienseknél jellemzően elvárható célok megértése döntő fontosságú a természetes és kívánt eredmény eléréséhez.

Ha már egész mély ráncok alakultak ki, akkor inkább válaszd a hagyományos injekciós technikát. A mikroadagolt botox az arra alkalmas páciens számára csodálatosan finom hatást eredményezhet, azonban nem jellemző, hogy egy olyan férfi esetében is ezzel a módszerrel kezeljük a ráncokat, ha azok a bőrredők, ráncok már eléggé elmélyültek, túl mélyek. Ez elsősorban annak ajánlott, akik fiatalabb korúak és akiknek még nem alakultak ki mély ráncai a homlok és a szemöldök környékén.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty