BLOG

Botox mítoszok, tévhitek

M2Med Blog - Botox mítoszok és tévhitek

A B0t0x széles körben alkalmazott kozmetikai kezelés, mivel képes csökkenteni a finom vonalakat és ráncokat.
Népszerűsége ellenére sok téves információ kering az eljárással kapcsolatban. Íme a Botoxszal kapcsolatos legelterjedtebb mítoszok, tévhitek…

M2Med Blog - Botox mítoszok és tévhitek
M2Med Blog - Botox mítoszok és tévhitek

1. tévhit: A Botoxtól merevnek és természetellenesnek tűnsz

Talán ez a leggyakoribb mítosz a Botoxról. Bár igaz, hogy egy rendkívül kifejező arc kevésbé élénkül majd a B0t0x használata után, de egy képzett szakember úgy fogja beadni a B0t0xot, hogy megőrizze a páciens természetes megjelenését. Egy szakképzett, tapasztalt plasztikai sebész a megfelelő adagot a megfelelő helyen fogja használni. Ügyesen alkalmazva a B0t0x felfrissíti megjelenést anélkül, hogy merevnek vagy természetellenesnek tűnne tőle az ábrázatunk.

2. tévhit: A B0t0x csak a ráncok ellen használható

Míg a B0t0xot túlnyomórészt a ráncok kezelésére használják, számos más engedélyezett gyógyászati ​​felhasználása is van. Segíthet enyhíteni a krónikus migrént, a túlzott izzadást, bizonyos szembetegségeket, és még a húgyhólyag-működési zavarok egyes formáit is.

3. tévhit: A b0t0x veszélyes, mert botulinum toxinból származik

A b0t0x a botulinum toxinból származik, de úgy fejlesztették ki (finomították), hogy abban a kis mennyiségben, amelyben a kezelések során alkalmazzuk, bizonyítottan biztonságos az emberek számára. Az FDA jóváhagyta a használatát, és jelentős (több mint 20 évnyi) tudományos kutatások támasztják alá biztonságosságát. Csak nagy dózisban, tehát sokkal nagyobban, mint amit kozmetikai vagy orvosi célokra használunk, veszélyes.

4. tévhit: Ha egyszer elkezded a B0t0xot, nem tudod abbahagyni

Széles körben elterjedt a vélekedés, hogy amint valaki elkezdi használni a B0t0xot, a ráncai súlyosbodnak, amint a kezelést abbahagyja. Ez nem igaz. A ráncai nem lesznek mélyebbek, egyszerűen visszaáll az az állapot, mint ahogy a B0t0x kezelés előtt kinézett. A b0t0x átmenetileg ellazítja a ráncokat okozó izmokat, és ha ez a hatás elmúlik, mert a befecskendezett anyag felszívódik, az izmok visszanyerik eredeti funkciójukat.

5. tévhit: A b0t0x kezelés fájdalmas

A fájdalom természetesen szubjektív – a fájdalom toleranciája igen eltérő. De a legtöbb páciens úgy írja le a B0t0x injekció kezelést, mint egy kisebb csípést, amely inkább kellemetlen, mint fájdalmas. A kezelést végző orvos helyileg zsibbasztó krémet is alkalmazhat a kezelés előtt, hogy minimalizálja a fájdalmat vagy kellemetlenséget.

6. tévhit: A B0t0x csak nőknek való

A B0t0x-felhasználók többségét a nők alkotják az esztétikai kezelések nők körében elterjedtebb népszerűsége okén, de egyre több férfi páciens is érkezik a kezeléseinkre. A B0t0xot választó férfiak száma az elmúlt években erősen növekedni kezdett. A másik nem esetében is pontosan ugyanúgy működik – a ráncok és finom barázdák csökkentésével a férfiak fiatalosabbá, üdébbé és frissebb ábrázatúakká válhatnak.

Bár mindig jó ötlet saját kutatásokat végezni, mielőtt bármilyen esztétikai eljárást fontolgatsz, ugyanolyan fontos megkülönböztetni a mítoszokat a tényektől. Ha B0t0xot vagy bármilyen más kezelést fontolgatsz, mindig konzultálj szakképzett és tapasztalt plasztikai sebésszel, aki szakértelme és egyedi igényeid alapján tud segíteni.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty