BLOG

Hogyan aludjunk hasplasztika után?

M2Med - Hasplasztika

Sokan, akik komolyan igyekeznek lefaragni a has körüli feleslegből, általában a diéta és a testmozgás felé fordulnak. Bár mindkettő nemes törekvés, és minden bizonnyal hozzájárul az egészségesebbé váláshoz, néha lehetetlen ledolgozni a has körüli petyhüdt bőrréteget…

A rossz hír az, ha a genetikánk olyan, minden erőfeszítés hiábavaló, a már kialakult, elnyúlt bőrfelület nem tűnik el az egészséges életmód mellett sem. A jó hír az, hogy a hasplasztika kifejezetten az olyan problémákra alkalmas, ahol a diéta és a testmozgás önmagában már nem elég.

M2Med - Hasplasztika
M2Med - Hasplasztika

Mi is pontosan az a hasplasztika?

A hasplasztika egy plasztikai sebészeti eljárás, amelyet a felesleges testzsír eltávolítására, a laza bőr feszesítésére, a felesleges petyhüdt bőr eltávolítására és a hasizom helyreállítására való. Ez egy népszerű eljárás a férfiak és a nők körében egyaránt, és sokszor kombináljuk egyéb plasztikai műtétekkel, mint például Mommy Makeover részeként.

A hasplasztika nem helyettesíti a valódi fogyást. A legjobb eredményt akkor tudjuk elérni, ha viszonylag az ideális testsúllyal bír.

Milyen a felépülés a hasplasztika után?

Különböző módszerek és technikák léteznek a hasplasztikában, amelyek eltérő eredményeket hoznak. Egyesek invazívak, míg mások a klasszikus sebészi úton zajlanak, de általánosságban elmondható, hogy a hasplasztika utáni felépülés körülbelül három-hat hétig tart. Csak fokozatosan szabad visszatérni a megerőltetőbb tevékenységekhez. Nagyon fontos, hogy előre megtervezd, hogy legalább az első héten segítséget kapj a ház körüli tárgyak eléréséhez és felemeléséhez.

Hogyan aludjunk hasplasztika után?

A hasplasztika utáni regeráció során az egyik legnagyobb kihívás az, hogy rájöjjünk, hogyan aludjunk kényelmesen a gyógyulás korai szakaszában. Először is enyhén behajlított derékkal kell aludni, hogy elkerüljük a csípőhöz közeli bemetszések terhelését. Ebben az ideális pozícióban a legkönnyebben úgy lehet elhelyezkedni, ha a fej és a térdek és lábfej alá van polcolva puha párnákkal – így a hasfal körüli szalagok nem feszülnek.

Ügyelni kell arra, hogy hanyatt aludj, módosított testhelyzetben, legalább 7-10 napig. A konzultációk során segítünk meghatározni a legideálisabb időpontokat az alvás pozíciók megváltoztatására – mikortól aludhat a páciens az oldalán, vagy más testhelyzetben.

A hasplasztika utáni pihenés eleinte más érzés lesz, mondhatni kihívás, de egy kis gyakorlással ez is gyorsan megszokható.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty